Oliiviöljyllä leivotussa kakussa lumoavat kevyesti karamellisoitunut pinta ja pehmeä, sitruunainen sisus. Kakun makuun vaikuttaa, kuinka voimakkaan öljyn valitsee. Helppo taikina valmistuu sekoittamalla.
Oliiviöljykakun makuun voi vaikuttaa sillä, kuinka voimakasaromisen öljyn valitsee. Ensimmäiseen kokeiluun varmin valinta on öljy, jonka pakkauksessa mieto maku on mainittu erikseen. Myöhemmin kakkuun voi kokeilla myös neitsytoliiviöljyä.
Oliiviöljykakusta on olemassa useita erityyppisiä reseptejä. Tässä versiossa on vain yksi kananmuna, maltillisesti mantelijauhetta ja reilusti sitruunaa.
Oliiviöljy-sitruunakakku
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele vuoan reunat oliiviöljyllä ja jauhota ne mantelijauheella.
- Sekoita sokeri, jauhot, mantelijauhe, leivinjauhe, sooda ja suola kulhossa keskenään.
- Vatkaa toisessa kulhossa öljy, jogurtti, sitruunamehu ja -kuoriraaste sekä kananmuna kierrevatkaimella sekaisin. Kaada seos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi.
- Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunin alimmalla tasolla noin 35 minuuttia, kunnes kakun pinta on paahtunut kevyesti.
- Irrota kakku vuoasta hieman jäähtyneenä. Anna jäähtyä ja koristele tomusokerilla.