Me Naiset on lisännyt 758 reseptiä.
Linkitetty 53 keittokirjaan.
Ohje: Riikka Väliahde Kuva Panu Pälviä

Nakkipiilo on tullut takaisin! Nyt se on rouskuva pinnasta ja kastetaan chilikastikkeeseen ketsupin sijaan.

Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Maissikoira

Ainekset

6
siivua
vintage-cheddaria eli valkoista cheddaria
2
dl
nachoja
1
muna
1
prk
croissant-taikinaa
6
nakkia
Tarjoiluun
chilikastiketta

Työvaiheet

1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Siivuta kypsyneestä cheddarista kuusi siivua juustohöylällä. Murskaa nachot pieniksi esimerkiksi muusinuijan avulla. Riko muna ja sekoita se haarukalla.

2. Avaa taikina purkista levyksi. Leikkaa taikina pystyviivoja pitkin kolmeen suorakaiteen muotoiseen palaan. Puolita suorakaiteet keskeltä niin, että lopputuloksena on kuusi neliötä. Painele sormenpäillä neliöiden keskellä oleva katkoviiva kiinni.

3. Aseta juusto taikinan keskelle ja nakki sen päälle. Kääri levy nakin ympärille ja painele kiinni päädyistä ja saumakohdasta.

4. Voitele munalla ja pyörittele nachomuruissa. Nostele leivinpaperilla vuoratulle pelille. Paista 10 minuuttia kauniin ruskeiksi. Tarjoile chilikastikkeen kanssa.

Hyvä terveys on lisännyt 77 reseptiä.
Linkitetty 38 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Rahkaräiskäleet eivät hilloa kaipaa, sillä taikinaan on upotettu purkillinen mangososetta.

Annoksia
30 pientä räiskälettä
Valmistusaika
30 min + 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Rahkaräiskäleet

Ainekset

250
g
maitorahkaa
1
prk (125 g)
mangososetta, esim. Piltti
2
kpl
kananmunaa
2 1/2
dl
vehnäjauhoja
2
dl
vettä
1
rkl
inkivääriä raastettuna tai
1
tl
inkiväärijauhetta
1/2
tl
suolaa
1/2
rkl
tomusokeria
Paistamiseen
2
rkl
voita tai rypsiöljyä
Lisäksi
1
kpl
granaattiomena
1
kpl
mango
250
g
maitorahkaa
1
rkl
tomusokeria
1
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Sekoita kaikki räiskäleainekset tasaiseksi. Anna taikinan turvota puoli tuntia.
  2. Paista lettupannussa pieniä räiskäleitä molemmin puolin. Siivilöi päälle tomusokeria.
  3. Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet. Halkaise ja paloittele mango. Sekoita rahkan joukkoon sokerit. Tarjoa hedelmät ja vaniljarahka räiskäleiden kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 758 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Bataattisiivu paahdetaan leivänpaahtimessa pehmeäksi paahtikseksi. Päälle voi koota omat voikkarilempparit!

Annoksia
6-8 palaa
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Bataattitoast

Ainekset

1
keskikokoinen bataatti

Työvaiheet

1. Pese bataatti huolellisesti  ja pyyhi kuivaksi. Leikkaa noin 2 sentin viipaleiksi.

2. Kypsennä siivu leivänpaahtimessa paahtamalla se kaksi kertaa kovimmalla teholla. Testaa pehmeys ja paahda tarvittaessa vielä kerran.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 758 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Anna Huovinen

Suolainen mukikakku? Ei, vaan jotain vielä parempaa. Gluteeniton mukipizza rakentuu sekoitettavasta pohjasta, täytteestä ja juustosta mikrossa yhdellä napin painalluksella. Pling, ja telkkarieväs on valmis!

Annoksia
1
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Mukipizza

Ainekset

4
rkl
kaurajauhoja (gluteenittomia)
ripaus
leivinjauhetta
ripaus
ruokasoodaa
1/4
tl
suolaa
3
rkl
maitoa
1
rkl
oliiviöljyä
Päälle
3
rkl
valmista tomaattikastiketta
3/4
dl
juustoraastetta
2-3
rkl
pizzatäytteitä (esim. suikaloitua kinkkua, salamiviipaleita tai meetvurstia)
2-3
kirsikkatomaattia
1/2
tl
oreganoa

Työvaiheet

  1. Ota suuri, mikronkestävä muki ja sekoita pohjalle annostaikinan verran kaurajauhoja, leivinjauhetta, ruokasoodaa ja suolaa. Lisää maito ja oliiviöljy, sekoita tasaiseksi.
  2. Lusikoi mukiin tomaattikastike ja juustoraaste.
  3. Ripottele pinnalle täytteet, esimerkiksi suikaloitu kinkku tai salamiviipaleet. Puolita kirsikkatomaatit ja lisää ne päälle. Mausta oreganolla.
  4. Kypsennä mukipizzaa mikrossa täydellä teholla 2 minuuttia. Anna jäähtyä hieman ennen syömistä.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 115 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.

Perunarieska

Ainekset

5
Dl
Vettä
1 1/2
Dl
Perunasosejauhetta
Tai
5
Dl
Perunamuusia
---
1
Tl
Suola
1
Kpl
Kananmuna
2,5
Dl
Hiivaleipäjauhoja
1
Dl
Kaurahiutaleita
Pinnale:
Voita

Työvaiheet

Lisää perunamuusin joukkoon suola ja kananmuna. Jos valmistat muusin perunasosejauheesta ja vedestä, anna soseen hieman jäähtyä ennen suolan ja munan lisäämistä.
Sekoita muusiin kaurahiutaleet ja jauhot. Jaa taikinasta leivinpaperoidulle pelille 10 suurta tai 18 pientä taikinakasaa.
Muotoile taikinakasoista jauhotetuin sormin ohuita leipäsiä. Pistele rieskat haarukalla ja paista 250-asteisessa uunissa keskuitasolla noin 15 minuuttia, kunnes rieskojen pinta on hieman ruskistunut. Voitele pinta. Nauti heti.

Kommentit (0)