
Lehtikaali paistuu mahtavan rapeaksi ranskankermalla päällystetyn pizzan päällä.
Valkoinen lehtikaali-kinkkupizza kuuluu Soppa365:n ikisuosikkeihin. Ohjeessa valmistetaan pellin kokoinen pizzapohja, joka päällystetään tomaattimurskan sijaan ranskankermalla.
Tärkeintä on, ettei kaikkia täytteitä lado paahtumaan yhtä aikaa pizzan päälle.
Valkoisen kerroksen pinnalle lisätään alkuun vain sipulia ja valkosipulimurskaa, joiden kanssa pizzapohja saa paistua kuumassa uunissa kymmenisen minuuttia. Sitten on lehtikaalin vuoro – sille riittää muutama minuutti, ellei sitten halua kaalista erityisen rapeaa.
Täydellinen pari lehtikaalilla päällystetylle pizzalle on parmankinkku. Voit lisätä kinkkuviipaleet ruusukkeina tai kauniina kaistaleina pizzan päälle juuri ennen tarjoilua.
Valkoinen lehtikaali-kinkkupizza
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva veteen ja liuota sekoittaen. Sekoita nesteeseen suola ja grahamjauhot. Lisää joukkoon vähitellen vehnäjauhoja ja alusta taikinasta kimmoisa. Lisää lopussa öljy.
- Anna taikinan kohota leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa puoli tuntia.
- Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori ja murskaa valkosipuli. Revi lehtikaali pieniksi paloiksi ja sekoita niiden joukkoon kulhossa öljy ja suola.
- Kauli taikina uunipellin kokoiseksi levyksi leivinpaperin päälle. Levitä levylle ranskankerma, punasipuli ja valkosipulimurska.
- Paista pizzaa 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
- Nosta pizza uunista ja ripottele päälle lehtikaali ja siemenet. Jatka paistamista vielä 5 minuuttia.
- Asettele kypsän pizzan päälle muutama kiekura ilmakuivattua kinkkua.