Me Naiset on lisännyt 827 reseptiä.
Linkitetty 57 keittokirjaan.
Ohje: Riikka Väliahde Kuva Panu Pälviä

Nakkipiilo on tullut takaisin! Nyt se on rouskuva pinnasta ja kastetaan chilikastikkeeseen ketsupin sijaan.

Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Maissikoira

Ainekset

6
siivua
vintage-cheddaria eli valkoista cheddaria
2
dl
nachoja
1
muna
1
prk
croissant-taikinaa
6
nakkia
Tarjoiluun
chilikastiketta

Työvaiheet

1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Siivuta kypsyneestä cheddarista kuusi siivua juustohöylällä. Murskaa nachot pieniksi esimerkiksi muusinuijan avulla. Riko muna ja sekoita se haarukalla.

2. Avaa taikina purkista levyksi. Leikkaa taikina pystyviivoja pitkin kolmeen suorakaiteen muotoiseen palaan. Puolita suorakaiteet keskeltä niin, että lopputuloksena on kuusi neliötä. Painele sormenpäillä neliöiden keskellä oleva katkoviiva kiinni.

3. Aseta juusto taikinan keskelle ja nakki sen päälle. Kääri levy nakin ympärille ja painele kiinni päädyistä ja saumakohdasta.

4. Voitele munalla ja pyörittele nachomuruissa. Nostele leivinpaperilla vuoratulle pelille. Paista 10 minuuttia kauniin ruskeiksi. Tarjoile chilikastikkeen kanssa.

Kaisu P. on lisännyt 163 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Annoksia
12 kpl
Vaikeustaso
Kohtalainen

Briossit

Ainekset

1
Dl
Maitoa
25
G
Hiivaa
1/2
Dl
Sokeri
3/4
Tl
Suola
2
Kpl
Muna
N.7
Dl
Vehnäjauhoja
150
G
Voita
Väliin:
50
G
Voita
2
Tl
Vaniljasokeria
3
Rkl
Sokeria
Voiteluun:
1
Kpl
Keltuainen

Työvaiheet

1. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja kaada se yleiskoneeseen. Murenna hiiva maitoon. Sekoita ja lisää sokeri, suola ja jauhot. Käytä konetta viitisen minuuttia ja lisää munat, kuutioitu huoneenlämpöinen voi ja loput jauhot. Alusta hiljalleen käyvässä koneessa 30 minuuttia.

2. Ota taikinakoukku koneesta ja anna taikinan kohota tunti jääkaapissa leivinliinalla peitettynä. Ota taikina huoneenlämpöön, vaivaa hetki ja anna kohota vielä 45 minuuttia.

3. Vaivaa taikinaa leivinpöydällä ja kauli uunipellinkokoiseksi suorakaiteeksi. Levitä sulavoi ja sokeri taikinalevylle. Rullaa levy kääröksi ja leikkaa vuokien koosta riippuen 12-15 palaksi. Anna briossien kohota korkeareunaisissa metalli- tai paperivuoissa noin 30 minuuttia.

4. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele briossit keltuaisella, ripota päälle raesokeria ja paista briosseja noin 15 minuuttia.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 163 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Annoksia
N.10 kpl
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka laskiaispullat

Ainekset

1
Pss
Kuivahiivaa
2,5
Dl
Maitoa tai vettä
1
Kpl
Kananmuna
1
Dl
Sokeria
0,8
Tl
Suolaa
2
Rkl
Kardemumma
500
G
Vehnäjauhoja
100
G
Voita
TÄYTE:
1
Dl
Kerma
1
Tl
Sokeria
Mansikoita

Työvaiheet

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon/veteen.

Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.

Alusta loput jauhot taikinaan. Lisää viimeisenä huoneenlämpöinen, pehmeä voi.

Anna taikinan kohota liinalla peitettynä vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

Leivo taikinasta pullia (paino n. 80 - 90 g). Anna niiden kohota hyvin pellillä liinan alla.

Voitele pullat munalla. Ripottele pinnalle raesokeria ja/tai mantelirouhetta.

Paista pullia uunin keskitasolla 220 asteessa n. 10 - 12 min tai kunnes pullat ovat kauniin värisiä ja kypsiä.

Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Mausta sokereilla.

Halkaise jäähtyneet pullat. Täytä ne mansikanviipaleilla sekä kermavaahdolla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 827 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Suklaan ja seesaminsiementahnan yhdistelmä on jumalaisen ihana.

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min

Tahini-kaakao

Ainekset

2
dl
kuohukermaa
150
g
tummaa suklaata
7
dl
maitoa
3
rkl
tahinia
1
rkl
sokeria
Koristeluun
seesaminsiemeniä
kaakaojauhetta

Työvaiheet

  1. Vaahdota puolet kermasta löysäksi vaahdoksi. Rouhi suklaa.
  2. Kaada kattilaan maito ja loput kermasta. Kuumenna höyryäväksi. Lisää suklaa, tahini ja sokeri. Soseuta sauvasekoittimella kuohkeaksi. Kuumenna uudelleen, jos kaakao jäähtyi liiaksi.
  3. Jaa neljään kuppiin. Nosta päälle lusikallinen kermavaahtoa, ripottele koristeeksi seesaminsiemeniä ja viimeistele kaakaojauheella.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1627 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Tuoretta leipää nopeasti & gluteenittomasti! Juusto tekee gluteenittomista sämpylöistä ihmeellisen kuohkeita.

Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
50 min + kohotus 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteenittomat juustosämpylät

Ainekset

5
dl
maitoa
1
rkl
psylliumia
25
g
hiivaa
50
g
juustoraastetta
1/2
dl
rypsiöljyä
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
6
dl
gluteenitonta jauhoseosta
1
dl
tattarijauhoja
Lisäksi
maitoa voiteluun
100
g
juustoraastetta

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito hieman kättä lämpimämmäksi, 42 astetta. Lisää psyllium ja anna turvota 5–10 minuuttia. Liuota hiiva sekoittaen joukkoon. Lisää juustoraaste, öljy, suola ja sokeri.
  2. Lisää jauhot pienissä erissä sähkövatkaimen taikinakoukulla sekoittaen.
  3. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Pyörittele taikinasta 12 sämpylää jauhotetuin käsin ja nosta ne leivinpaperilla päällystetylle pellille. Taikina on hyvin tarttuvaa, joten käytä runsaasti jauhoja. Kohota leivinliinalla peitettynä 20 minuuttia.
  4. Voitele sämpylät maidolla ja ripottele juustoraaste pinnalle. Paista sämpylöitä 12 minuuttia.

Kommentit (0)