
Pizza ei kaipaa juustoa, kun lusikoit pinnalle valkoista tahinikastiketta.
Vegen kikhernepizza
Ainekset
Työvaiheet
- Tee pizzataikina (ks. ohjeet).
- Yhdistä tomaattikastikkeen aineet ja keitä hiljaa poreillen noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.
- Tee tahinikastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita kastikkeen aineet kulhossa tasaiseksi.
- Valuta kikherneet. Halkaise broccolinit pituussuunnassa kahtia. Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
- Kuumenna grilli (ja pizzakivi). Jaa taikina 3 osaan. Muotoile taikinasta ohuet pizzapohjat. Laita ne yksi kerrallaan jauhotetulle leivinpaperille ja liu'uta siitä kuuman grillin parilalle tai pizzakivelle. Levitä saman tien pohjille tomaattikastiketta, kikherneitä, broccolinia ja punasipulia. Sulje grillin kansi ja kypsennä noin 6–7 minuuttia. Ripottele pinaatti pinnalle, kun kypsennystä on jäljellä noin 1 minuutti.
- Siirrä pizza lautaselle ja lusikoi tahinikastiketta päälle.
Voihan tuo olla hyvä sellaiselle, jonka makumaailmaa tuo miellyttää, muttei tuollaista kauraherne-lähi-itämausteseoksella päällystettyä taikinaa ole syytä kutsua pizzaksi. Parempi nimi olisi "Lähi-Itäpiiras".
Kyllä nämä reseptit on niin kyllästetty tuontituotteilla että ihmetyttää ruokatoimittajien ammattitaito. Eikö todellakaan suomalaisista raaka-aineista saada tehtyä kasvisruokaa. Selkeästi vain otetaan ulkolaisia reseptejä ja käännetään suomeksi.
Makuja on monenlaisia kyllä tämä minustakin enemmän piirakalta vaikuttaa!arvelisin vegaaninkin käyttävän vegaanista juustoa pizzan päälle piirakan täyteessä kaurakermakin toimii!