Kuvat
Tuuli Kanerva, Ninna Lindström, Tuomas Kolehmainen, Panu Pälviä

Viisi viikoittain ilmestyvää arki-iltoja sujuvoittavaa reseptiä. Valittu sinua varten, jotta kaikki aika ei menisi reseptejä selatessa. Poimi resepteistä yksi, kaksi tai osta ainekset kaikkiin.

Viiden suoraan valittujen ohjeiden on tarkoitus tarjota helposti lähestyttäviä ideoita ja valmiita reseptejä, jotka sopivat kiireisen arjen pyörteisiin. Valtaosa resepteistä valmistuu nopeasti, noin puolessa tunnissa. Osa resepteistä kypsyy uunissa pidempään, mutta aktiivinen kokkausaika jää vain muutamaan minuuttiin.

Arjen ruoanlaittoa helpottavat myös reseptit, joiden raaka-aineiden määrä on rajattu vähäiseksi. Vähäinen määrä aineksia tarkoittaa usein myös edullisempaa hintaa. Mausta ei kuitenkaan tingitä!

 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kvinoa-miso-ruusukaalikulho

Jos kaipaat valkoisen riisin tilalle uutta lisuketta, kokeile korvata se kvinoalla! Se kypsyy helposti kuivalla pannulla, kun sen huuhtelee ensin ja antaa sen jälkeen seistä hetken vedessä öljyn kanssa. Ruusukaalit pääsevät oikeuksiinsa kun ne paahtaa uunissa kauniin kullanruskeiksi. Umaminen misoseos viimeistelee ne täydellisiksi. Paahteisuutta annokseen tuo myös makean suolainen tahinikastike.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Yhden padan kalkkunaorzo

Yhden padan ruoat ovat täydellinen tapa välttyä tiskivuorelta! Suloinen jyväpasta orzo sopii täydellisesti pataruokiin. Kurkuman sävyttämä pata valmistuu näppärästi yhdessä padassa, kun kypsennät kalkkunan ensin padassa sipulin ja valkosipulin kanssa. Lopuksi joukkoon lisätään orzo, mausteet ja kanaliemi, jonka jälkeen pata saa hautua kypsäksi noin 12-15 minuuttia. Jogurtti ja pinaatti pääsevät pataan vasta valmistuksen loppuvaiheessa.

 

Bbq-kanapyörykkäkastike

Tämä helppo bbq-kanapyörykkäkastike maistuu takuulla koko perheelle, eikä sen valmistus vie aikaa kuin puolisen tuntia. Broilerin jauhelihasta valmistetut pyörykät saavat kypsyä bbq-kastikkeen siivittämässä tomaattisessa kastikkeessa meheviksi ja se sopii tarjoiltavaksi esimerkiksi riisin, nauhapastan tai hyvän maalaisleivän kanssa. Lopuksi kastikkeen voi viimeistellä oman maun mukaan esimerkiksi lehtipersiljalla tai korianterilla.

 

Aasialainen kalakeitto

Puolivalmisteet ja säilykkeet ovat todellisia arjen sankareita. Niitä hyödyntämällä valmistuu nopeasti ja helposti monet arki-iltojen ruoat, esimerkiksi tämä aasialainen kalakeitto. Alle puolessa tunnissa valmistuvassa kalakeitossa hyödynnetään valmiita kalasäilykkeitä ja näppäriä pakastevihanneksia. Aasian raikkaita makuja keittoon tuovat tuore inkivääri sekä lime, ja kookosmaito tekee siitä ihanan täyteläisen.

 

Gochujang-nuudelit

Tämän hetken koukuttavimmat nuudelit saavat kastikkeekseen yhdistelmän erilaisia Aasian tyypillisimpiä kastikeseoksia. Joukkoon pääsee esimerkiksi korealainen chilitahna gochujang tekee nuudeleista koukuttavan herkullisia. Intensiivinen kastike maustaa näppärästi nuudelit, tofun ja kasvikset. Paistetut nuudelit viimeistellään raikkaalla limellä, tuoreella korianterilla, kevätsipulilla ja seesaminsiemenillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla