
Näillä ohjeilla selviät viileän viikonlopun yli, sillä lämmittävät mausteet saavat veren kiertämään.
Neilikkaiset karitsapullat
Kaneli, neilikka ja kardemumma maustavat karitsapullat uskomattomaksi herkuksi. Mausteisessa tomaattikastikkeessa haudutellen saat niistä
mehevääkin mehevämmän aterian. Alkupalat muuttuvat pääruuaksi, kun teet kylkeen yrteillä höystetyn couscousin ja rapean salaatin.
Tästä löydät lihapullat kanelisessa tomaattikastikkeessa ohjeen.
Chiliset paistileikkeet
Soseuta itse paprikatahna, jota maustaa tulinen sriracha-kastike ja valkosipuli. Levitä mausteinen tahna kananpojan paistileikkeiden päälle ja kiedo ympärille pekoniviipaleita. Uuni hoitaa kypsennyksen. Helpompaa ei voisi olla!
Tästä löydät andalusialaisen kananpojan ohjeen.
Kanelinen stifado
Tämä naudanlihasta ja häränhännistä rakennettu pata saa mehevyyttä pihvitomaateista, salottisipuleista ja punaviinistä. Kanelitangoista leviää niin herkullinen aromi mureaan lihaan, että pataa voisi syödä vaikka kuinka paljon. Varaa haudutukseen kaksi tuntia, se kannattaa.
Kurkumainen keitto
Liemessä on tämän keiton salaisuus. Liemen joukkoon on raastettu tuoretta kurkumaa ja inkivääriä. Korianterinsiemenet ovat mainio lisä liemen makuun. Hauduta liemi etukäteen ja lisää kiinankaali juuri ennen ruokailua, niin kaali pysyy mehevän rapeana.
Tästä löydät kurkuma-kaalikeiton ohjeen.