Me Naiset on lisännyt 802 reseptiä.
Linkitetty 54 keittokirjaan.
Ohje: Riikka Väliahde Kuva Panu Pälviä

Nakkipiilo on tullut takaisin! Nyt se on rouskuva pinnasta ja kastetaan chilikastikkeeseen ketsupin sijaan.

Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Maissikoira

Ainekset

6
siivua
vintage-cheddaria eli valkoista cheddaria
2
dl
nachoja
1
muna
1
prk
croissant-taikinaa
6
nakkia
Tarjoiluun
chilikastiketta

Työvaiheet

1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Siivuta kypsyneestä cheddarista kuusi siivua juustohöylällä. Murskaa nachot pieniksi esimerkiksi muusinuijan avulla. Riko muna ja sekoita se haarukalla.

2. Avaa taikina purkista levyksi. Leikkaa taikina pystyviivoja pitkin kolmeen suorakaiteen muotoiseen palaan. Puolita suorakaiteet keskeltä niin, että lopputuloksena on kuusi neliötä. Painele sormenpäillä neliöiden keskellä oleva katkoviiva kiinni.

3. Aseta juusto taikinan keskelle ja nakki sen päälle. Kääri levy nakin ympärille ja painele kiinni päädyistä ja saumakohdasta.

4. Voitele munalla ja pyörittele nachomuruissa. Nostele leivinpaperilla vuoratulle pelille. Paista 10 minuuttia kauniin ruskeiksi. Tarjoile chilikastikkeen kanssa.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1524 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kinkulla ja kesäkurpitsalla täytetyt rieskarullat muuttuvat uunissa superherkulliseksi paistokseksi, joka viimeistellään cheddar-kastikkeella ja kirpeillä retiiseillä. Tästä ei brunssiruoka parane.

Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
55 min + tekeytyminen yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Suomalainen enchilada eli cheddarrieskavuoka

Ainekset

1
kesäkurpitsa
4
kevätsipulia
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
6
ohutta suorakaiteen muotoista rieskaa (esim. Fazer)
250
g
palvikinkkua
1 + 1
dl
cheddarjuustoa raastettuna
2
dl
ruokakermaa
3
dl
täysmaitoa
2
kananmunaa
1/2
tl
suolaa
Kirpeät retiisit
12
retiisiä
1
dl
omenaviinietikkaa
1/2
dl
vettä
1/2
tl
suolaa
2
rkl
sokeria
Lisäksi
öljyä paistamiseen ja voiteluun

Työvaiheet

  1. Leikkaa kesäkurpitsa sentin kuutioiksi ja hienonna kevätsipuli. Säästä vihreät kevätsipulin osat viimeistelyyn. Paista kasviksia paistinpannussa tilkassa öljyä noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä.
  2. Levitä kinkkuviipaleet rieskoille vieri viereen (4 viipaletta/rieska). Levitä päälle kesäkurpitsa-sipuliseosta ja 2 desiä juustoraastetta. Rullaa rieskat tiukasti ja laita uunivuokaan (noin 25x20 cm). Voit valmistaa ruuan tähän asti etukäteen ja nostaa kelmulla peitettynä jääkaappiin yön ajaksi.
  3. Poista retiiseistä kannat ja leikkaa ne neljään osaan pieneen kulhoon. Kiehauta kattilassa etikka, vesi, sokeri ja suola. Kaada liemi retiiseille. Anna tekeytyä yön yli jääkaapissa.
  4. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita kerma, maito, munat ja suola. Kaada seos vuokaan rieskojen päälle ja ripottele loppu juustoraaste pinnalle. Paista uunissa 30 minuuttia.
  5. Valuta retiisit etikkaliemestä. Ripottele ne ja kevätsipulin vihreät osat kuuman rieskavuoan pinnalle. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1524 reseptiä.
Linkitetty 39 keittokirjaan.
OHJE Teemu Laurell KUVA Anna Huovinen

Leipä kuin kinuski! Tämä päältä musta ja sisältä makea mallasleipä on helsinkiläisen Shelter-ravintolan rakastetuin herkku.

Annoksia
2 leipää
Valmistusaika
1 t 20 min + turvotus 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Shelterin mallasleipä

Ainekset

2
dl
kaljamaltaita
1 1/2
dl
kuumaa vettä
1 1/2
dl
tummaa siirappia
3
dl
vettä
8
dl
vehnäjauhoja
1
ps (11 g)
kuivahiivaa
1
rkl
suolaa
Voi-siirappi
1
dl
tummaa siirappia
100
g
voita

Työvaiheet

  1. Kaada mallasrouhe (yleiskoneen) kulhoon. Kiehauta vesi, sekoita se mallasrouheen joukkoon ja anna seoksen turvota huoneenlämmössä 2 tuntia.
  2. Lisää turvonneen mallasrouheen joukkoon siirappi, kädenlämpöä hieman lämpimämpi vesi (42 astetta), vehnäjauhot ja kuivahiiva. Vaivaa taikinaa koneella 10 minuuttia tai käsin 15–20 minuuttia, kunnes taikina kiiltää. Lisää suola ja vaivaa koneella vielä pari minuuttia tai käsin 5 minuuttia.
  3. Voitele kaksi leipävuokaa (noin 30 cm). Jaa taikina vuokiin ja anna leipien kohota huoneenlämmössä noin 1 tunti tai kunnes taikina on kohonnut lähes kaksinkertaiseksi.
  4. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Valmista voi-siirappi. Keitä voita ja siirappia kattilassa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes sitä on jäljellä noin puolet. Anna seoksen jäähtyä.
  5. Paista leipiä uunissa 30–40 minuuttia. Ota leivät uunista ja kumoa ne uunipellille leivinpaperin päälle. Sivele leipiin kauttaaltaan reilusti voi-siirappia ja paista vielä 5 minuuttia 180-asteisessa uunissa.

Kommentit (0)

Kokkaavan isin ruokablogi on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
Maukas ja täysin gluteeniton kantarellipiirakka syntyy tuoreista raaka-aineista.
Maukas ja täysin gluteeniton kantarellipiirakka syntyy tuoreista raaka-aineista.

Tämä kyseinen kantarellipiiras on ehdottomasti paras ja maukkain mitä olen tehnyt. Kaiken lisäksi se on täysin gluteeniton ja tehty siis gluteenittomaan piirakkapohjaan. Piirakkapohjan voit tehdä itse mutta löysin todella laadukkaan valmispohjan, jota tässä piirakassa olen käyttänyt. Kantarellit...

Annoksia
6 hlö
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Paras gluteeniton kantarellipiirakas

Ainekset

1
pkt
Moilas, gluteeniton piirakkapohja
700
g
kantarelleja
3
dl
kuohukermaa
50
g
voita
1
pnt
tuoretta timjamia
2
kpl
shalottisipulia
1
rkl
hunajaa
3
kpl
Luomu munia
2
pss
Västenbotten juustoraastetta
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria

Työvaiheet

Ota taikina pakkasesta huoneenlämpöön (jos käytät valmispohjaa)
Huuhtele ja valuta kantarellit.
Hienonna shalottisipulit ja timjami.
Kuumenna paistinpannu ja lisää sille voita.
Laita hienonnetut shalotit ja timjamit pannulle ja kuullota niitä 4 minuutin ajan.
Lisää kantarellit pannulle ja paista niistä nesteet pois. Siirrä sivuun.
Kuumenna uuni 180- asteeseen.
Sekoita kerma, suola, mustapippuri, puolet juustoraasteesta ja munat keskenään sekaisin.
Aseta piirakkapohja vuokaan ja levitä kantarelliseos, sen päälle.
Kaada kermaseos päälle ja ripottele loput juustoraasteet pinnalle.
Laita uuniin 20 minuutiksi tai että pinnasta tulee kullanruskea.
Nauti punajuurihummuksen kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1524 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kananmuna kypsyy kätevästi uunissa trendikkääksi kuppiruuaksi. Sen sisälle kätketään edellisen päivän keitetyt perunat ja pikaisesti paistettua varhaiskaalia – tai jotain muuta, mitä jääkaapista sattuu löytymään.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 min + kypsennys 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Varhaiskaali-munakaskupit ja graavilohi

Ainekset

2
dl
varhaiskaalia suikaleina
4
kypsää perunaa (pieniä)
4
kananmunaa
1
dl
ranskankermaa
1
dl
fetaa murusteltuna
1/4
tl
mustapippuria
Sinappikastike
2
tl
kokojyväsinappia
2
tl
tavallista sinappia
1
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
1
dl
oliiviöljyä
1
rkl
valkoviinietikkaa
1
rkl
sokeria
1/2
tl
suolaa
Lisäksi
4
viipaletta
graavilohta
herneenversoja
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja perunat noin sentin kuutioiksi. Paista kaalia ja perunoita 5 minuuttia paistinpannussa öljytilkassa. Anna jäähtyä.
  2. Sekoita kulhossa munat ja ranskankerma, murustele joukkoon feta ja mausta pippurilla.
  3. Tee sinappikastike. Sekoita kulhossa sinapit. Hienonna ruohosipuli ja lisää se sinapin joukkoon. Lisää loput kastikkeen aineet ja sekoita tasaiseksi.
  4. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Jaa kaaliseos neljään (koko noin 1½–2 dl) annosvuokaan ja kaada päälle munakasmassa. Paista uunissa noin 20 minuuttia.
  5. Kiepauta munakaskuppien pinnalle lohisiivut. Koristele herneenversoilla ja lorauksella sinappikastiketta.

Kommentit (0)