Maistuisiko kesähitti ginibooli, alkoholiton mocktail tai "punastunut morsian"? Poimi tästä parhaat boolit joka juhlaan.

Parhaat boolit syntyvät happaman ja makean pidentäjän sekä laadukkaan alkoholin sopivasta suhteesta. Pisteen iin päälle tuovat runsaat koristelut ja kunnon määrä jäitä. Hiilihapolliset juomat kannattaa lisätä booliin vasta juuri ennen tarjoilua. Muista että boolin pitää olla jäätävän kylmää, joten älä tee liikaa boolia kerralla. Mitä isommat jääpalat, sitä kylmempi booli!

Kolmesta litrasta boolia tulee noin 30 pientä lasillista. Keskimääräinen kulutus lasketaan usein niin, että ensimmäisen tunnin aikana juhlijat juovat kaksi annosta boolia. Seuraavien tuntien aikana yksi annos tunnissa riittää. Esimerkiksi neljän tunnin tilaisuudessa boolin menekiksi lasketaan siis viisi annosta juhlijaa kohden.

Perinteiseen booliin käytetään yleensä kirkasta alkoholia, kuten vodkaa, likööriä makeuttamaan ja antamaan väriä, viiniä tuomaan täyteläisyyttä, limua tai vichyä keventämään, koristeita ja jäitä. Jos kaikkia näitä sekoittaa, boolista voi tulla aikamoinen sekamelska makuja, mutta usein kolmea eri juomaa booli kuitenkin sisältää.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeile näitä makuyhdistelmiä:

1. Helppo booli ylioppilasjuhliin

Tämä booli on nopea valmistaa ja sopii siksi hyvin suuriinkin juhliin. Unohda perinteiset marjat boolin koristeina ja käytä niiden sijaan omenoita. Tällä yllättävän makuisella boolilla keräät juhlavieraiden pisteet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Raikkaan omenaisen boolin ohjeen löydät täältä.
 
 
2. Täydellinen kesähäihin

Hääboolin tulee olla paitsi helppo valmistaa myös samalla näyttävä ja tarpeeksi riittoisa. Jäälohkot kannattaakin tehdä hyvissä ajoin pakastimeen valmiiksi. Käytä pakasterasioita ja laita joukkoon tilkka väriainetta ja syötäviä kukkia, niin booli saa näyttävyyttä.

Täältä löydät ohjeen Punastuneen morsiamen booliin.
 
 
3. Aikuisten jäätelösooda

Paluu lapsuuden kesiin tapahtuu tämän boolin matkassa. Sitruunasorbetti ja valkoviini ovat kuin luodut kaveriporukan kippistelyyn.

Ohje kirpsakkaan sitruunasorbettibooliin löytyy täältä.
 
 
4. Ginibooli kuumiin kesäiltoihin

Gini on tyylitietoisen valinta. Vanha kunnon GT uudella twistillä nousee varmasti kesän suosikkijuomaksi, sillä gini on nyt trendijuoma Helsingin drinkkibaareissa. Kurkku tuo juomaan kauniin värin ja makukin saa uudella tavalla syvyyttä. Pullota booli ja ota mukaan vaikka rannalle!

Ohje vihreään ginibooliin löytyy täältä.
 
 
5. Alkoholiton mocktail

Kasvava trendi on alkoholiton booli, eli mocktail. Se on myös huomaavainen ele juhlajärjestäjältä. Halutessaan boolista saa helposti myös terästetyn version. Inkivääri tuo potkua tähän limen maustamaan teebooliin.

Ohjeen inkivääri-limettibooliin löydät täältä.
 
 
6. Kuin brunssihetkeen tehty

Boolin ei aina tarvitse olla raikas ja kirkkaan värinen. Kokeile pikkusuolaisten kanssa täyteläistä kookosboolia, joka toimii loistavasti kesähelteillä.

Ruokaisa kookos-limebooli brunssille löytyy täältä.

Teksti: Karoliina Närvänen

Sisältö jatkuu mainoksen alla