Kun vieraita on paljon, uunipelti on paras vuoka. Juhlien suolaiset ja makeat paistuvat isoissa satseissa kätevimmin!

Uunipellille tehtävät juhlatarjoilut ovat käteviä, kun kyseessä on isot bileet, kuten valmistujaiset tai rippijuhlat. Useimmat uunit ovat standardimitoitettuja, jolloin naapurista voi lainata pari ekstrapeltiä. Pellit on helppo pinota isoon jääkaappiin tai juhlapäivänä sivupöydälle. Jos leivot hyvissä ajoin, voi esimerkiksi arkkupakastimeen pinota piirakat pelteineen.

Piirakan leikkaaminen kannattaa jättää viime tippaan, jotta täyte pysyy mehukkaana eikä palojen reunat kuivu. Pienet, kokonaisena suuhun mahtuvat palat, luovat ylellistä tunnelmaa eikä niiden tarjoiluun välttämättä tarvita edes lautasia. Annoskokoiset ruudut voi koristella iduilla tai syötävillä kukilla. Jos tarjoilet montaa peltipiirakkaa, kikkaile palojen muotojen kanssa: leikkaa yhdestä piirakasta neliöitä, toisesta ohuita suorakaiteta ja kolmannesta kolmioita.

3 x makeaa

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Mehevät sitruunaruudut

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ainakin jos vieraslistalla on gluteenittomia, leipaise sitruuna-ricottaruutuja. Mantelijauheesta valmistuvat ruudut ovat samaan aikaan meheviä, kirpeitä ja makeita. Reseptin nappaat täältä!

Raparperi rakkautta

Kevään ajankohtaisin herkku on raparperi. Happamaan kaunottareen yhdistyy ihanasti makea marenki. Ohjeessa koko komeus koristellaan leikkisästi nonparelleilla, mutta myös syötävät kukat olisivat eduksi raparperi-marenkipiirakalle. Katso resepti täältä!

Mokkapalan manttelinperijä

Jos tavalliset mokkapalat tylsyttävät, kokeile vaihteeksi lakulla ja valkosuklaalla maustettuja ruutuja. Pehmeän pohjan päälle levitetään valkosuklaakuorrutus. Piirakka viimeistellään vielä lakritsikastikkeella ja koristellaan lakukarkeilla. Resepti löytyy täällä!

3 x suolaista

Kinkkupiirakan moderni versio

Mikä olisikaan klassisempi kuin kinkkupiirakka? Päivität sen vuoteen 2017 vaihtamalla suikalekinkut ilmakuivattuun prosciutto-kinkkuun ja munamaidon ricotta-juustoon. Lisää jujua piirakka saa galettemaisesta muodostaan. Katso resepti täältä!

 

Pizzaa kansalle!

Peltipizza on vähintäänkin suomalainen klassikko! Tähän versioon tulee kuitenkin tulista chorizo-makkaraa ja pinnalle raikasta vihreää basilikaa ja rucolaa. Pizzan voi täyttää valmiiksi ja paistaa lisää levyä sitä mukaan, kun ruokaa menee. Katso pizzan resepti täältä!

 

Nopeampi kuin sämpylä

Vältä pullien pyörittely, sillä helpoin tie kotitekoisiin sämpylöihin on peltileipä. Pehmoinen leipä leikataan sopivan kokoisiksi ruuduiksi, joita vieraiden kelpaa käyttää vaikka pelkällä voilla tai kotitekoiselle levitteellä. Löydät reseptin täältä.

 

 

+ 1 extra

Jos haluat leikitellä suolaisen ja makean yhdistelmällä, kokeile mansikka-vuohenjuustoruutuja. Ruudut menevät kyllä oikeasti makeaan kategoriaan, mutta mielyttävät myös suolaisen ruuan ystävää. Jos teet vain yhtä tarjoilua, tämä on hyvä ratkaisu! Katso resepti täältä!

Kuhan söin

Mukava kun tänne sivuille eksyin, nälkä tuli heti selaillessa!
Sitä keittokirjoista ensimmäisenä löytyvää varoitusta tekijänoikeuksista ja niiden rikkomisesta seuraavia sanktioita en huomannut, joten paras kysyä suoraan.
Että saakos näitä reseptejä käyttää vapaasti, vai onko lupa kenties tehdä vain pienellä kattilalla omaan käyttöön?

  • ylös 20
  • alas 32
Sisältö jatkuu mainoksen alla