Kuva Tuomas Kolehmainen
Kuva Tuomas Kolehmainen

Kalaruuista tulee usein mieleen vain uunilohi ja kalasoppa. Siksi kokosimme koko viikoksi näppärät ja edulliset kalareseptit, jotka syntyvät helposti jopa töiden jälkeen. Nämä ruuat saavat sinut toivomaan, että viikossa olisi viisi kalapäivää.

Huippuhelppo tonnikalapasta

Hyvän arkipastan tunnistaa siitä, että siinä on makua ja oliiviöljyä runsaasti ja kastike syntyy pastan kiehuessa. Öljyyn säilötty tonnikala täyttää annetut tunnusmerkit, joten tästä helposta pastasta syntyy helposti koko perheen uusi lemppariruoka.

Puhemiehien tonnikalapastan ohjeen löydät täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Itse tehdyt kalapuikot

Fish & chips on melkeinpä trendiruoka, eikä syyttä. Onhan itse tehdyt kalapuikot vietävän hyviä. Kalaksi voit valita kuhaa, turskaa tai edullista haukea. Jos haluat superrapean kuorrutteen, osta kaupasta pussillinen japanilaisia pankojauhoja. Mutta toki korppujauhotkin käyvät.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kalapuikkojen ohjeen löydät täältä.

 

Nopeat savulohipihvit

Tämän helpompaa ei kalapihvien tekeminen voi olla, sillä pihvitaikina sekoitetaan valmiiksi kypsästä lämminsavulohesta. Mausteeksi voit lisätä punasipulia, kapriksia, persiljaa ja soijakastiketta. Mehukkaat pihvit sopivat muusin kanssa tai vaikka burgerin väliin.

Savulohipihvien ohjeen löydät täältä.

 

Silakkalaatikko uusiksi

Milloin viimeksi kokkasit silakoita? Saat niistä ihanan maistuvan laatikon, kun valitset mausteet oikein: kermainen kastike kannattaa maustaa currylla ja omenalla, ja silakkarullien sydämeen sipaistaan mätitahnaa.

Currylla maustetun silakkalaatikon ohjeen löydät täältä.

 

Sushi kulhossa

Kukapa ei haluaisi herkutella sushilla arki-iltana. Se käy näpsästi, kun kokoat sushista tutut raaka-aineet lohen, maustetun riisin ja avokadon kulhoon. Kirjolohi saa koukuttavan maun makeasta, inkiväärillä maustetusta soijakastikkeesta, jota valellaan lohen pintaan paistinpannussa.

Kirjolohi-riisikulhon ohjeen löydät täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla