Sekoita lettutaikina jogurtista, sitruunasta ja ruohosipulista. Kokoa vielä päälle mahtava kasa ihanaa savukalaa, niin kesän upein ateria on taattu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 pientä lettua tai 8 isoa
Valmistusaika
30 minuuttia + 30 minuuttia taikinan turpoaminen
Vaikeustaso
Helppo
Ruohosipuliletut ja savukala
Ainekset
4
dl
vettä
1
dl
turkkilaista jogurttia
2½
dl
puolikarkeita spelttijauhoja
2
kananmunaa
1½
dl
ruohosipulia hienonnettuna
½
rkl
luomusitruunankuorta hienoksi raastettuna
½
tl
suolaa
Lisäksi
8–12
savusilakkaa
2
dl
turkkilaista jogurttia
½
dl
ruohosipulia hienonnettuna
½
ruukkua
tilliä
voita paistamiseen
Työvaiheet
- Sekoita vesi, jogurtti, jauhot ja kananmunat tasaiseksi taikinaksi. Hienonna ruohosipuli ja raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Lisää ne suolan kanssa taikinaan.
- Anna taikinan turvota noin puoli tuntia.
- Perkaa silakat, vatkaa jogurtti ja hienonna yrtit. Laita ne tarjolle pienissä kulhoissa.
- Paista taikina lettupannussa pieniksi tai isoiksi letuiksi.
Voiko jogurtin ja veden korvata piimällä?