
Uusi muoto tai maku erottaa nämä jouluherkut perinteisistä. Joululimppu leivotaan nyt tähdeksi, pikkuleivissä maistuu rosmariinisuklaa ja jälkiruokajäädykkeessä raikas kirsikka.
1. Joulun kaunein limppu
Kinkun ja kalapöydän klassikkoystävä, joululeipä, täytetään limpun perinteisillä mauilla: maltaalla, kuminalla, fenkolinsiemenillä ja siirapilla, mutta se leivotaan perinteistä poiketen tähden muotoiseksi, ja jokainen saa oman sakaran.
Tähtileivän ohjeen löydät täältä.
2. Ihanan yllättävät pikkuleivät
Jouluisten pikkuleipien väliin keitetään täytteet itse. Raikas puolukka-kanelimarmeladi on nopea valmistaa, samoin kuin aromikas rosmariini-suklaatäyte.
Pikkuleipätaikina kaulitaan valmiiksi kahden leivinpaperin väliin. Sen voi valmistaa jo hyvissä ajoin etukäteen esimerkiksi pakastimeen odottamaan paistamista.
Täytettyjen pikkuleipien ohjeen löydät täältä.
3. Raikkaan kirsikkainen jäädyke
Tuhdin aterian päätteeksi maistuu tähtianiksella ja kardemummalla maustettu, pakastetuista kirsikoista valmistettu jäädyke, jonka sisälle kätkeytyy rapeaa riisisuklaata.
Myös jäädykkeen voi valmistaa hyvissä ajoissa etukäteen. Koristelu kannattaa jättää viime hetkeen.
Kirsikkajäädykkeen ohjeen löydät täältä.
Juttu on julkaistu aiemmin Helsingin Sanomissa.