Me Naiset on lisännyt 1341 reseptiä.
Linkitetty 73 keittokirjaan.
Ohje: Riikka Väliahde Kuva Panu Pälviä

Nakkipiilo on tullut takaisin! Nyt se on rouskuva pinnasta ja kastetaan chilikastikkeeseen ketsupin sijaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Maissikoira

Ainekset

6
siivua
vintage-cheddaria eli valkoista cheddaria
2
dl
nachoja
1
muna
1
prk
croissant-taikinaa
6
nakkia
Tarjoiluun
chilikastiketta

Työvaiheet

1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Siivuta kypsyneestä cheddarista kuusi siivua juustohöylällä. Murskaa nachot pieniksi esimerkiksi muusinuijan avulla. Riko muna ja sekoita se haarukalla.

2. Avaa taikina purkista levyksi. Leikkaa taikina pystyviivoja pitkin kolmeen suorakaiteen muotoiseen palaan. Puolita suorakaiteet keskeltä niin, että lopputuloksena on kuusi neliötä. Painele sormenpäillä neliöiden keskellä oleva katkoviiva kiinni.

3. Aseta juusto taikinan keskelle ja nakki sen päälle. Kääri levy nakin ympärille ja painele kiinni päädyistä ja saumakohdasta.

4. Voitele munalla ja pyörittele nachomuruissa. Nostele leivinpaperilla vuoratulle pelille. Paista 10 minuuttia kauniin ruskeiksi. Tarjoile chilikastikkeen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2680 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Kananmunaa, kaalisalaattia ja majoneesia. Japanissa suosittu kananmunaleipä tamago sando tehdään vaaleimmasta vehnäpaahtiksesta, jota kaupasta löytyy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
15 min + kananmunien keittäminen 8 min
Vaikeustaso
Helppo

Japanilaiset munaleivät

Ainekset

4
kananmunaa
Munamajoneesi
2
kananmunaa
2
dl
kewpie-majoneesia
Kaali-kurkkusalaatti
6
dl
valkokaalia ohuina suikaleina
½
tl
suolaa
2
avomaankurkkua
1
rkl
riisiviinietikkaa
Lisäksi
8
viipaletta vaaleaa, isoa vehnäpaahtoleipää
2
kevätsipulia
suolaa ja mustapippuria

Työvaiheet

  1. Laita kaikki 6 kananmunaa kiehuvaan ve­teen ja anna niiden kiehua ensin 4 minuut­tia. Laske aika siitä hetkestä, kun vesi alkaa kiehua uudelleen. Ota neljän minuutin koh­dalla 4 kananmunaa lusikalla pois vedestä ja laita ne kylmään veteen jäähtymään. Kei­tä kattilaan jääviä kahta kananmunaa vielä 4 minuuttia eli yhteensä 8 minuuttia. Siirrä nekin kylmään veteen jäähtymään.

  2. Kuori ja hienonna kovat munat veitsellä kulhoon. Sekoita majoneesi joukkoon.

  3. Tee kaali-kurkkusalaatti. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja mausta suolalla. Viipa­loi kurkut juustohöylällä kaalin joukkoon. Li­sää etikka ja sekoita.

  4. Jaa kaalisalaatti neljälle leipäviipaleelle. Voitele toiset 4 viipaletta paksulti munama­joneesilla. Kuori pehmeäksi keitetyt kanan­munat ja aseta yksi muna jokaiseen leipään kaalisalaatin keskelle. Silppua munan ja kaalin päälle kevätsipulia ja paina muna­majoneesilla voideltu leipäviipale varovasti kanneksi. Leikkaa leipä sahalaitaisella veit­sellä puoliksi ja ripottele suolaa ja mustapip­puria munan leikkuupinnalle.

Vinkki Japanilaista kewpie-majoneesia myy­dään isoissa marketeissa ja aasialaisissa ruokakaupoissa. Voit korvata sen sekoitta­malla hieman dijoninsinappia tavalliseen majoneesiin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2680 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Sami Repo

Kun retkellä on mukana savukalatahnaa, leipää ja etikkaista pippurisipulia, eväskattaus on kalastajan makuun, vaikka Ahti ei olisikaan antelias.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Savumuikkutahna

Ainekset

1
prk (200 g)
savumuikkuja
1
dl
majoneesia
½
sitruuna
¼
tl
valkopippuria jauhettuna
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Valuta savumuikut.

  2. Soseuta savumuikut ja majoneesi sileäksi.

  3. Pese sitruuna ja raasta kuori muikkutahnaan. Lisää tahnaan 1 rkl sitruunamehua, mausta valkopippurilla ja sekoita.

  4. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Pippurisipuli

Ainekset

1
iso salaattisipuli
3
dl
vettä
1
rkl
viherpippureita
1
rkl
roseepippureita
LIEMI
1
dl
vettä
dl
sokeria
½
dl
väkiviinaetikkaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi ja laita ne puhtaaseen lasipurkkiin.

  2. Kiehauta 3 dl vettä pienessä kasarissa. Lisää pippurit ja keitä 30 sekuntia. Siivilöi pippurit ja lisää ne purkkiin.

  3. Yhdistä liemen aineet pienessä kasarissa, keitä sekoittaen 1 minuutti tai kunnes sokeri liukenee nesteeseen.

  4. Kaada kuuma liemi sipuleille, sulje purkki ja anna sipuleiden maustua kylmässä seuraavaan päivään.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2680 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Sami Repo

Kasaa kotijuuston päälle makujen sinfonia suolaisesta kurkkusalsasta ja makeasta hunajasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkkusalsalla koristeltu kotijuusto

Ainekset

2
suolakurkkua
1/3
tuorekurkkua
2
rkl
pieniä kapriksia
1
kevätsipulin varsi
1
(n. 250 g)
kotijuusto
2
tl
juoksevaa hunajaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Halkaise kurkut, kaavi siemenet pois teelusikalla ja leikkaa kurkut pieniksi kuutioiksi.

  2. Yhdistä kurkkukuutiot ja kaprikset kulhossa. Hienonna sipulinvarsi ja sekoita se kurkkusalsaan.

  3. Valuta kotijuusto ja murenna se lautaselle. Lusikoi kurkkusalsa päälle. Valuta hunaja ja rouhi pippuri pinnalle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2680 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Sami Repo

Graavisiika ja kantarelliremoulade ovat täydellinen yhdistelmä. Pakkaa luksusevääksi syysretkelle tai nauti aterian alkupalana.

Vinkki! Jos otat graavikalan evääksi, pakkaa se evääksi voipaperissa ja tiukassa tuorekelmussa. Kuljeta paketti kylmäpatruunan päällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + maustuminen 6–24 t
Vaikeustaso
Helppo

Graavisiika ja kantarelliremoulade

Ainekset

2
(à 200 g)
nahallista siikafileetä
4
tl
hienoa merisuolaa
3
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Etsi siikafileestä ruodot kuljettamalla sormea fileen keskellä ja nypi ruodot pihdeillä pois. Kuivaa fileet talouspaperilla.

  2. Laita fileet lautaselle tai vuokaan nahkapuoli alaspäin. Sekoita suola ja sokeri keskenään ja ripottele seos fileille. Peitä astia kelmulla ja laita kylmään 6–24 tunniksi.

  3. Ota fileet astiasta ja taputtele molemmin puolin talouspaperilla kuivaksi. Leikkaa fileet fileointiveitsellä ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa kantarelliremouladen kanssa. Jos et tarjoa kalaa heti, laita se puhtaaseen astiaan ja säilytä jääkaapissa.

Kantarelliremoulade

Ainekset

2
dl (n. 120 g)
kantarelleja
½
rkl
voita
1
porkkana
1
pieni salottisipuli
½
paprika
4
rkl
vettä
2
rkl
väkiviinaetikkaa
2
rkl
sokeria
4
cocktailsuolakurkkua
1
rkl
kapriksia
1
dl
maustamatonta tuorejuustoa
1
dl
majoneesia
1
rkl
tuoretta ruohosipulia
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Puhdista kantarellit, paloittele tarvittaessa isoimmat. Haihduta sienistä neste pannussa, lisää voi ja paista sienet keskilämmöllä pehmeiksi, 5–10 minuuttia. Anna jäähtyä.

  2. Kuori porkkana ja sipuli. Leikkaa porkkana pienen pieniksi kuutioiksi, hienonna sipuli ja paprika. Kuumenna vesi, etikka ja sokeri kattilassa kiehuvaksi. Lisää hienonnetut vihannekset ja keitä noin minuutti. Anna jäähtyä.

  3. Leikkaa kurkut pieniksi kuutioiksi. Hienonna kaprikset ja paistetut kantarellit.

  4. Sekoita tuorejuusto ja majoneesi kulhossa. Lisää etikkavihannekset, kurkut, kaprikset ja kantarellit. Hienonna ruohosipuli ja lisää se kastikkeeseen. Sekoita ja mausta tarvittaessa suolalla. Säilytä kastike jääkaapissa tarjoiluun saakka.

Kommentit (0)