Kuvat
Tuuli Kanerva, Ninna Lindström, Piia Arnould, Päivi Ristell, Mikko Hannula, Tuomas Kolehmainen

Viisi viikoittain ilmestyvää arki-iltoja sujuvoittavaa reseptiä. Valittu sinua varten, jotta kaikki aika ei menisi reseptejä selatessa. Poimi resepteistä yksi, kaksi tai osta ainekset kaikkiin.

Viiden suoraan valittujen ohjeiden on tarkoitus tarjota helposti lähestyttäviä ideoita ja valmiita reseptejä, jotka sopivat kiireisen arjen pyörteisiin. Valtaosa resepteistä valmistuu nopeasti, noin puolessa tunnissa. Osa resepteistä kypsyy uunissa pidempään, mutta aktiivinen kokkausaika jää vain muutamaan minuuttiin.

Arjen ruoanlaittoa helpottavat myös reseptit, joiden raaka-aineiden määrä on rajattu vähäiseksi. Vähäinen määrä aineksia tarkoittaa usein myös edullisempaa hintaa. Mausta ei kuitenkaan tingitä!

Lempeän pippurinen härkisruukku

30 min
Pippurinen tuorejuusto antaa ihanasti makua tälle klassikkoruoan kasvisversiolle. Aineksia ei tarvita montaa, eikä aikaakaan kulu kuin puoli tuntia, sillä härkis valmistuu nopeammin kuin liha.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen


Tästä reseptiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hummuspasta

15 min
Hummuksesta tulee pastalle herkullisen kermainen ja paksu kastike. Kaupan valmishummuksia kannattaa vertailla ja valita omaan makuun mieluisin. Pannulla paistetut rapeat kikherneet tuovat annokseen rakennetta ja lisäruokaisuutta. Kirpeyttä saadaan sitruunasta ja sumakista.


Tästä reseptiin.

Ps. Tästä pääset lukemaan Glorian ruoka & viini -lehden hummustestin.

Satsumakana

20 min (+24h)
Pienet ja makeat satsumat ovat todella mehukkaita ja nyt niiden mehua hyödynnetään marinadissa. Niiden makeus toimii erinomaisesti broilerin kanssa, ja kun joukkoon ripottelee hiema chilihiutaleita sekä murskataan valkosipulia, saadaan aikaan kuumalla pannulla ihanasti karamellisoituva ja maukas liha. Marinoinnille tulee antaa aikaa, joten tee tämä edellisenä iltana.


Tästä reseptiin.

Kesäkurpitsa-härkispannu

25 min
Täytetyt kesäkurpitsat ruokaisalla härkistäytteellä kypsyvät samalla pannulla kvinoan kanssa. Koko ruokaa varten tarvitaan siis vain yksi pannu ja muutama työvaihe. Pienet kesäkurpitsat ovat kaikista maukkaimpia ja pysyvät kypsyessään mukavan kiinteinä.


Tästä reseptiin.

Paistettu dukkah-lohi

25 min
Paistettu lohi voi sellaisenaan alkaa kyllästyttää melko pian, mutta onneksi sitä on helppo maustaa eri tavoin. Dukkah-mausteseos muuttaa heti makua ja antaa lohen pintaan mukavaa rapeutta. Raikas kiivisalsa toimii ihanasti rasvaisen lohen parina.


Tästä reseptiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla