Tiikerikakun raidat on tehty valmiskinuskikastikkella! Kuva: Pia Inberg
Tiikerikakun raidat on tehty valmiskinuskikastikkella! Kuva: Pia Inberg

Eräs nainen paistoi viime viikolla 15 kinuskitiikerikakkua.

Yhtäkkiä ihmiset alkoivat kiitellä reseptiä. Ruokatoimittaja Katja Nordlund ei edes muistanut julkaisseensa kinuski-tiikerikakun ohjetta, jota nyt yksi sun toinen kehui leiponeensa jo vuosia. Eräässä perheessä kakun sanottiin olevan the kakku.

Kakun nerokkuus kumpuaa siitä, että raidat tehdään kaupan valmiilla kinuskikastikkeella.

Katja innostui muutama vuosi sitten kehittämään "tiikerille" uuden raidan, kun ystävä oli vaihtanut kaakaoraidan tilalle lakukastiketta. Laku ei maistu Katjan perheessä mummoille eikä lapsille, mutta kinuskista kaikki pitävät senkin edestä. Kaupan kinuskikastikkeella raita syntyi helposti ja nopeasti!

Näin kotileipurit kakkua kehuvat:

  • "Ei ole kuiva vaan mehukas kuivakakku" (kunhan ei paista liian pitkään)
  • Koostumus on mureneva, kuten kuivakakun koostumuksen pitää ollakin
  • Helppo taittaa pieniä paloja
  • Hauskaa yrittää saada jokaiseen palaan myös vähän kinuskiraitaa "tasapainoisen makukokonaisuuden takaamiseksi".

Yksi kotileipuri kertoi tehtailleensa helppoa ja nuorisolle maistuvaa kakkua juhliin ja myyjäisiin jo vuosien ajan. Viime viikolla hän paistoi 15 kinuskitiikerikakkua lahjaksi työkavereille, viemisiksi kylään ja juhlistamaan lapsen säbäjoukkueen voittoa. Juuri heidän suvussaan kinuskitiikerikakku on the kakku.

Kakun valtti on sen helppo (makean neutraali) maku ja yksinkertainen resepti.

Joten tässä se nyt on: iloisen oikaisijan kinuskinen tiikerikakku!

 

Rosee toimii buffetissa täydellisesti, ja tämän viinin hinta pelastaa juhlien budjetin.

Mikä? Espanjalainen Raimat Rosada 2016 (10,89 e) on loistava yleisviini kevään kemuihin ja juhlabuffetteihin.

Millainen? Herkullisen hedelmäinen, mutta kuiva. Kirsikoiden ja mansikoiden aromia ryhdittää mukava mausteisuus.

Minkä kanssa? Buffetin yleisviiniksi. Erityisen hyvin viini sopii paahdettujen kasvisten ryydittämien salaattien sekä lohen, paahtopaistin ja kanan seuraan.

Viinisuositus: Tuomas Tanttu. Lisää Tantun viinisuosituksia löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Kuva: Alko

Upeasti uudistuneesta Glorian ruoka & viini -lehdestä löydät herkullisimmat ratkaisut kevään juhlaputkeen: suuri kuohuviinitesti, raparperisima, etukäteen valmistuvat ja pieneen tilaan mahtuvat suolaiset levypiirakat, upeat täytekakut sekä huippukokin yllättävät mokkapalat. Mukana myös opas New Yorkin ravintoloihin, maistuvimmat alkoholittomat kuohujuomat sekä viinintekijä Outi Jakovirran haastattelu. Lehti on myynnissä 19.4.