Miten pastasalaatista tulee erityisen hyvä? Esimerkiksi paahtamalla kasvikset uunissa ja jälkimarinoimalla ne. 

Löydät tästä jutusta kolme ruokaisaa pastasalaattia.

Salaatit voi tehdä jo edellisenä iltana jääkaappiin odottamaan. Valmis salaatti sujuvoittaa esimerkiksi etäpäivää huomattavasti jos kokkaamiseen ei oikein ole aikaa, ja salaatti on helppo nakata mukaan töihin tai retkelle lähtiessä.

Pastamuodoilla ei ole niin väliä, vaan voit käyttää sitä kuviopastaa mitä kotoasi löytyy. Tärkeintä on, että pastamuoto on helposti syötävän muotoinen ja kokoinen. Esimerkiksi jutun kuvissa näkyvät pastat, rusetin muotoinen farfalle ja kierteille taipuvat fusilli ja casarecce, toimivat hyvin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kaikista kolmesta reseptistä tulee kaksi annosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1. Marinoidut kasvikset ja kinkku

700 g kasviksia (parsakaalia, munakoisoa ja kirsikkatomaatteja)

100 g kinkkua

Marinadi

2 valkosipulinkynttä

2 dl lehtipersiljaa

2 rkl sitruunamehua

1 dl oliiviöljyä

1 tl suolaa

½ tl rouhittua mustapippuria

Lisäksi

250 g pastaa

  1. Paloittele kasvikset annospaloiksi leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Suikaloi kinkku.
  2. Tee marinadi. Hienonna valkosipulinkynnet ja lehtipersilja. Sekoita marinadin ainekset ja kaada seos kuumien kasvisten päälle.
  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Yhdistä pasta kinkun kanssa kasviksiin. 

 

2. Korianteri-broileri

250 g pastaa

200 g kypsää (grilli)broileria

150 g (pakaste)maissia sulatettuna

Korianteripesto

1 ruukku korianteria

1 dl pecorinoa raastettuna

1 valkosipulin kynsi

1 dl manteleita

½ sitruunan mehu

½ tl suolaa

1½ dl (neitsyt)oliiviöljyä

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Revi broileri suupaloiksi ja lisää se maissin kanssa pastan joukkoon.
  3. Hienonna korianteri, raasta pecorino, kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Soseuta kaikki peston ainekset sauvasekoittimella, lisää öljy lopussa. Kääntele pesto pastasalaattiin.

 

3. Pinaatti ja pekaanipähkinä

250 g pastaa

80 g tuoretta pinaattia

1 dl pekaanipähkinöitä

2 dl basilikaa hienonnettuna

1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä

1 dl parmesaanilastuja

Kastike

4 tl valkoviinietikkaa

½ tl sokeria

½ tl suolaa

½ tl mustapippuria myllystä

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja anna jäähtyä.
  2. Huuhdo pinaatinlehdet. Paahda pekaanipähkinöitä 5 minuuttia kuivassa pannussa. Hienonna basilika ja aurinkokuivatut tomaatit (säästä 3 rkl öljyä kastikkeeseen). Lisää tomaatit ja parmesaanilastut pastaan.
  3. Sekoita tomaattien öljy, etikka, sokeri, suola ja pippuri kastikkeeksi. Kääntele pastasalaattiin.

Reseptit: Krista Kupariharju

Reseptit on julkaistu Glorian ruoka & viinissä 1/2019.

Sisältö jatkuu mainoksen alla