Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2603 reseptiä.
Linkitetty 116 keittokirjaan.
OHJE Christiina Aaltio KUVA Tuomas Kolehmainen

Sekoita lettutaikina jogurtista, sitruunasta ja ruohosipulista. Kokoa vielä päälle mahtava kasa ihanaa savukalaa, niin kesän upein ateria on taattu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 pientä lettua tai 8 isoa
Valmistusaika
30 minuuttia + 30 minuuttia taikinan turpoaminen
Vaikeustaso
Helppo

Ruohosipuliletut ja savukala

Ainekset

4
dl
vettä
1
dl
turkkilaista jogurttia
dl
puolikarkeita spelttijauhoja
2
kananmunaa
dl
ruohosipulia hienonnettuna
½
rkl
luomusitruunankuorta hienoksi raastettuna
½
tl
suolaa
Lisäksi
8–12
savusilakkaa
2
dl
turkkilaista jogurttia
½
dl
ruohosipulia hienonnettuna
½
ruukkua
tilliä
voita paistamiseen

Työvaiheet

  1. Sekoita vesi, jogurtti, jauhot ja kananmunat tasaiseksi taikinaksi. Hienonna ruohosipuli ja raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Lisää ne suolan kanssa taikinaan.
  2. Anna taikinan turvota noin puoli tuntia.
  3. Perkaa silakat, vatkaa jogurtti ja hienonna yrtit. Laita ne tarjolle pienissä kulhoissa.
  4. Paista taikina lettupannussa pieniksi tai isoiksi letuiksi.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla