Pääsiäisenä herkutellaan kakulla jos ei kahdellakin. Kokosimme Soppa365:n keväisimmät herkut. Nyt leipomaan!

Piirakka kuin aurinko

Helppo ja näyttävä pääsiäispiiras syntyy valmiista voi- tai torttutaikinasta. Täytä piiras rosmariinilla maustetulla mantelitäytteellä ja asettele aprikoosinpuolikkaat päälle. Valmis herkku on kuin aurinko, joka valaisee koko keittiön.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Katso rosmariini-aprikoosipiirakan ohje täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Raikas ja keväinen

Jogurtti-juustokakku on raikas vaihtoehto pääsiäispöytään. Täytteessä on maustamattoman tuorejuuston lisäksi sitruunamehulla maustettua kreikkalaista jogurttia. Passionhedelmistä valmistuu näyttävä koristelu kakun pinnalle.

Katso passionhedelmillä silatun jogurtti-juustokakun ohje täältä.

 

Suklaaöveri

Radiojuontaja Anni Hautalan Death by chocolate -kakku on pääsiäisen paras suklaakakku. Tämän suklaisempaa kakkua ei löydy, sillä överikakussa on melkein puoli kiloa suklaata! Älä paista kakkua liikaa, sillä juju on jättää kakku kostean meheväksi.

Katso Death by chocolate -kakun ohje täältä.  

 

Kahvipöydän klassikko

Pääsiäisen kahvipöytä ei ole mitään ilman kunnollista kuivakakkua. Caprin sitruunakakku on siihen tarkoitukseen huippuohje. Sitruunainen herkku on juuri sopivan mehevä, ihan kuin Italiassa.

Katso Caprin sitruunakakun ohje täältä.

 

Puolalainen pääsiäisherkku

Itä-Euroopassa nautitaan pääsiäisenä babkaa. Babka muistuttaa sekä panettonea eli italialaista hedelmäkakkua että briossia. Babkan valmistus vie aikaa, mutta lopputulos palkitsee. Rapeakuorinen kakku höystetään suklaalla ja manteleilla, ja se sopii hyvin vaikkapa pashan pariksi.

Katso puolalaisen suklaababkan ohje täältä.

 

Pääsiäismuna kakussa

Kinder-munalta maistuva juustokakku on pääsiäisen ehdoton hitti. Suklaisen pohjan päälle kaadetaan valkosuklainen juustokakkutäyte ja viimeisen silauksen tuo maitosuklaavaahto. Kakku hyytyy jääkaapissa itsekseen, mutta lisää maitosuklaavaahto vasta juuri ennen tarjoilua.

Katso Kinder-juustokakun ohje täältä.

 

Keltainen kuningatar

Red velvet -kakun keltainen sisar on raikas täytekakku pääsiäiseen. Kakku saa kauniin keltaisen värinsä sahramilla. Kakku täytetään ja päällystetään sitruunaisella tuorejuusto-jogurttikuorrutteella ja rouskuvilla pistaasipähkinöillä.

Katso yellow velvet caken ohje täältä.

 

Kakku pashasta

Pääsiäisen perinteisen pashan voi upottaa myös kakkuun, kuten tässä juustokakussa on tehty. Valkosuklaisen pashakakun voi kätevästi valmistaa jo edellisenä päivänä ja laittaa yöksi jääkaappiin hyytymään.

Katso valkosuklaisen pashakakun ohje täältä.

 

Lakritsin ja suklaan liitto

Lakritsi on herkkua ja mutakakku on herkkua. Entä jos ne ovat vielä samassa kakussa? Nam. Kakku on gluteeniton, kun jauhotat vuoan mantelijauheella. Koristele kakku hauskoilla, värikkäillä macaron-leivoksilla.

Katso lakritsimutakakun ohje täältä.

 

Raikas jogurttitorttu

Kun kaipaat vaihtelua perinteiselle rahkapiirakalle tai juustokakulle, leivo raikas jogurttitorttu. Kakun kanssa sopii täydellisesti yhteen minttumarinoitu sitrussalaatti. Kakku ei ole liian makea, joten se sopii myös niille, jotka eivät pidä överimakeista herkuista.

Katso sitruuna-jogurttitortun ohje täältä.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla