Nämä pienet leivonnaiset voi valmistella hyvissä ajoin ennen juhlia. Jokaisella reseptillä syntyy monta kymmentä suupalaa valmistujaisten ja muiden juhlien herkkupöytään.

Kevät tuo mukanaan kiihkeän juhlakauden. Jos edessä on esimerkiksi valmistujaiset, järjestelyjä voi helpottaa tekemällä osan tarjoiluista hyvissä ajoin etukäteen. Näillä resepteillä leivot pientä makeaa kahvipöytään, ja mikä parasta, kerralla valmistuu reilun kokoinen satsi herkkuja.

1. Tyylikkäät macaronit

Macaron-leivokset vaativat hieman vaivannäköä, mutta ahkera leipuri palkitaan lähes korumaisen kauniilla leivoksilla. Mausta täyte esimerkiksi vadelmalla, suklaalla tai lakritsilla, tai tee vaikka jokaista makua, sillä parhaimmillaan ohjeella saa pyöräytettyä jopa 50 pikkuleivosta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Macaron-leivosten ohjeen löydät täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Helppo mantelikakku

Mantelikakun voi tehdä valmiiksi pakastimeen ja koristella vasta juuri ennen tarjoilua. Tässä reseptissä kakkupaloille pursotetaan reilu nokare suklaaganachea, ja herkkupalat viimeistellään juhlakuntoon marjoilla ja syötävillä kukilla.

Suklaaganachella koristellun mantelikakun ohjeen löydät täältä.

3. Klassiset keksit

Vanhat kunnon murotaikinakeksit ovat kaikkea muuta kuin tylsää tarjottavaa, kun koristelet ne ennen tarjoilua pehmeällä mascarponevaahdolla ja pirteällä sitruunatahnalla. Valmiit keksit säilyvät ilmatiiviissä rasiassa koristeluhetkeä odottamassa.

Sitruuna-mascarponekeksien ohjeen löydät täältä.

Juttu on julkaistu aiemmin Helsingin Sanomissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla