Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Makea leivonta
10:25 | 1.10.2014

Perinteiset korvapuustit

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1480 reseptiä
Ohje: Marja Samuli Kuva: Sami Repo

Korvapuusti on kaikkien kotileipureiden suosikki. Kun uunista leijuu kanelin tuoksu, on keittiössä äkkiä enemmän vilskettä kuin luuletkaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
30 puustia
2 t
Helppo

Perinteiset korvapuustit

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

5
dl
maitoa tai vettä
50
g
hiivaa
1
kananmuna
2
dl
sokeria
1
rkl
kardemummaa
1 1/2
tl
suolaa
13
dl
vehnäjauhoja
200
g
voita (tai margariinia)
Täyte
100
g
voita (tai margariinia)
1
dl
sokeria
3
rkl
kanelia
Koristeluun ja voiteluun
1
kananmuna
raesokeria
mantelilastuja

Vaiheet

  1. Mittaa kulhoon kädenlämpöinen maito, murennettu hiiva, rikottu kananmuna, sokeri, kardemumma ja suola. Aloita jauhojen lisääminen vatkaten seosta voimakkaasti vispilällä.
  2. Kun taikinasta muodostuu paksuhkoa velliä, jatka alustamista käsin. Lisää loput jauhot vähitellen ja sulatettu rasva alustamisen loppuvaiheessa. Hyvän taikinan tunnistaa siitä, että se on pehmeää ja kimmoisaa ja se irtoaa kulhon reunoista.
  3. Kun olet lisännyt loput jauhot, työstä taikinaa voimakkaasti 5–10 minuuttia riittävän sitkon aikaansaamiseksi.
  4. Kohota taikina kaksinkertaiseksi lämpimässä, vedottomassa paikassa liinalla peitettynä.
  5. Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle. Vaivaa taikinasta pois ilmakuplat ja leikkaa taikina kahteen osaan.
  6. Kauli paloista suorakaiteen muotoiset (60 x 30 cm) levyt. Levitä pinnalle pehmeä voi, sokeri ja kaneli tasaiseksi kerrokseksi. Kääri levyt tiukoiksi rulliksi pitkältä sivulta alkaen ja käännä saumakohta rullan alle.
  7. Leikkaa rullat mielesi mukaan 15–30 osaan terävällä veitsellä. Voit leikata palat suoraan tai kolmioiksi.
  8. Nosta palat leivinpaperin päälle uunipellille niin, että niiden leikkauspinnat osoittavat sivuille. Mikäli leikkasit palat kolmion mallisiksi, jätä päälle kolmion kärkiosa. Paina peukalolla pullan pinta keskeltä kärkiosaa taikinan läpi pohjaan asti. Näin korvapuustin poimut aukeavat sivuille ja puustit saavat kauniin muodon.
  9. Kohota liinan alla 10–15 minuuttia.
  10. Voitele puustit huolellisesti kananmunalla ja koristele esimerkiksi raesokerilla. Nosta uunin keskitasolle ja paista pikkupullia 225 asteessa 10–15 minuuttia ja isompia 200 asteessa noin 20 minuuttia.
  11. Nosta valmiit pullat ritilälle jäähtymään ja peitä liinalla.
Lisää aiheesta
  • Gluteenittomat korvapuustit
Tilaa Glorian ruoka & viini
korvapuustit
Sokerileipuri
lasten suosikit

Suosituimmat

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Shelterin mallasleipä

Saaristolaisleipä

Taatelikakku

Joulukinkku ruiskuoressa

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini