Vegaaninen stifado on herkullinen pataruoka.
Vegaaninen stifado on herkullinen pataruoka.

Pataa kannattaa valmistaa kerralla iso annos. Tämä ruoka nimittäin vain paranee, kun lämmität sen uudelleen.

Pataruoat ovat täydellistä syysruokaa. Ne valmistuvat yhdessä astiassa ja lähes itsekseen.

Pataruoan maku tunnetusti vain paranee, kun sen lämmittää seuraavana päivänä. Jos syöt samaa ruokaa monena päivänä, lämmitä kuitenkin uudelleen aina vain se määrä, jonka aiot heti syödä.

Nämä herkulliset kasvispadat valmistetaan kolmeen erilaiseen pohjaan. Padat voi tarjota esimerkiksi perunamuusin, kvinoan tai riisin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

1. Täyteläinen kikhernepata

Sitruunainen kikhernepata on ihanan tuhti ja kermaisen oloinen. Seesaminsiemenistä tehdyllä tahinilla ja kaurakermalla jalostettu liemi muhii padassa täyteläiseksi, mutta siihen tuodaan sitruunalla reilusti raikkautta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kikhernepadan ohjeen löydät täältä.

2. Runsas maapähkinäpata

Tomaattipohjainen maapähkinäpata on saanut inspiraationsa ruokalajista, jota tehdään monissa Länsi-Afrikan maissa. Padan juju on maapähkinävoissa, joka tekee ruoasta erityisen herkullisen. Maapähkinäpadassa on lisäksi pehmeäksi haudutettua bataattia, papuja ja lehtikaalia.

Maapähkinä-papupadan ohjeen löydät täältä.

3. Vegepata kreikkalaisittain

Stifado on perinteinen kreikkalainen lihapata, jonka voi mainiosti valmistaa myös kasvisversiona – ja lopputulos on vähintään yhtä herkullinen. Vegestifado kypsyy lihapataa nopeammin, sillä kasvisversiossa lihan mureutumista ei tarvitse odotella.

Stifadoon voit käyttää kaupan kylmä- tai pakastehyllystä löytyvää soijapohjaista vegekanaa tai vaikkapa vehnäproteiinista valmistettua seitania, jota saa valmiina lasipurkkiin säilöttynä.

Mausteinen stifado kypsennetään loppuun uunissa, jossa se muhii täyteläiseksi.

Vegaanisen stifadon ohjeen löydät täältä.

Juttu on julkaistu aiemmin Helsingin Sanomissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla