Kokkaa pääsiäisen perinteisistä raaka-aineista vaihteeksi uusia trendiruokia.

Pääsiäinen kestää monta päivää. Tuttuja raaka-aineita kannattaa välillä valmistaa uusilla tavoilla, ihan vaihtelunkin vuoksi. Kokosimme lankalauantaille viime vuosien trendiruuista koostuvan ateriakokonaisuuden.

Perinteistä pääsiäislammasta säästellään vielä sunnuntaille. Pääruuaksi kokataan tällä kertaa uunissa kokonainen kana, täydellisen rapealla kuorella. Sitä ennen herkutellaan marinoiduilla kananmunilla newyorkilaisen Momofoku-ravintolan tapaan. Aterian lopuksi nautitaan jälkiruuasta, joka on saanut innoituksensa trendikkäistä "töhnämunista".

Alkuun: Momofokun munat

Mitä olisi pääsiäinen ilman kananmunia? Viime vuosien superhitti ovat olleet ravintola Momofokun tapaan valmistetut marinoidut kananmunat. Niiden ohje on yksinkertainen ja nerokas. Suolainen soijaliemi tekee kananmunille ohuenohuen, maukkaan pinnan. Tämä ohje ei yksinkertaisesti voi mennä pieleen, kunhan satsaat laadukkaisiin raaka-aineisiin ja annat munien marinoitua rauhassa. Parasta olisi laittaa ne marinadiliemeen jo edellisenä iltana, mutta aamullakin ehtii vielä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Katso täältä ohje marinoituihin kananmuniin Momofokun tapaan.

Pääruuaksi: Kokonainen broileri uunissa

Kokonaisena paistettu broileri on näyttävä juhlaherkku ja sopii loistavasti myös pääsiäiseen. Jos haluat juhlan kunniaksi satsata ihan kunnolla, osta perusbroilerin sijaan kotimainen luomukana. Valmistaminen ei ole vaikeaa, kunhan muistat laittaa linnun suolaliemeen kellimään jo perjantai-iltana. Lauantaina sitä sitten paistetaan maltilla miedossa lämmössä. Lopuksi vielä nopea glaseeraus, ja tuloksena on ihanan tahmea ja rapea kuori. Saa nuolla sormet!

Katso takuuvarma ohje kokonaisena paistetulle broilerille täältä.

Jälkiruoka: Suklaamousse munakupeissa

Kaupoissa myytävät aikuisten "töhnämunat" ovat olleet parin viime pääsiäisen hitti. Kuten melkein kaikki ruuat, ovat nekin parempia itse tehtynä. Suklaamunien kuorissa tarjottava silkkinen suklaamousse on pääsiäisen suloisin jälkiruoka. Koristeluun sopivat monenlaiset syötävät karkit ja koristeet.

Katso munakupeissa tarjottavan suklaamoussen ohje täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla