Kuvat
Tuuli Kanerva, Sami Repo, Tuomas Kolehmainen, Panu Pälviä

Viisi viikoittain ilmestyvää arki-iltoja sujuvoittavaa reseptiä. Valittu sinua varten, jotta kaikki aika ei menisi reseptejä selatessa. Poimi resepteistä yksi, kaksi tai osta ainekset kaikkiin.

Viiden suoraan valittujen ohjeiden on tarkoitus tarjota helposti lähestyttäviä ideoita ja valmiita reseptejä, jotka sopivat kiireisen arjen pyörteisiin. Valtaosa resepteistä valmistuu nopeasti, noin puolessa tunnissa. Osa resepteistä kypsyy uunissa pidempään, mutta aktiivinen kokkausaika jää vain muutamaan minuuttiin.

Arjen ruoanlaittoa helpottavat myös reseptit, joiden raaka-aineiden määrä on rajattu vähäiseksi. Vähäinen määrä aineksia tarkoittaa usein myös edullisempaa hintaa. Mausta ei kuitenkaan tingitä!

Nopea tofubolognese

15 min
Ikihyvä arki-iltojen pelastaja pasta bolognese onnistuu myös tofusta. Valmistus vie vain vartin, ainakin jos kastikkeeseen tulevat porkkanat raastaa karkeaksi raasteeksi kuutioimisen sijaan. Pastan keittyessä tofu paistetaan kovalla lämmöllä, jotta siihen pikaisesta kuivauksesta jäänyt neste haihtuu. Tomaattikastike pyöristetään kermalla maustetaan rosmariinilla.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tästä reseptiin.

Vihreä katkarapuvokki

25 min
Vokit ovat täydellistä arkiruokaa sillä niiden valmistusfilosofia on kirjaimellisesti pikapaistaminen. Tähän vokkiin valitaan nopeasti kypsyviä vihreitä kasviksia ja edamame-papuja. Proteiini saadaan papujen lisäksi katkaravuista ja viimeisen silauksen vokille antaa herkullinen kastike.

Tästä reseptiin.

Kookos-linssikeitto

20 min
Hyvin simppeli linssikeitto koostuu linsseistä, porkkanasta, lehtikaalista, kookosmaidosta, currytahnasta ja mutamasta muusta  mausteesta. Toki mukaan voi laittaa vaikka pieniä parsakaalin nuppuja tai sipulia, jos kaipaa lisää makua. Käytä rohkeasti limetin mehua ja lisää sitä muutamassa erässä välissä maistellen. Täyteläiset ja pehmeät maut kaipaavat rinnalleen happamuutta. 

Tästä reseptiin.

Sitruunainen broileripannusalaatti

20 min
Lämpimät salaatit sopivat syksyyn erinomaisesti. Tässä pannusalaatissa  yhdellä pannulla paistetaan broilerin rintafileet, pehmennetään lehtikaalia ja paistetaan kuivahtaneet patonkipalat pestossa. Kokonaisuus on hyvin ruokaisa ja noudattaa italialaista cucina povera ajattelutapaa. 

Tästä reseptiin.

Muru ja muusi salt & vinegar

25 min
Perunamuusi valmistuu nopeasti, kun perunat pilkkoo kuutioiksi. Tässä reseptissä joukkoon listätään myös palsternakkaa. Valmis muusi maustetaan sipseistä tutuilla "salt & vinegar" mauilla. Muusin kanssa tarjotaan hyvin pieneksi murennettua ja rapeaksi paistettua jauhelihamurua. Bonuksena jauhelihasta irronneista nesteistä syntyy ihana sinappikermakastike.

Tästä reseptiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla