Mikko Hongisto on lisännyt 3 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Revitty lammas

Ainekset

Luullinen tai luuton lampaan potka
2
kg
Lammasta
Rub
2
tl
suola
1
tl
Timjami
1
tl
Rosmariini
½
tl
mustapippuri
Liemi
5
dl
vettä
2-3
kpl
porkkana
4-6
kpl
Kokonainen valkosipulin kynsi, kuorittu
6-8
kpl
Shalottisipuli, kuorittu ja lohkottu
½
dl
Punaviinietikka / balsamico

Työvaiheet

  • Alkuperäinen resepti:
  • http://www.k-ruoka.fi/reseptit/pulled-lamb-eli-revitty-lammas/
  • 1. Sulata paisti jääkaapissa. Kuivaa liha talouspaperilla. Hiero lihan pintaan suola, timjami, rosmariini ja pippuri. Nosta liha korkeareunaiseen uunipataan tai -vuokaan. Anna maustua huoneenlämmössä noin tunti.
  • 2. Leikkaa kuoritut sipulit ja porkkanat reiluiksi paloiksi. Kuori valkosipulinkynnet, mutta jätä ne kokonaisiksi. Lisää kasvikset vuokaan. Kaada vuokaan kiehuva vesi ja viinietikka. Neste saa peittää noin 2/3 paistista.
  • 3. Nosta pata tai vuoka uuniin ilman kantta ja paista 175 asteessa tunti. Peitä pata kannella tai foliolla, tiputa lämpö 140 asteeseen ja jatka paistamista vielä noin kaksi tuntia. TIputa lämpö 120 asteeseen ja jatka kunnes sisälämpötila on vähintään 95 astetta, mielellään yli.
  • 4. Ota pata uunista. Nosta liha liemestä ja kääri folioon. Anna tekeytyä noin tunti.
  • 5. Siivilöi liemi. (Lusikoi sipulit ja porkkanat tarjoilukulhoon.) Jäähdytä liemi ja kuori pinnalle jähmettynyt rasva pois.
  • 6. Revi liha esimerkiksi kahden haarukan avulla tai reilusti käsin suikaleiksi. Lusikoi lihan joukkoon hieman kuumennettua paistolientä mehevyyttä ja makua lisäämään.
  • 7. Levitä revitty liha kuumennetulle tarjoiluvadille. Mausta sormisuolalla, hienonnetulla mintulla ja sitruunanmehulla sekä sitruunan raastetulla kuorella. Tarjoa lisäksi valkosipuliperunoita. Voit tarjota lammasta myös pitaleivän täytteenä, salaatin, tomaatin, punasipulin, fetajuuston ja tsatsikin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla