Emilia Soppa365 on lisännyt 31 reseptiä.
Linkitetty 201 keittokirjaan.
Emilia Kolari

Sipulipiirakka on takuuvarma glögikemujen hitti. Tee kerralla kunnon pellillinen. Jos haluat, voit leikata piirakan pieniksi näppipaloiksi, joita on helppo syödä sormin. Tämän piirakan makujuju on omenasiiderissä, jossa sipulit hautuvat makeiksi ja pehmeiksi. Katso ohjeen lopusta vinkki gluteenittomaan pohjaan!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
40 min + 40 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Sipulipiirakka

Ainekset

Pohja
200
g
voita
4
dl
vehnäjauhoja
1/2
tl
leivinjauhetta
1/2
tl
suolaa
2-3
rkl
kylmää vettä
Sipulitäyte
1
kg
sipulia
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
2
dl
kuivaa omenasiideriä
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1/2-3/4
dl
tuoretta timjamia hienonnettuna
Muna-kermaseos
3
munaa
2
dl
kuohukermaa
1/4
tl
suolaa
1
ps (150 g)
goudajuustoraastetta

Työvaiheet

  1. Valmista ensin täyte. Kuori, halkaise ja leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  2. Kuumenna öljy paistokasarissa. Paista sipuleita kovalla lämmöllä ahkerasti käännellen pari minuuttia, alenna sitten lämpöä ja anna sipulien kypsyä rauhassa noin 10 minuuttia. Lisää siideri, kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Anna kiehua ilman kantta hiljaa poreillen noin 5 minuuttia, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Mausta suolalla, mustapippurilla ja timjamilla. Jäähdytä ilman kantta.
  3. Valmista pohja. Paloittele kylmä voi monitoimikoneen kulhoon. Mittaa päälle jauhot, leivinjauhe ja suola. Aja leikkuuterällä muruiksi ja lisää vesi koneen käydessä. Anna koneen käydä, kunnes taikina pyörii kulhossa tasaisena pallona. Jos et omista monitoimikonetta, voit tehdä taikinan myös nyppimällä voin sekä kuivat aineet ja lisäämällä joukkoon veden.
  4. Kauli taikina leivinpaperin päälle jauhoja apuna käyttäen arkin kokoiseksi levyksi. Vetäise pohja leivinpaperin avulla pellille. Pistele pohja haarukalla.
  5. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  6. Viimeistele sillä aikaa täyte. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää kerma, suola sekä lähes kaikki juustoraaste. Sekoita joukkoon jäähtynyt sipulitäyte. 
  7. Levitä täyte esipaistetun pohjan päälle. Ripottele pinnalle loppu juustoraaste. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla vielä noin 25-30 minuuttia, kunnes se on saanut kauniin värin.
  8. Anna sipulipiirakan jäähtyä hetken ennen paloittelua. Parhaimmillaan se on vastapaistettuna, jolloin pohja on murea ja täyte herkullisen pehmeä. 

Vinkki! Kostealle sipulitäytteelle sopiva gluteeniton pohja valmistuu näin: Sulata 200 g voita ja anna jäähtyä. Sekoita 2 dl (70 g) perunahiutaleita, 3 dl tattari + teff -jauhoseosta (Semperin), 2 tl leivinjauhetta ja 1/2 tl suolaa keskenään. Lisää jäähtynyt voisula ja 2 dl vettä. Sekoita tasaiseksi. Taputtele taikina leivinpaperin päälle pellille. Esipaista ja täytä ohjeen mukaan.

 

Kommentit (11)

Vierailija

Voiko pakastaa?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestä! En ole kokeillut, mutta eiköhän. Pohja on tosin aika murenevaa ja täyte kosteaa, mihin tämän piirakan herkullisuus osittain perustuukin. Parhaiten onnistuisi varmaankin arkkupakastimessa, jonne voisi nostaa jääkaappikylmän pellillisen vaikka sellaisenaan kelmuun käärittynä. Sieltä samainen pelti sitten kevyen uunikierroksen kautta pöytään. Jos kokeilet, kerro kuinka onnistui!

Ulkomailla

Hei! Mita voisi kayttaa kuivan siidern sijasta? 

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Hei! Omenamehu toimii myös hyvin, saat saman makeuden ja hieman hapokkuutta.

Vierailija

Hei! Mahtaako tämä säilyä herkullisena valmistuksesta seuraavaan päivään jääkaapissa, ja mikron kautta tarjolle? :-)

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Hei! Kiitos kysymyksestäsi. Mikrossa piirakka pehmenee, suosittelisin sen sijaan lämmittämään piirakan uunissa. Niin se toimii mainiosti! Jääkaappikylmä piirakka leivinpaperin päälle pellille ja kylmään uuniin, uuni päälle 200 asteeseen. Kun uuni on lämmennyt, piirakka on samalla sopivan lämmintä tarjottavaksi.

Vierailija

Hei, voiko tästä tehdä gluteenittoman korvaamalla vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Olen kokeillut, mutta lopputulos on todella pehmeä. Tämän pohjan ihanuus on ohuus ja rapeus, mikä ei toteudu pelkällä gluteenittomalla jauhoseoksella. Gluteenittomana olen saanut paremmin onnistumaan pohjan, jossa on perunahiutaleita ja teff-tattari-jauhoseosta. Sitä voisi soveltaa tähänkin, seuraavaksi kokeiluun! Valitettavasti määriä ei ole vielä testattuna.

Anuvills

Ohje vaikuttaa hyvältä! Teen itse myös gluteenittomana ja olen monesti korvannut suolaisissa piirakoisss osan jauhoista gluteenittomia kaurahiutaleilla. Pidän siitä että pohjaan tulee vähän tuntumaa, kun ei ole pelkkiä jauhoja. Uskoisin että auttaisi pitämään pohjan kasassa tässäkin.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Ohjeen lopusta löytyy nyt vinkki gluteenittomaan pohjaan, joka toimii myös tämänkaltaisen kostean täytteen kanssa. Tässä jujuna on perunahiutaleet, jotka tekevät pohjasta tiiviin mutta murean. Tattari + teff -jauhoseoksessa on mieto tattarin maku, joka ei lyö läpi täytteen alta. Toimii sekä lämpimänä että kylmänä!

Vierailija

Voiko tuoreen timjamin korvata esim kuivatulla? Tai jollakin muulla?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 974 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Anu Brask Kuva: Sami Repo

Rohkeasti kokeilemaan uusia makuja grillissä! Grillattu avokado on grillaajan pelastus pohtiessaan herkullista vegaani vaihtoehtoa ruokapöytään.

Herkullinen lämmin tomaattisalaatti lusikoidaan grillattujen avokadojen päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu avokado ja tomaattisalaatti

Ainekset

4
avokadoa
2
rkl
öljyä
LÄMMIN SALAATTI
1
rs (200g)
kirsikkatomaatteja
1
prk (380/230g)
mustapapuja
2
valkosipulinkynttä
1
kevätsipulinvarsi
1
limetin kuori ja mehu
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
1/2
tl
jeeraa

Työvaiheet

  1.  Halkaise avokadot ja poista kivi. Sivele pintaan öljyä ja grillaa leikkauspinta alaspäin noin 10 minuuttia. Kun avokadon pinnassa on grilliraidat, on sisuskin lämmin.
  2. Pistele kirsikkatomaatit hammastikulla ja laita tomaatit grilliin noin 5 minuutiksi. Valuta pavut. Hienonna valkosipulit ja sipulinvarret. Raasta limetin kuori kulhoon ja purista mehu joukkon. Lisää pavut, sipulit, öljy ja mausteet. Leikkaa tomaatit pienemmiksi ja lisää ne muiden ainesten joukkoon.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 974 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ei kesää ilman mustikkapiirakkaa! Tämä, kaiken iloksi vielä gluteeniton piirakka, saa vasttustamattoman makunsa teestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
45
Vaikeustaso
Helppo

Mustikka-earl grey -piirakka

Ainekset

175
g
voita
1/2
tl
leivinjauhetta
3
dl
gluteenittomia kaurajauhoja
3/4
dl
sokeria
1/4
dl
ruokosokeria
2
tl
kardemummaa
PÄÄLLE
300
g
mustikoita
2
rkl
hillosokeria
1
earl grey teepussi

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata voi kasarissa keskilämmöllä ja sekoita välillä, jotta voi ei pala. Jatka muutama minuutti, kunnes voi vaahtoaa, tummuu hieman ja tuoksuu pähkinälle. Anna ruskistetun voin jäähtyä hetki.
  2. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Sekoita kaikki ainekset nopeasti keskenään. Levitä löysä taikina (halkaisijaltaan 28 cm:n) piirakkavuokaan. Levitä mustikat päälle.
  3. Aja tehosekoittimessa keskenään sokeri ja teepussin sisältö. Kaada mustikoiden päälle. Kypsennä 30 minuuttia.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 974 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Ohje: Anu Brask Kuva: Sami Repo

Oletko koskaan kokeillut avomaankurkkua tai vesimelonia grillissä? Jos et, niin nyt on jo aika! Grilli muuttaa nämä mahtavaksi makuelämykseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Halloumivartaat

Ainekset

2
pkt (200g)
halloumia
4
avomaankurkkua
1/4
vesimeloni
4
rkl
BBQ-kastiketta

Työvaiheet

  1. Leikkaa juustot 2 cm:n viipaleiksi. Halkaisen kurkut pitkittäin. Leikkaa vesimeloni hieman halloumipaloja isommiksi viipaleiksi.
  2. Laita juustopala kurkun väliin ja paina läpi kaksi grillitikkua. Tee melonivartaat samalla tavalla.
  3. Sivele pintaan grillauskastiketta ja grillaa ensin suoralla lämmöllä, kunnes kasvikset saavat väriä. Kääntele vartaita usein, etteivät ne pala. Jatka kypsennystä epäsuoralla lämmöllä 10–15 minuuttia.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 974 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Mehukas vegaaninen mustikkapiirakka muistuttaa rakenteeltaan hieman enemmän pannaria kuin piirakkaa. Täyte on uskomattoman syvän mustikkainen.

Tomusokerikuorrutus on vapaaehtoinen lisä makean ystäville, ei välttämätön.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
25 palaa
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen mustikkapeltipiirakka

Ainekset

4 1/2
dl
vehnäjauhoja
1/2
dl
kookoshiutaleita
1 1/2
dl
sokeria
3
rkl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
1/2
tl
suolaa
1 1/2
dl
rypsiöljyä
3
dl
(kookospohjaista) kasvimaitoa
TÄYTE
1
l
mustikoita
1/2
dl
sokeria
1/4
dl
vehnäjauhoja
1
sitruunan mehu ja kuoriraaste
1
rkl
vegaanista margariinia
1
rkl
chiansiemeniä
PÄÄLLE
2
dl
mantelilastuja
KUORRUTUS
1 1/2
dl
tomusokeria
4
tl
(kookospohjaista) kasvimaitoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita pohjan kuivat ainekset yhteen. Sekoita öljy ja kasvimaito keskenään ja kääntele kuiviin aineksiin nopeasti. Vuoraa iso uunivuoka (28 x 28 cm) leivinpaperilla ja kaada taikina päälle. Laita uuniin 5 minuutiksi.
  2. Mittaa kaikki täytteen ainekset kattilaan ja keitä noin 8 minuuttia, koko ajan sekoitellen ja marjoja samalla murskaksi painellen. Levitä marjat esipaistetun pohjan päälle ja ripottele mantelilastut päälle. Kypsennä noin 3 0 minuuttia. Anna jäähtyä.
  3. Sekoita päällyksen ainekset keskenään ja kaada raidoiksi piirakan päälle. Leikkaa neliöiksi.

Kommentit (0)