Viiden suora: reseptit arjen pyörteisiin vk 37

Kuvat
Tuuli Kanerva, Panu Pälviä, Tuomas Kolehmainen, Sami Repo, Ninna Lindström, Elvi Rista

Viisi viikoittain ilmestyvää arki-iltoja sujuvoittavaa reseptiä. Valittu sinua varten, jotta kaikki aika ei menisi reseptejä selatessa. Poimi resepteistä yksi, kaksi tai osta ainekset kaikkiin.

Viiden suoraan valittujen ohjeiden on tarkoitus tarjota helposti lähestyttäviä ideoita ja valmiita reseptejä, jotka sopivat kiireisen arjen pyörteisiin. Valtaosa resepteistä valmistuu nopeasti, noin puolessa tunnissa. Osa resepteistä kypsyy uunissa pidempään, mutta aktiivinen kokkausaika jää vain muutamaan minuuttiin.

Arjen ruoanlaittoa helpottavat myös reseptit, joiden raaka-aineiden määrä on rajattu vähäiseksi. Vähäinen määrä aineksia tarkoittaa usein myös edullisempaa hintaa. Mausta ei kuitenkaan tingistä!

Pikainen pinaattilasagne

25 min
Lasagnenkin saa valmiiksi alle puolessa tunnissa, kun lasagnelevyjen väliin laitetaan nopeasti valmistuvaa pinaattitäytettä. Bechamel-kastike korvataan maitorahkahkasta ja vuohenjuustosta koostuvalla kastikkeella. Jos maitorahka tuntuu liian hurjalta, sen voi vaihtaa ricotta-juustoon. Koska tässä lasagnessa ei ole kovin nestemäisiä kastikkeita, lasagnelevyt esikeitetään ennen lasagnen kokoomista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tästä reseptiin.

Yhden padan kalkkunaorzo

25 min
Yhdessä astiassa valmistuvat ruoat säästävä usein aikaa sillä, että tiskiä jää huomattavasti vähemmän ja keittiössä säästyy myös tilaa tehdä muutakin. Tässä padassa käytetään orzo-pastaa, joka muistuttaa riisinjyvää. Sitä myydään myös risoni-nimellä. Kalkkunan voi tietysti vaihtaa helpommin saatavaan broileriin. 

Tästä reseptiin.

Tomaatti-hummuskeitto

20 min
Herkullinen ja täyttävä tomaattikeitto syntyy. kun tomaattisäilykkeen - paseeratun tai murskan - joukkoon lisää purkillisen kikherneitä. Keitto soseutetaan, jolloin rakenteesta tulee mukavan pehmeä ja hieman kermainen tahinin ansiosta. Kikherneistä ja fetasta voi tehdä keiton päälle vielä ruokaisuutta lisäävän ripotteen. Myös esimerkiksi raejuusto ajaa saman asian.

Tästä reseptiin.

Savukalatortillat

45 min
Tortillat ovat täydellistä arkiruokaa, sillä niihin voi kääräistä lähes mitä vain. Savukalasäilyke, pikkelöidyt punasipulit ja tillimajoneesi tuovat tex mex -ruoan maut lähemmäs kotimaisia. Punasipulien olisi hyvä antaa tekeytyä mahdollisimman pitkään, joten ne kannattaa tehdä heti ensimmäisenä. Savukalan voi vaihtaa kalapuikkoihin, jos uskoo niiden maistuvan syöjille paremmin. 

Tästä reseptiin.

Vegaaninen palak paneer

25 min
Intialainen pinaattinen curry on monen lempiruokia. Pakastepinaattia uppoaa tähän ruokaan pari pussia, ja paneer-juusto korvataan kahdella tofupaketilla. Tofu kannattaa paistaa erikseen, ja lisätä vasta lopuksi kastikkeeseen, jolloin se pysyy pinnaltaan rapeana. Myös mausteita kannattaa paistaa öljyssä hetki ennen muiden ainesten lisäämistä, jolloin niiden maku tulee vahvemmin esiin.

Tästä reseptiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla