Mehevä perunasalaatti, kuuma grillimakkara ja kylmä olut. Ah!
Mehevä perunasalaatti, kuuma grillimakkara ja kylmä olut. Ah!

Grillimakkarasta tulee pöydän puheenaihe, kun valiset tavallisen sijaan saksalaisen, espanjalaisen tai marokkolaisen ja sovitat sen seuraksi perunasalaatin, kastikkeen ja oluen.

Grillimakkara jos mikä kuuluu vappuun ja juhannukseen ja ihan vain Suomen kesään. Valitsimme kolme erityylistä, erimaalaista grillimakkaraa ja yhdistimme niihin sopivat perunasalaatin, kastikkeen ja oluen.

SAKSALAINEN TYYLI:

Lankulla saksalainen perunasalaatti, currywurst, bratwurst ja tuunattu curryketsuppi (kuva yllä)

Grillaa tarjolle currywursteja ja pieniä bratwursteja. Tee lisukkeeksi perunasalaatti, johon olet lohkonut hapokasta omenaa, kapriksia, retiisejä ja ruohosipulia. Perunasalaatin kastikkeen ydin piilee sinapilla ryyditetyssä majoneesissa, johon on lisätty ripaus muskottia. Makkaran kastike syntyy helposti.  Sekoita ketsupin joukkoon currya, hunajaa ja tilkka etikkaa.

Makkara: Helsingin Makkaratehtaan Currywurst tai Lidlin Nürnberger rostbratwurst.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Perunasalaatti: tästä löydät saksalaisen perunasalaatin ja curryketsupin ohjeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Olut: saksalainen vehnäolut Paulaner Weissbier kristallklar.

 

ESPANJALAINEN TYYLI:

Lautasella espanjalainen perunasalaatti, chorizo-tuoremakkara ja pika-aioli

Grillissä tirisee tihkuvan rasvainen, sian- ja naudanlihasta valmistettu raaka-makkara. Makunsa chorizo saa espanjalaisesta paprikajauheesta ja miedosta chilistä. Perunasalaatin juju piilee grillatuissa paprikaviipaleissa ja oliiveissa. Kastike on oliiviöljypohjainen. Makkaran lisukkeeksi syntyy pikapikaa majoneesi.

Makkara: Saarioisen Grilliwurst Chorizo -tuoremakkara.

Perunasalaatti: tästä löydät espanjalaisen perunasalaatin ja aiolin ohjeen.

Olut: katalonialainen pilsner Estrella Damm.

 

MAROKKOLAINEN TYYLI:

Tarjolla marokkolaistyyppinen perunasalaatti, lammasmerquez-tuoremakkara ja fenkolisinappi

Pohjoisafrikkalainen, mausteinen merquez-makkara on kuin tehty grilliin. Lampaanlihasta valmistettu tuoremakkara maustetaan pippuri- ja yrttisekoituksilla, jonka lisäksi chili ja valkosipuli ryydittävät makua. Perunasalaatin joukossa on kourallinen pinjansiemeniä, reilusti valkosipulia, rucolaa ja mintua. Tuoreella fenkolilla ja fenkolinsiemenillä ryyditetty sinappi on täydellinen soosi mausteisiin makuihin.

Makkara: Esimerkiksi Helsingin Makkaratehtaan lammasmerquez.

Perunasalaatti: tästä löydät marokkolaisen perunasalaatin ja fenkolisinapin ohjeen.

Olut: Esimerkiksi Malmgårdin panimon kuparinruskea, suodattamaton Extra Special Bitter, Huvila E.S.B.

Kuvat: Sami Repo

Sisältö jatkuu mainoksen alla