Kuohuviinitestin yllättäjä pärjää hyvin myös buffetin monenlaisten makujen kanssa.

Mikä? Ekuó Organic Extra Dry (9,48 e) on raikas kuohuviini Italiasta, Veneton alueelta. Tuottaja on paikallinen hyväntekeväisyysjärjestö, ja voitot menevät kestävän kehityksen infrastruktuurin tukemiseen kehitysmaissa. Se valittiin tämän vuoden yllättäjäksi Glorian ruoka & viinin suuressa kuohuviinitestissä. Hinta-laatu-suhde on erinomainen.

Millainen? Raikkaan hapokas suutuntuma, maussa sitrushedelmää, vihreää omenaa ja kukkaisuutta.

Minkä kanssa? Toimii hyvin onnittelumaljana, pärjää erityisesti vegebuffetin monenlaisten makujen kanssa tai vaikka piknikillä. Muista viilentää hyvin!

Lisää viinivinkkejä kesän juhliin tuoreimmassa Glorian ruoka & viini -lehdessä.

Uunikana, kesäkurpitsa-munakoisohöystö ja paistetut sienet sekä kermainen lohipasta saavat tästä valkoviinistä oivan parin.

Mikä? Lourensford The Dome Chardonnay 2017, 13,30 e, on eteläafrikkalainen kuiva valkoviini.

Millainen? Leveän ja runsaan valkoviinin maussa on eksoottisia hedelmiä, pähkinää ja ryhdikästä tammista mausteisuutta.

Minkä kanssa? Viini on kuin tehty kesäkurpitsa- ja munakoisohöystön kanssa tarjottavalle uunikanalle. Hienon hinta-laatusuhteen ostos maistuu myös possunfileen ja kermaisen lohipastan kanssa.

Suosituksen antoi viinitoimittaja Tuomas Tanttu. Lisää Tantun vinkkejä löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Reilun hapokas ja kuiva valkoviini on loistovalinta rapukauteen.

Mikä? Heleimmät sauvignon blancit tulevat Uudesta-Seelannista. Sileni Cellar Selection Sauvignon Blanc 2017, 14,37 e, kuuluu lajissa hintaluokkansa parhaimmistoon.

Millainen? Viinin maku on eloisan hedelmäinen, tutut herukat, karviaiset ja yrtit erottuvat.

Minkä kanssa? Reilun hapokas ja kuiva viini sopii mainiosti rapujen kanssa. Viini pitää pintansa myös, kun pöydässä on graavi- tai savukalaa, perunoita ja kermaviilikastiketta, ehkä myös tuoreista rouskuista tehtyä salaattia.

Suosituksen antoi viinitoimittaja Tuomas Tanttu. Lisää Tantun vinkkejä löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.