Juustoinen lehtikaalipiirakka on maukasta syötävää illanistujaisiin. Kuva: <span class="photographer">Sami Repo.</span>
Juustoinen lehtikaalipiirakka on maukasta syötävää illanistujaisiin. Kuva: Sami Repo.

Kun silppuat lehtikaalia makkarasoppaan tai juustoiseen piirakkaan, menetät ehkä osan terveellisyydestä mutta saat makua senkin edestä!

Trendikäs ja hyvänmakuinen trendikaali on näin syksyllä sesongissa ja kohtuuhintaista, joten sitä kannattaa suosia ruuanlaitossa. Lehtikaali maistuu smoothieissa ja salaateissa, mutta monipuolisena kasviksena siitä on muunkinlaiseen ruuanlaittoon. Pähkinät, juusto ja sitruuna ovat lehtikaalin luottokumppaneita, kuten oheisista resepteistä huomaat.

 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Pähkinän ja lehtikaalin onnellisen liiton kunniaksi tähän lehtikaalipastaan tulee kaalin lisäksi pistaasipähkinöitä. Pähkinät tuovat pastaan myös rakennetta, sillä lehtikaalista ja kuullostetusta purjosta haudutettu kastike surautetaan sauvasekoittimella sileäksi ennen syömistä. Sitruunankuorella maustettua kermaista lehtikaalikastiketta kannattaa maistaa myös perunoiden tai vaikka paistetun kalan kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lehtikaalipasta onnistuu tällä reseptillä!

 

Nyt kun ilmat ovat kesän jälkeen jo vähän viilenneet, alkaa mieli tehdä tuhteja keittoja. Tämä maalaistyyppinen lehtikaali-makkarakeitto tehdään mausteisesta chorizosta, joten se on ihan aidosti lämmittävä soppa. Kikherneet tuovat keittoon ruokaisuutta. Jos haluat erityisen maukasta soppaa, raasta päälle vielä vähän parmesaania.

Kotoisa lehtikaali-makkarakeitto tehdään tällä reseptillä.

 

Lehtikaali toimii rakenteensa ja makunsa ansiosta hyvin myös leivonnassa. Tämän lehtikaalipiirakan muhevan maun salaisuutena on (yllätys yllätys) reilusti juustoa ja pähkinöitä. Lehtikaalipiirakka onkin kivaa ja vähän erilaista tarjottavaa illanistujaisissa. Jos haluat piirakasta erityisen hyvää, tee pohja spelttijauhoista.

Lehtikaalipiirakan resepti löytyy täältä!

 

Lehtikaalit voi leipoa myös hauskojen pikkupiirakoiden eli calzoneiden sisään. Kuoritaikina muistuttaa ihan tavallista pizzataikinaa, ja täytteeseen tulee lehtikaalin ohella muun muassa vuohenjuustoa ja valkosipulia. Jos pekoni ei pelota, niin muutama siivu sitä tekee näissä pikkupiiraissa varsin eetvarttia.

Lehtikaalicalzonet valmistuvat tällä ohjeella.

 

Moni on tottunut nauttimaan lehtikaalinsa smoothien tai viherpirtelön muodossa, ja tämä mustikkainen lehtikaalismoothieresepti on yksi parhaista! Banaanin ja mantelimaidon yhdistelmä takaa samettisen koostumuksen, ja loraus omenamehua pitää huolen siitä, ettei juoma pääse liian tymäkäksi. Täydellinen aloitus päivälle!

Mustikkainen lehtikaalismoothie onnistuu tällä ohjeella!

 

Lue myös: Lehtikaali tarvitsee happoa, suolaa ja hierontaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla