Soppa365 on lisännyt 290 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
Ohje: Sanna Kekäläinen Kuva: Reetta Pasanen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Helppo

Piparkakut

Ainekset

4 1/2
dl
sokeria
3
dl
siirappia
200
g
voita
1
kg
vehnäjauhoja
2
tl
jauhettua inkivääriä
2
tl
jauhettua neilikkaa
2
tl
jauhettua kanelia
1 1/2
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Kiehauta sokeri, siirappi ja voi paksupohjaisessa kattilassa.
  2. Sekoita kuivat aineet ja vesi monitoimikoneessa. Kaada joukkoon lämmin sokeri-siirappi-voi-seos. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  3. Anna taikina odottaa huoneenlämmössä muovikelmun alla seuraavaan päivään.
  4. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli taikina jauhotulla pöydällä. Voit kaulia taikinaa myös leivinpaperin päällä. Painele pipareita muotilla, nosta pellille ja paista uunin kesitasolla 8-9 minuuttia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Anski on lisännyt 11 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Herkullinen ja mehevä porkkanakakku
Herkullinen ja mehevä porkkanakakku
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
90 min+kuorutus ja täyte
Vaikeustaso
Helppo

Amerikkalainen juustokakku

Ainekset

2,4
dl
rypsiöljyä
3
dl
sokeria
2
kpl
munaa
3,2
dl
vehnajauhoja
1
tl
soodaa
3
tl
kanelia
1
tl
suolaa
2
tl
vaniliinisokeria
4,8
dl
porkkanaraastetta
1
dl
hasselpähkinärouetta
Päälle ja väliin
100
g
voita
200
g
Philadelfia juustoa
2
tl
vaniliinisokeria
200
g
tomusokeria

Työvaiheet

Vatkaa munat ja öljy, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen seoksen joukkoon.
Lisää porkkanaraaste.
Lisää pähkinärouhe.

Voitele kakkuvuoka ja lisää seos.
Paista kakkua 180* n. 50-60 minuuttia. Tarkasta kypsyys puutikulla.

Täyte:
Sekoita pehmeä voi ja juusto hyvin keskenään tasaiseksi massaksi, lisää sokerit.

Kun kakku on hyvin jäähtynyt halkaise se ja lisää täytettä sekä väliin että päälle.
Voit koristella kakkua makusi mukaan,

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3031 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Tanskalaisessa omenaherkussa on kolme ihanaa kerrosta: pehmeiksi haudutettuja omenakuutioita, voissa paistettuja leipämuruja ja pumpulinpehmeää kermavaahtoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min + keittäminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Aeblekage eli tanskalainen omenaherkku

Ainekset

1
kg
hapahkoja omenoita
4
rkl
sokeria
2
dl
vettä
1
vaniljatanko
2
kanelitankoa
PÄÄLLYS
100
g
voita
1
dl
sokeria
5
dl
kuivia leivänmuruja
3
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja kuutioi omenat. Laita ne paistinpannulle. Lisää sokeri, vesi, halkaistu vaniljatanko ja kanelitangot. Kuumenna kiehuvaksi, vähennä lämpöä ja keitä miedolla lämmöllä ilman kantta 15–20 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmeitä. Lisää tarvittaessa hieman vettä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Poista vanilja- ja kanelitangot.

  2. Sulata voi pannulla. Lisää sokeri ja sekoita. Lisää leivänmurut. Paista sekoitellen hetki. Levitä murut leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi.

  4. Kokoa ainekset kerroksittain vuokaan. Laita pohjalle ensin omenaa, sitten leivänmuruja ja päälle kermavaahtoa. Jälkiruoka on valmis tarjottavaksi heti, mutta jos se saa vetäytyä muutaman tunnin viileässä, sen maku syvenee.

Vinkki Voit korvata osan leipämuruista murustetuilla kanelikekseillä. Vähennä tällöin hieman sokerin määrää.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 393 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Makuraidat kierteiden päälle valmistuvat kahvilla terästetystä tomusokerikuorrutuksesta. Tähän käy hyvin jämäkahvi, joskaan kovin kauan kuumalla levyllä seissyt voi olla jo kitkerää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 kpl
Valmistusaika
10 min + 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Korvapuusti-croissantkierteet

Ainekset

1
prk (240 g)
croissanttaikinaa (Danerolles)
50
g
huoneenlämpöistä voita
2
tl
kanelia
4
rkl
fariinisokeria
(1
tl
pikakahvijauhetta)
Kahvikuorrutus:
100
g (noin 1¾ dl)
tomusokeria
noin 1
rkl
kylmää kahvia

Työvaiheet

  1. Levitä taikina purkista alustalle, jossa on hieman jauhoja. Nipistä taikinapalat kiinni siten, että saat yhtenäisen levyn.
  2. Yhdistä voi, kaneli, fariinisokeri ja halutessasi pikakahvijauhe. Levitä seos taikinalle.

  3. Kääräise taikina rullalle. Leikkaa kuuteen palaan ja aseta leivinpaperin päälle pellille.

  4. Paista 180-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

  5. Tee kuorrutus. Yhdistä tomusokeriin kahvi vähän kerrallaan, kunnes saat tanakan seoksen. Valuta se raidoiksi pullakierteiden päälle. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3031 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Jos pidät brie-juustosta, rakastut tähän kakkuun. Makea keksipohja, juustoinen täyte ja vadelmien pieni hapokkuus sointuvat saumattomasti yhteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
20 min + kypsennys 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-brietorttu

Ainekset

1
pkt (260 g)
kandisokerikeksejä (Bastogne)
50
g
voita
3
dl
tuoreita vadelmia
1
dl
hillosokeria
400
g
briejuustoa
LISÄKSI
1
dl
pähkinöitä ja/tai manteleita
2
dl
tuoreita vadelmia
2
rkl
juoksevaa hunajaa

Työvaiheet

  1. Vuoraa irtopohjavuoan (Ø n. 20 cm) pohja ja reunat leivinpaperilla. Murskaa keksit. Sulata voi ja sekoita se keksimurskan joukkoon. Painele seos tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle ja reunoille noin 2 cm:n korkeuteen.

  2. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Painele vadelmia lusikalla hieman rikki ja sekoita hillosokeri joukkoon. Levitä seos keksipohjan päälle.

  3. Leikkaa jääkaappikylmä briejuusto ohuiksi viipaleiksi ja lado viipaleet limittäin hillon päälle. Kypsennä torttua uunissa 12–15 minuuttia tai kunnes juusto on pehmennyt mutta ei kuitenkaan kokonaan sulanut.

  4. Irrota kakku varovasti vuoasta vadille leivinpaperia apuna käyttäen. Kasaa pähkinät ja vadelmat kakun pinnalle. Lusikoi hunajaa päälle tai tarjoa se erikseen.

Kommentit (0)