Portugalilaisilta lainattu perhostekniikka on paras tapa grillata kokonainen kala! Katso videolta, miten leikkaat kalan perhoseksi.

Kun grillaat kalan kokonaisena portugalilaisittain eli "escalado", se kypsyy nopeasti ja tasaisesti. Kalaa ei tarvitse edes kääntää, riittää että kypsennät sen nahkapuolelta. Ideana tekniikassa on, että leikkaat kylkiruodot irti selkärangasta, jolloin saat poistettua selkäruodon. Kun selkäruoto on poistettu, saat levitettyä kalan litteäksi perhoseksi. Kalan nahka pitää fileet yhdessä. Parhaiten tekniikkaan sopivat noin kilon painoiset tai sitä isommat kalat.

Mutta entä sitten, kun kala on avattu? Ei hätää. Kesän herkullisimman grillikalaohjeen – kuhaa ja escabeche-kastiketta – löydät täältä täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla