Leivo valmiista piparitaikinasta ja suklaarouheesta hetkessä muhkeat piparicookiet. Cookiet voi valmistaa myös itsetehdystä piparitaikinasta ja höystää suklaarouheen lisäksi pähkinöillä.
Piparicookiet
Ainekset
Työvaiheet
- Nosta piparitaikina pakastimesta sulamaan huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen leipomista.
- Rouhi suklaat.
- Muotoile piparitaikinasta pallo ja vaivaa samalla suklaarouhe taikinan joukkoon. Muotoile taikinasta tanko ja leikkaa 24 palaan. Pyörittele paloista pieniä palloja ja nostele ne leivinpaperin päälle uunipellille. Litistä palloja hieman. Jätä kekseille leviämisvaraa.
- Paista keksit 175-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia.
- Jäähdytä cookiet ja nauti esimerkiksi glögin kera.