Kodin Kuvalehti on lisännyt 662 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Mikko Hannula

Rapeaoksaisessa syötävässä joulukuusessa on mehevä viikunatäyte. Ihana kuusi syödään irrottamalla oksa kerrallaan!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
20 min + 25 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Viikunakuusi

Ainekset

1
(600 g)
iso, valmis lehtitaikinalevy
1
muna
3
rkl
ruokokidesokeria
½
dl
tomusokeria
Täyte
1
ps (200 g)
kuivattuja pehmeitä viikunoita
1½–2
dl
glögiä
1
dl
maapähkinävoita
2
rkl
siirappia
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Ota taikina sulamaan.
  2. Tee täyte. Mittaa glögi kattilaan. Pilko viikunat pieniksi ja hauduta glögin seassa 10 minuuttia. Soseuta seos sauvasekoittimella. Lisää maapähkinävoi, siirappi ja suola. Sekoita notkeaksi levitteeksi. Jäähdytä.
  3. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  4. Kauli levy kahdeksi 30 x 40 -senttiseksi levyksi. Aseta ne päällekkäin ja leikkaa kolmioksi. Leikkaa myös kuusen jalka.
  5. Levitä täyte alemmalle levylle. Nosta toinen levy kanneksi.
  6. Leikkaa 2 senttiä leveitä oksia noin 45 asteen kulmassa puun rungosta oksankärkeen. Kierrä oksat rullalle. Kauli yli jäänyt taikina uudelleen ja ota muotilla tähtiä. Kiinnitä ne kuusen latvaan ja halutessasi myös oksille.
  7. Voitele kuusi munalla. Ripottele päälle ruokokidesokeria.
  8. Paista 225 asteessa 20–25 minuuttia. Siivilöi hieman jäähtyneen tortun päälle tomusokeria.

Vinkki! Torttu on vegaaninen, jos voitelet sen soijajugurtilla.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla