Kuvat
Tuomas Kolehmainen, Ninna Lindström ja Pia Inberg

Syömään! Ota haltuun arkiviikon ruokalista tai nappaa edes yksi ohje helpottamaan kiireisen ruuanlaiton haasteita.  

MAANANTAI: Tahini-porkkanapasta

Viikko ei voisi mukavammin alkaa. Tämä helppo ja nopea kasviskastike valmistuu samassa ajassa, kuin pasta porisee kattilassa.

Terttukirsikat, herkkusienet ja rapsakat porkkanat ryydittyvät lempeällä tahinitahnalla ja raikkaalla sitruunamehulla. Ruoka sopii myös vegaanille, jos annoksen päälle ripottelee parmesaanin asemesta vegaanista juustoraastetta.

Tahini-porkkanapastan ohjeen löydät tästä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

TIISTAI: Hapankorppulohi

Rakastatko lohta? Tästä ohjeesta tulee takuuvarmasti suosikkisi. Lohifilee saa reilusti makua ja rapsakkuutta hapankorpusta tai kuivahtaneesta ruisleivästä, joka jauhetaan muruiksi ja maustetaan piparjuuriraasteella ja tuoreilla yrteillä. Vartti riittää mehevän uunilohen kypsentämiseen, enempää aikaa ei tarvita.

Tästä löydät hapankorppulohen ohjeen.

KESKIVIIKKO: Tuoremakkarakastike ja perunamuusi

Keskiviikon klassikko on makkarakastike, tällä kertaa tuoremakkaroista. Makkaravalinnalla on väliä, sillä tuoremakkaroita löytyy yrttien ystävien makuun sekä tulisemmista makkaroista pitäville. Kotoisat siskonmakkarat sopivat myös mainiosti kastikkeeseen. Jos itse tehty perunamuusi tuntuu arjen kiireiden keskellä liian haastavalta, voi muusin valmistaa yhtä hyvin pakastemuusiaineksista. 

Tästä löydät tuoremakkarakastikkeen ja perunamuusin ohjeen.

TORSTAI: Bataatti-kukkakaalikeitto

Lämmittävä sosekeitto maistuu ilmojen viiletessä koko perheelle, myös vegaaneille. Bataatin ja kukkakaalin lempeys saa potkua garam masala -mausteseoksesta, kookosmaidosta ja sriracha-kastikkeesta. Jos sriracha-kastike tuntuu liian chiliseltä voi joukkoon lorauttaa makeaa chilikastiketta tai jättää sen kokonaan pois. 

Tästä löydät bataatti-kukkakaalikeiton ohjeen.

PERJANTAI: Lihapulla-ratatouille

Perjantain lihapullapelti on viikon helpoin ruoka. Kun kasvikset paahtuvat uunissa on sopivasti aikaa pyörittää lihapullat. Mehevä kastike syntyy tomaattimurskasta, yrteillä ja oliiviöljyllä viilaten. Jos haluaa, voi pellille lisätä mozzarellapalloja pullien joukkoon kypsymään.    

Tästä löydät lihapulla-ratatouillen ohjeen.

 

Reseptit: Suvi Rüster, Krista Kupariharju, Raisa Laine ja Emilia Kolari. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla