Keraaminen veitsi selvisi leivästäkin, vaikka siinä ei ole sahalaitaa. Kuva: Katja Nordlund.
Keraaminen veitsi selvisi leivästäkin, vaikka siinä ei ole sahalaitaa. Kuva: Katja Nordlund.

Ohut japanilaisveitsi oli Kuluttaja-lehden testissä terävin. Sen terä ei ole metallia.

Missä kaksi kokkaajaa kohtaa siellä puhutaan veitsistä. Niin myös täällä Sopan toimituksessa.

Ruokatoimittaja Christina Aaltio marssi tänään töihin valkoteräinen veitsi kainalossaan. Hän oli lukenut Kuluttuja-lehden tekemän testin ja huomannut omistavansa kisan terävimmän veitsen. Sen Christina oli ostanut Japanista kolme vuotta sitten.

Saimme kokeilla kisamenestyjää. Leikkasimme paloja banaanin kannasta (itse hedelmään pystyisi voiveitselläkin). Banaanin kanta hajosi lastuiksi helposti, ja myös rapeakuorinen leipä oli kepeä viipaloitava, vaikkei Kyocera leipäveitsi olekaan.

Lehtiartikkeli kehui veistä myös siitä, että se pitää hyvin teränsä. Christina ei ole teroittanut veistä vielä kertaakaan.

Kokeilujen jälkeen Christina pakkasi veitsen nopeasti takaisin pakkaukseensa. Ohut terä kun ei kestä kolhuja. Kuluttaja-lehden testaajatkin olivat todenneet sen. Pudotustestissä Kyoceran keraaminen terä oli katkennut tyvestä jo kuudennella pudotuskerralla.

Christina neuvookin pesemään hauraan veitsen käsin heti käytön jälkeen ja säilyttämään sen omassa pakkauksessaan.

Myös nämä veitset pärjäsivät Kuluttaja-lehden (1/2015) testissä:

Mac Chef BK-80, 117 €. Japanilainen laatuveitsi, joka piti loistavasti teränsä.

OBH Nordica Oden, 30 €. Kestävä, terän pitävä eikä ruostu helposti. Loistava hinta-laatusuhde, mutta veitsi on poistumassa markkinoilta.

Arcos Riviera, 57 €. Kesti jopa pudottelua.