Sekoita piparitaikinalla höystetyn suklaakakun taikina yhdessä astiassa tiskiä vältellen ja kuorruta huolimattomasti kermavaahdolla ja suklaasulalla. Kakku maistuu myös ilman koristelua.
Pipari-suklaakakku
Ainekset
Työvaiheet
- Nosta piparitaikina huoneenlämpöön sulamaan 15 minuuttia ennen leipomista.
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja voitele reunat. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Paloittele voi ja suklaa kattilaan. Sulata keskilämmöllä sekoitellen.
- Lisää voi-suklaasulaan sokeri ja jäähdytä seos huoneenlämpöiseksi.
- Sekoita munat ja jauhot suklaaseokseen samassa kattilassa. Paloittele puolet piparitaikinasta nopan kokoisiksi kuutioiksi ja sekoita taikinaan.
- Kaada taikina irtopohjavuokaan.
- Revi loppu piparitaikina huolettomasti pinnalle.
- Paista kakkua uunin keskitasolla noin puoli tuntia. Kakku saa jäädä keskeltä hieman kosteaksi. Anna kakun jäähtyä.
- Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa jaksoittain välillä sekoitellen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta tomusokerilla.
- Levitä kerma kakulle. Koristele pipareilla ja valuta pinnalle suklaasulaa.