Newyorkilaisen Via Carota -ravintolan vinegretti on nimetty maailman parhaaksi salaatinkastikkeeksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2 dl
10 min
Helppo
Via Carotan vinegretti
Ainesosat
1
iso salottisipuli
2
rkl
sherry- tai valkoviinietikkaa
1
rkl
lämmintä vettä
2
dl
laadukasta oliiviöljyä
1½
tl
dijoninsinappia
1½
tl
täysjyväsinappia
(1½
tl
juoksevaa hunajaa)
2
timjaminoksaa
1
iso
valkosipulinkynsi
½
tl
suolaa
Vaiheet
- Kuori ja hienonna salottisipuli. Laita se tiheään siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä. Valuta sipuli.
- Laita sipuli, etikka ja lämmin vesi kulhoon. Anna seoksen seistä 2 minuuttia. Vatkaa öljy ja sinapit (sekä hunaja) joukkoon. Riivi timjaminoksista lehdet, kuori ja raasta valkosipuli hienoksi, ja sekoita ne kastikkeeseen. Lisää suola. Maista ja lisää suolaa ja etikkaa makusi mukaan.
Vinkki! Tarjoa kastike erilaisista salaatinlehdistä kootun vihersalaatin kanssa. Kasaa lehdet isoksi keoksi, ripottele väliin suolaa, mustapippuria ja vinegrettiä. Lusikoi kastiketta myös salaattipinon päälle.