Joulu on taas, joulu on taas, kattilat täynnä vegee! Poimi vinkit talteen ja kokkaa kasvisherkkuja, jotka hurmaavat kaikki illastajat.

1 Juhlakääryleet

Joulun ihanimmat paketit ovat tässä. Juhlavien lehtikaalikääryleiden punajuuriohratto haudutetaan valkoviinissä. Risottomainen täyte viimeistellään vuohenjuustolla sekä kuivatuilla karpaloilla, jonka jälkeen se kääräistään ryöpättyjen lehtikaalinlehtien sisälle. Eikä niiden tekemiseen tarvita uunia!

2 Komeat sushit

Sushia joulupöydässä? Todellakin. Vegaanisten makirullien sisälle sujautetaan paahdettua kurpitsaa, pikapikkelöityä ja rapsakkaa punakaalia ja sushi-inkivääriä. Se tekee rullista erityisen näyttäviä, että ne tehdään tavallisen sushiriisin sijaan mustasta riisistä.

3 Luksuskurpitsa

Ylelliset täytetyt myskikurpitsat valmistuvat vähällä vaivalla. Voit valmistaa täytteen, johon tulee kikherneitä, spelttiä, fetaa ja tuoreita yrttejä, päivää ennen h-hetkeä. Jouluaattona sinun tarvitsee vain paahtaa ja lastata kurpitsat. 

4 Munakoisot misolla

Tummaksi paahdetut japanilaiset misomunakoisot eivät jätä ketään kylmäksi. Munakoisot paistetaan ensin pannulla, jonka jälkeen niiden pintaan sivellään runsaasti kastiketta, joka on niiden maun salaisuus. Viimeisen silauksen ne saavat uunissa grillivastuksen alla.

+ 1: Seitanin perusohje

Jos kaipaat jotain kinkkuhenkistä joulupöytääsi, tee seitanpaisti. B-Smokeryn ohjeessa seitanpala leikataan pihveiksi ja sujautetaan purilaisen väliin, mutta seitanin voi muotoilla myös joulukinkkumaiseksi pötkyläksi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kuvat
Tuomas Kolehmainen, Panu Pälviä, Anna Huovinen