Kylmä- tai lämminsavustetusta lohesta voi loihtia ihanat herkut niin arkeen, illanistujaisiin kuin myöhäisen illan pikkunälkäänkin.

Savulohesta syntyy herkullisia ruokia arkeen ja juhlaan. Teresa Välimäen suussa sulava savulohipasta valmistuu nopeasti 20 minuutissa. Illanistujaisissa vierailta kehut keräävät ruokaisa ja rapeapohjainen savulohipannari tai helppo lohipiirakka, joka ei petä koskaan. Lämpimät lohileivät ovat loistavaa myöhäisen illan purtavaa.

Tässä koottuna Soppa365:n parhaat savulohireseptit, ole hyvä!

 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Savulohipannari ja piparjuurikastike

Savulohipannarin juju on pohja, joka ruskistuu herkulliseksi, kun se paistetaan valurautapannussa uunissa. Valurautapannu laitetaan jo taikinan valmistuksen ajaksi uuniin kuumenemaan, ja valmis taikina ja täytteet kaadetaan kuumalle pannulle. Täytä pannari savustetulla lohella, tomaatilla, salottisipulilla ja persiljalla. Tarjoile herkku kuumana piparjuurikastikkeen ja salaatin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Katso savulohipannarin ohje täältä.

 

Lämpimät lohileivät

Näitä syödessä tulee nostalginen olo, sillä leivät muistuttavat suomalaisten suosikkia kappelileipää, jota ravintolat tarjoilivat 70-luvulla pikkunälkään. Näissä lohileivissä on rapean maalaisleivän päälle sipaistu dijoninsinappia, lämminsavulohta ja valkokastiketta. Koko komeuden kruunaa häränsilmäksi hyydytetty kananmuna ja maukas juustoraaste.

Katso lämpimien lohileipien ohje täältä.

 

Teresa Välimäen savulohipasta

Teresa Välimäen nopea arkipasta valmistuu kylmäsavulohesta, tuoreista yrteistä, sitruunasta ja kermasta. Kuumenna kerma kattilassa sinapin ja savulohen kanssa maukkaaksi kastikkeeksi. Sekoita joukkoon kypsä pasta ja viimeistele sitruunamehulla ja yrteillä.

Katso savulohipastan ohje täältä.

 

Savulohipihvit

Lämminsavulohesta saat aikaan mehukkaat pihvit, jotka maistuvat arkena herkullisilta perunamuusin tai vaikkapa valkoviinikaalin kanssa. Viikonloppuna kannattaa tehdä hampurilaisia, sillä pihvit maistuvat erinomaisilta myös burgerin välissä!

Katso savulohipihvien ohje täältä.

 

Helppo lohipiirakka

Etsitkö lyömättömän hyvän, mutta helpon lohipiirakan ohjetta? Se on tässä. Taikina on nopea ja helppo sekoittaa ja piirakan lämminsavulohi-smetanatäyte sulaa suussa. Piirakka sopii paitsi makunsa myös ulkonäkönsä puolesta juhlapöytien tarjottavaksi, sillä se koristellaan näyttävästi kananmunaviipaleilla, punasipulisilpulla ja tillillä.

Katso helpon lohipiirakan ohje täältä.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla