Salaattiko vain kesäruokaa? Päivitä salaatti sesonkiin ja vaihda vihreät lehdet ruokaisampiin aineksiin.

Salaatti oli aiemmin kunnon keko romainea, jäävuori- tai lehtisalaattia höysteiden kera, mutta viime vuosina salaatin käsite on laajentunut. Usein nykysalaatissa lehtimäisen salaatin korvaavat monet muut kasvikset herkullisten sattumien kanssa.

Tuhdimmat salaatit sopivat hyvin talveenkin, vaikka lounasruoaksi.

1. Salaatti uunifetalla

Kokeile esimerkiksi herkullista kreikkalaista talvisalaattia. Se lievittää kaukokaipuuta hetkeksi, ja salaatin avulla pääset nojatuolimatkailemaan lämpimämpään ilmanalaan keittiön kautta. Muhkea ruoka sisältää fetajuuston lisäksi paahdettuja kasviksia, oliiveja, sitruksia ja yrttejä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kreikkalaisen talvisalaatin ohjeen löydät täältä.

2. Paahdettu maalaissalaatti

Maalaissalaatti, tuo kesäpäivien täyttävä ruoka, maistuu myös viileämpänä vuodenaikana. Salaatti valmistuu näppärästi paahtaen: pellille ladotaan juureksia, broileria, viinirypäleitä ja krutonkeja, ja annetaan uunin hoitaa kypsennys.

Runsas salaatti viimeistellään keitetyllä kananmunalla ja avokadolla.

Talvisen maalaissalaatin ohjeen löydät täältä.

3. Ruokaisampi kukkakaalitabbouleh

Yrttejä pursuavasta tabbouleh-salaatista saa talvisemman ja ruokaisamman version paahtamalla joukkoon kukkakaalia ja tomaatteja. Lisää runsautta salaattiin tulee, kun sekoittaa joukkoon vuohenjuustoa.

Jos edelliseltä aterialta on jäänyt yli broileria, lohta tai kikherneitä, ne voi mainiosti yhdistää tabbouleh’n joukkoon maukkaaksi lisäykseksi.

Lämpimän kukkakaalitabboulehin ohjeen löydät täältä.

Juttu on julkaistu aiemmin Helsingin Sanomissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla