Kodin Kuvalehti on lisännyt 625 reseptiä.
Linkitetty 39 keittokirjaan.
Ohje Kiia Renko Kuva Sami Repo

Chutneytä voi antaa vaikka lahjaksi. Jääkaapissa purkki säilyy pari kuukautta, jos sen vaan malttaa olla syömättä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1,5 kg
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Kohtalainen

Omenachutney

Ainekset

1
kg
kotimaista omenaa
1
kpl
isoa sipulia
1
kpl
appelsiinia, sen kuori ja mehu
1
kpl
pala tuoretta inkivääriä
1
kpl
vanilijatankoa
150
g
sokeria
100
g
Hillo-marmeladisokeria
1
kpl
tähtianista
1/2
tl
suolaa
1
dl
omenaviinietikkaa

Työvaiheet

  1. Kuori omenat ja leikkaa kuutioiksi. Hienonna sipuli, raasta appelsiinin kuori ja purista appelsiinista mehu. Hienonna inkivääri. Halkaise vaniljatanko. Laita kaikki aineet kattilaan ja kuumenna seos kiehuvaksi. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin puoli tuntia. Poista halutessasi vaniljatanko ja tähtianis.
  2. Kaada kuuma chutney lasipurkkeihin ja sulje tiiviisti. Säilytä chutney viileässä. Sen maku tasaantuu säilytyksessä, kannattaa siis maistaa sitä muutaman päivän päästä valmistuksesta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2024 reseptiä.
Linkitetty 38 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Vispipuuro on vastustamaton herkku, mutta kun sen tekee suloisista vadelmista ja syö makumaidon kanssa, nautinto nousee taivaisiin!

Vinkki! Kylmä puuro kuohkeutuu parhaiten. Voit jättää puuron yöksi jääkaappiin ja vatkata vasta sitten.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6-8
Valmistusaika
25 min + jäähtyminen 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Kuningatarvispipuuro

Ainekset

1
l
vettä
5
dl
vadelmia
1 1/2
dl
sokeria
ripaus suolaa
1 1/4
dl
mannasuurimoita
MAKUMAITO
1
l
maitoa
1-2
rkl
kuivattua mesiangervon kukintoa tai 2 rkl juoksevaa hunajaa
LISÄKSI
tuoreita marjoja

Työvaiheet

  1. Keitä vettä ja vadelmia kattilassa noin 5 minuuttia. Siivilöi seos ja kaada syntynyt mehu takaisin kattilaan. Lisää sokeri ja suola ja kuumenna kiehuvaksi. Vatkaa mannasuurimot kiehuvaan nesteeseen, laske lämpö ja keitä puuroa välillä sekoitellen 10 minuuttia. Anna puuron jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  2. Puuron jäähtyessä valmista makumaito. Lämmitä 1 dl maitoa ja sekoita siihen mesiangervo tai hunaja. Lisää loppu kylmä maito. Laita maito jääkaappiin siksi aikaa, kun puuro jäähtyy. Halutessasi siivilöi mesiangervo pois maidosta.
  3. Vatkaa jäähtynyt puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi. Tarjoa puuro tuoreiden marjojen ja makumaidon kanssa.

Kommentit (4)

Hmmmm

Mikä mitta on tkl?

Vierailija

Miksi marjat siivilöidään ja heitetään osa pois?
En ymmärrä. Myös hunaja aivan tarpeeton kun vadelmat jo itsessään ovat makeita.

ASA-yliherkkä

TÄRKEÄÄ: Tarkista onko syöjien keskuudessa aspiriinille/ASA:lle yliherkkiä. Mesiangervossa on salisylaatteja, voi johtaa anafylaktiseen shokkiin.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista! Marjojen siivilöinnistä: vadelmat voi toki käyttää myös sellaisenaan, jos siemenet eivät häiritse.

Bilberry Hill on lisännyt 38 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Hiirenkorvailla maustetun viinan maku on aromaattinen ja hieman makea. Jos pidät hyvin pehmeästä snapsin mausta, lisää valmistusvaiheessa teelusikallinen hienoa sokeria.
Hiirenkorvailla maustetun viinan maku on aromaattinen ja hieman makea. Jos pidät hyvin pehmeästä snapsin mausta, lisää valmistusvaiheessa teelusikallinen hienoa sokeria.

Tee itse maustettua snapsia! Juuri puhjenneet hiirenkorvat sopivat hyvin viinan ja liköörin valmistukseen. Tarvitset vain kourallisen pieniä koivunlehtiä maustaaksesi aromikkaan snapsin. Koivuviinan maku on pehmeän makeahko....

Hennot hiirenkorvat ovat parhaimmillaan kun ne ovat vielä tahmeita ja lehdet eivät ole ehtineet kasvaa täyteen mittaansa. Viinan maustamiseen voi käyttää myös koivun silmuja.

Jos haluat valmistaa hiirenkorvaviinaa hyvin aikaisin keväällä, kerää koivunoksia maljakkoon. Täytä maljakko...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
1 - 14 pv
Vaikeustaso
Helppo

Aromikas koivunlehtiviina

Ainekset

1
kourallinen
hiirenkorvalla olevia koivun lehtiä
0,75
l
kirkasta viinaa, esim. Koskenkorvaa tai maustamatonta votkaa
1 - 2
tl
hienoa sokeria

Työvaiheet

1. Laita juuri kerätyt koivunlehdet puhtaaseen pulloon tai muuhun sopivaan astiaan.
2. Lisää hieno sokeri.
3. Kaada viina päälle ja sulje pullo.
4. Pidä pulloa huoneenlämmössä, mielellään pimeässä 1 - 14 päivää.

Kun olet maustanut viinaa haluamasi ajan, siivilöi neste. Tarjoa koivuviina raikkaan kylmänä.
Hiirenkorvaviinan kultainen väri vaihtelee sen mukaan kuinka kauan maustat viinaa.

Kommentit (0)

Bilberry Hill on lisännyt 38 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Herkullinen krassiruoho pääsiäisen koristukseksi
Herkullinen krassiruoho pääsiäisen koristukseksi

Unohda tavallinen pääsiäisruoho! Syötävän ihana pääsiäiskoriste kasvatetaan nopeakasvuisesta syötävästä krassilajikkeesta. Krassin versot itävät jo parissa päivässä ja seitsemän päivän kuluessa sinulla on 3-5 senttinen kaunis ja maukas viherkoriste.

Syötävät krassin versot

Valitse pääsiäisruohoksi syötävä nk. voileipäkrassi tai salaattikrassi. Nämä lajit ovat helposti kasvatettavia ja hyvin vitamiinipitoisia. Krassin versot ovat hyvin kiitollisia kasvatettavia, sillä voit kasvattaa niitä sisätiloissa ympäri vuoden....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Helppo

Syötävän herkullinen pääsiäisruoho krassista

Ainekset

1
pss
krassin itujen siemeniä (Lepidium sativum -lajike)
2
dl
kukkamultaa, turvetta tai hiekkaa
1-2
dl
vettä
Lisäksi tarvitset lautasen, jonka reuna on n. 2-4 cm korkea sekä palan tuorekelmua.

Työvaiheet

Krassin kylvöohje

1. Valitse lautanen, jonka reuna n. 2-4 cm korkea.
2. Kaada kukkamultaa (t. turvetta tai hiekkaa) lautaselle n. 1 cm:n paksuudelta ja tasoita pinta.
3. Kastele multa kosteaksi ja ripottele pinnalle siemeniä tiheästi. Älä peitä siemeniä mullalla.
4. Pingota lautasen päälle läpinäkyvää tuorekelmua. Muovin ansiosta multa pysyy kosteana pidempään.

Aseta lautanen valoisaan ja aurinkoiseen paikkaan. Poista tuorekelmu kun versot alkavat nostaa päätään ja koskettavat kelmua. Pidä multa kosteana koko ajan.

Sato kannattaa korjata noin 10 päivän päästä kylvöstä, silloin versot ovat vielä mehukkaimmillaan. Kylvä sen jälkeen lisää krassin siemeniä ja jatka versoilla herkuttelua!

Tule mukaan seuramaan Bilberry Hilliä Instagramiin #bilberryhill

Kommentit (0)

Bilberry Hill on lisännyt 38 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
Toast skagenin herkullinen kevyempi versio
Toast skagenin herkullinen kevyempi versio

Ruotsalainen klassikkoherkku toast skagen maistuu taivaalliselta myös maidottomana ja gluteenittomana versiona. Alkuperäisessä reseptissä leipäviipaleet kuuluisi paistaa voissa pannulla, mutta kevennetyssä versiossa unohdetaan rasva ja paahdetaan leivät ihanan rapeaksi.

Reseptissä on...

Juhlava toast skagen

Raikkaan makuiset katkarapuvoileivät sopivat juhlaan kuin juhlaan. Olen valmistanut näitä herkkupaloja niin uudenvuoden pippaloihin kuin keväisiin juhliin. Reseptiä on helppo muokata mieleisäksi aina oman maun tai vieraiden ruokarajoitteiden mukaan....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Vaikeustaso
Helppo

Toast Skagen, maidoton ja gluteeniton

Ainekset

Skagenröra-täyte
250
g
kuorittuja katkarapuja
1,5 - 2
dl
Alpro Soya Go On Natural maustamaton (rahkan kaltainen seos)
2
dl
kevytmajoneesia, maidoton
2
tl
sinappia
1 - 2
tl
sitruunapippuria
0,5
tl
suolaa
0,5 - 1
dl
purjoa hienonnettuna
0,5
dl
tuoretta tilliä hienonnettuna
Annosten tekoon ja koristeluun
10
kpl
gluteenitonta paahtoleipäviipaletta tai muuta mieleistä leipää
100
g
mätiä (esim. kirjolohen) ja muutama katkaravun pyrstö
nokare maidotonta margariinia
frisee-salaattia, tilliä sekä sitruuna tai lime

Työvaiheet

1. Jos käytät pakastettuja katkarapuja, sulata ne ja valuta siivilässä. Siirrä samalla syrjään muutama kaunein katkaravun pyrstö leipien koristelua varten.

2. Sekoita keskenään Alpro Soya Go On Natural -rahka, majoneesi, sinappi, sitruunapippuri, suola, sekä hienonnettu tilli ja purjo. Lisää joukkoon valutetut katkaravun pyrstöt. Sekoita seos tasaiseksi ja tarkista maku. Voit lisätä tarvittaessa sitruunapippuria ja/tai suolaa.

Vinkki herkkävatsaisille: FODMAP-ruokavalion avulla voit helpottaa herkästi oireilevaa ja turpoavaa vatsaa jättämällä ruoasta pois kaikki sipulit. Ruohosipuli ja purjon vihreä osa sulavat paremmin ja eivät aiheuta toiminnallisia vatsavaivoja kuten sipuli.

3. Paahda leipäviipaleet kauniin kullanruskeiksi, halutessasi voit leikata kuoret pois.

4. Anna leipien jäähtyä huoneenlämpöisiksi ja sipaise päälle margariinia. Lado sen jälkeen leipäviipaleiden päälle hieman friseesalaattia ja sen päälle iso lusikallinen skagenröra-seosta.

5. Koristele annokset katkaravuilla, mädillä, ohuilla limesiivulla ja tillillä.

Täytetyt toast skagenit ovat aina parhaimmillaan juuri valmistettuina. Margariini ja salaatti leipäsiivun päällä on kätevä tapa säilyttää täytetyt katkarapuleivät rapeampina. Skagenröra-seos ei pääse heti kostuttamaan leivän pintaa vaikka annokset joutuisivat hieman odottamaan tarjoilua.

Tarjoa herkulliset toast skagenit raikkaan kuplivan juoman kera.

Tule mukaan seuraamaan Bilberry Hill -tiliä Instagramiin #bilberryhill

Kommentit (0)