Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 191 keittokirjaan.
OHJE Riikka Kaila KUVA Pia Inberg

Lehtikaali paistuu mahtavan rapeaksi ranskankermalla päällystetyn pizzan päällä.

Valkoinen lehtikaali-kinkkupizza kuuluu Soppa365:n ikisuosikkeihin. Ohjeessa valmistetaan pellin kokoinen pizzapohja, joka päällystetään tomaattimurskan sijaan ranskankermalla.

Tärkeintä on, ettei kaikkia täytteitä lado paahtumaan yhtä aikaa pizzan päälle.

Valkoisen kerroksen pinnalle lisätään alkuun vain sipulia ja valkosipulimurskaa, joiden kanssa pizzapohja saa paistua kuumassa uunissa kymmenisen minuuttia. Sitten on lehtikaalin vuoro – sille riittää muutama minuutti, ellei sitten halua kaalista erityisen rapeaa.

Täydellinen pari lehtikaalilla päällystetylle pizzalle on parmankinkku. Voit lisätä kinkkuviipaleet ruusukkeina tai kauniina kaistaleina pizzan päälle juuri ennen tarjoilua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen lehtikaali-kinkkupizza

Ainekset

Pohja
2
dl
vettä
25
g
tuorehiivaa
1
tl
suolaa
1
dl
grahamjauhoja
4–5
dl
vehnäjauhoja
¾
dl
oliiviöljyä
Täyte
2
punasipulia
3
valkosipulinkynttä
2
lehteä
lehtikaalia
1
rkl
oliiviöljyä
ripaus
suolaa
1
prk
ranskankermaa (120 g)
1
dl
siemeniä (esim. auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä)
170
g
ilmakuivattua kinkkua

Työvaiheet

  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva veteen ja liuota sekoittaen. Sekoita nesteeseen suola ja grahamjauhot. Lisää joukkoon vähitellen vehnäjauhoja ja alusta taikinasta kimmoisa. Lisää lopussa öljy.
  2. Anna taikinan kohota leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa puoli tuntia.
  3. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori ja murskaa valkosipuli. Revi lehtikaali pieniksi paloiksi ja sekoita niiden joukkoon kulhossa öljy ja suola.
  4. Kauli taikina uunipellin kokoiseksi levyksi leivinpaperin päälle. Levitä levylle ranskankerma, punasipuli ja valkosipulimurska.
  5. Paista pizzaa 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  6. Nosta pizza uunista ja ripottele päälle lehtikaali ja siemenet. Jatka paistamista vielä 5 minuuttia.
  7. Asettele kypsän pizzan päälle muutama kiekura ilmakuivattua kinkkua.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2605 reseptiä.
Linkitetty 178 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Pikavauhtia syntyvän piirakan juju on suolaisen fetan ja makeiden mansikoiden onnellinen liitto, jonka sinetöivät chili ja sitruuna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 palaa
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Suolainen feta-mansikkapiirakka

Ainekset

1
pkt
esikaulittua voitaikinaa tai piirakkataikinaa
250
g
mansikoita
150
g
fetajuustoa
150
g
ranskankermaa
3
timjaminoksaa
1
pieni valkosipulinkynsi
1
rkl
sitruunankuorta raastettuna
½
tl
kuivattua chiliä myllystä

Työvaiheet

  1. Sulata pakastetaikina pakkauksen ohjeen mukaan.

  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Perkaa ja viipaloi mansikat.

  3. Murustele feta kulhoon. Lisää ranskankerma ja timjamin lehdet. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja lisää se seokseen. Raasta sitruunankuori ja rouhi chili joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

  4. Levitä taikinalevy leivinpaperille pellille. Kauli se ohuemmaksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Jos käytät voitaikinaa, leikkaa terävällä veitsellä viillot noin 1 cm:n päähän taikinan reunoista niin, että veitsi ei osu ihan taikinan pohjaan asti. Näin taikinareunat nousevat ylös paistettaessa.

  5. Levitä fetaseos taikinapohjalle niin, että reuna jää ilman täytettä. Levitä mansikat täytteen päälle. Paista 25 minuuttia tai kunnes taikina on kypsää.

Kommentit (1)

terveyssanomat iltasanomissa

Suola ja rasva se on, joka miehen tiellä pitää. Matkalla hautausmaalle.

Helsingin Sanomat on lisännyt 238 reseptiä.
Linkitetty 60 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Grillissä paistuva pizza lainaa makumaailmansa iki-ihanasta feta-pinaattipiiraasta. Kyseessä on valkoinen pizza, joka valmistuu kätevästi valmistaikinasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–8
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Feta-pinaattipizza grillistä

Ainekset

1
pkt
tuorepizzataikinaa (noin 600 g)
Täyte
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
tl
sitruunankuorta raastettuna
1
tl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
1/3
tl
mustapippuria myllystä
200
g
fetajuustoa
4
rkl
parmesaania raastettuna
2
dl
salaattipinaattia
3
rkl
pinjansiemeniä

Työvaiheet

  1. Kauli pizzataikina leivinpaperin päälle ohueksi, uunipellin kokoiseksi levyksi. Leikkaa pienemmiksi paloiksi.
  2. Mausta ranskankerma sitruunankuorella, sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla.
  3. Paista päällystämätöntä pizzaa grillissä 1–2 minuuttia.
  4. Käännä pizzat. Levitä päälle maustettu ranskankerma. Murustele fetajuustoa ja ripottele parmesaania palojen pinnalle.
  5. Jatka paistamista muutama minuutti lisää, kunnes pohja on kypsä.
  6. Viimeistele pinaatilla ja pinjansiemenillä. Valuta halutessasi päälle tilkka oliiviöljyä.

Vinkki: Voit paistaa pizzat myös 225-asteisessa uunissa. Kypsyminen vie noin 10 minuuttia.

Kommentit (1)

Vierailija

Pizza?... Enemmänkin lämmin voileipä.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2605 reseptiä.
Linkitetty 77 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Helppo piirakka tehdään valmistaikinasta. Piirakan sitruunaiseen täytteeseen tulee ricottaa ja parsaa, mehukkaat tomaatit ladotaan piiraan päälle vasta paistamisen jälkeen. Viimeisen silauksen piirakka saa yrttiöljystä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–15 annosta
Valmistusaika
30 min + kypsennys 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raikas tomaatti-parsapiirakka

Ainekset

1
iso (600 g) lehtitaikinalevy (Myllyn Paras)
Täyte
2
prk (à 250 g)
ricottajuustoa
1
sitruunan kuori
1
rkl
timjamia hienonnettuna
½
tl
suolaa
2
nippua (à 400 g)
vihreää parsaa
Koristelu
n. 1½
kg
erilaisia tomaatteja
2
tl
sormisuolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
(sitruunankuorisuikaleita, syötäviä kukkia)
Yrttiöljy
½
ruukku
basilikaa
1
dl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
sokeria
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kauli sulanut taikina 25 cm x 35 cm:n kokoiseksi levyksi ja laita se leivinpaperille pellille.
  2. Notkista ricotta kulhossa lusikalla. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja hienonna timjami. Lisää ne suolan kanssa ricottaan. Levitä seos taikinalevylle, mutta jätä reunoista 2 cm ilman täytettä.
  3. Katkaise parsoista puumainen tyvi pois. Säästä 8 parsaa koristeluun ja leikkaa loput pitkittäin halki. Lado halkaistut parsat ricottan päälle. Kypsennä piirakkaa uunin alatasossa noin 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen koristelua.
  4. Viipaloi tomaatit ja poista kannat. Asettele viipaleet piirakalle ja mausta suolalla ja pippurilla. Vedä lopuista parsoista kuorimaveitsellä suikaleita piirakan pinnalle. (Viimeistele sitruunankuorella tai kukilla.)
  5. Soseuta yrttiöljyn aineet sauvasekoittimella. Pirskota öljy piirakalle tai tarjoa erikseen.

Kommentit (0)

Tätä pitsataikinaa ei kaulita, pelkällä ruokalusikalla saa tehtyä taikinan ja levitettyä leivinpaperin päälle uunipellille. Taikinan salaisuus on kaurassa. Taikinasta tulee kuohkea ja ilmava, sekä rapeat reunat pitsaan, mitkä maistuvat hyvältä, eivätkä jää syömättä, kuten yleensä. Taikinan...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 - 12
Valmistusaika
n. 10 min + 30 min + 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Rapea ja ihanan kuohkea pitsapohja/kinkku-ananas-pitsa

Ainekset

2
dl
kaurahiutaleita ( luomu )
4
dl
vettä ( 2 dl + 2 dl )
1,5
tl
sokeria
0,5
tl
tav. suolaa tai Pan suolaa 1 tl
1/2
pss
kuivahiivaa
4
dl
vehnäjauhoja

Työvaiheet

Älä laita uunia vielä päälle.
Laita mikron kestävään kulhoon kaurahiutaleet ja 2 dl kylmää vettä, kuumenna sitten mikrossa 40 s.
Lisää vielä 2 dl kylmää vettä ja kuumenna 20 s mikrossa, niin ei tule liian kuumaksi hiivan toimia.
Lisää sokeri, suola, hiiva ja sekoita.
Lisää sitten vehnäjauhot vähitellen sekoittaen ruokalusikalla, jätä hiukan pehmeäksi taikina.
Lämmitä uunia hetken 50 asteessa ja laita taikinakulho uunin alaritilälle ja leivinpaperi päälle 30 minuutiksi.
Tee sillä aikaa täytteet valmiiksi.

Kun taikina on kohonnut älä painele sitä, vaan kumoa uunipellille leivinpaperin päälle ja levitä lusikalla, on aika helposti levitettävä taikina. Jos haluat reunat, niin lusikalla saa ne muotoiltua.

Esipaista pohja siten, että laitat uunin päälle 200 asteeseen samalla, kun laitat sen uuniin, sillä se nousee vielä siinä vaiheessa. Anna olla n. 10 min uunissa, keskitasolla.

Sitten lisää täytteet, voit sivellä hiukan tomaattisoseella pohjaa, esim. Pirkka tomaattisose putkilossa, ei ole liian kosteaa. Jos käytät tomaattia ja ananasta, niitä ei kannata laittaa liikaa, koska ne myös kosteuttavat pitsapohjaa. Yleensä 3 pientä tomaattia siivuina riittää ja kolme ananasrengasta (säilyke) paloina, sopii hyvin palvirouheen kanssa yhteen. Juustoa voi laittaa tomaattisoseen päälle ja muut täytteet sitten vasta ja vielä ripotella täytteiden päälle. Tähän riittää 400 g palvirouhetta.

Paista sitten 225 asteessa n. 10 - 15 min, ei kauempaa, uunin keskitasolla.

Kommentit (0)