Kuva: <span class="photographer">Jussi Helttunen</span>
Kuva: Jussi Helttunen

Nämä hinta-laatu-suhteeltaan loistavat juomat toimivat monien makujen kanssa.

Viinin ja ruuan yhdistäminen ei ole koskaan niin hankalaa kuin suuria juhlia suunnitellessa. Buffetpöydän makujen ja raaka-aineiden kirjo tekee viinin valinnasta erityisvaikeaa. Kokosimme kolme vaihtoehtoehtoa, jotka soveltuvat niin pikkusuolaisille, salaateille, kaloille – mutta eivät jää täyteläisempienkään raaka-aineiden jalkoihin. Todellisia moniottelijoita – ja vielä edullisia.

Terraprima Blanco 2013, 12,89 e

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kuuden rypäleen luomublendi katalonialaiselta huipputuottajalta! Terraprima Blanco 2013 on loistava valinta juhlapöydän valkoviiniksi.  Terraprimasta 60 prosenttia on Xarel-lo-lajiketta, joka on tunnetumpi kuohuviinirypäleenä – yleensä sitä käytetään cavaa valmistaessa. Terraprima on runsaan hedelmäinen ja kesäinen. Kypsää sitruunaa, päärynää ja keltaista luumua säestää rapsakka hapokkuus ja hento mineraalisuus. Juoma on juhlava kumppani vaaleille kaloille, piiraille, salaateille. Runsaudellaan se kestää myös vaaleat liharuuat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Zähringer Pinot Noir Rosé, 12,89 e

Saksan Badenista tuleva luomuviini Zähringer Pinot Noir Rosé on lempeän punamarjainen ja miellyttävän raikas. Viinistä löytyy kypsää vadelmaa, punaherukkaa, mansikkaa, jota täydentää raikas sitruksisuus ja yrttisyys. Viinin puolikuivaa luokitusta on turha pelästyä. Yleisvaikutelma on kuivempi kuin luulisi, sillä viinin hapokkuus tasapainottaa makeutta ja luo pitkän jälkimaun. Viini on todellinen juhlapöydän supersankari, sillä se kestää myös mausteisemmat maut.

Pilliteri Cabernet Merlot 2014, 13,90 e

Kanadalainen Pillitterin perhetila sijaitsee aivan Niagaran putouksien lähettyvillä. Pilliteri Cabernet Merlot 2014 on kypsän marjainen ja sen tanniinit ovat pehmeitä. Tasapainoisessa Cabernet Francin, Merlotin ja Cabernet Sauvignon sekoituksessa voi astia mustaherukkaa, kirsikkaa, luumua ja boysenmarjaa. Ne yhdistyvät pehmeään mausteisuuteen. Suutuntumaltaan keskitäyteläisestä viinistä löytyy miellyttävää pyöreyttä, joka sopii hyvin juhlapöydän lihoille ja leikkeleille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla