Pavlova on kevään valmistujaispöydän kuningatar - myös keliakiavieraille.
Pavlova on kevään valmistujaispöydän kuningatar - myös keliakiavieraille.

Gluteenittomat reseptit ovat suosittuja tämän kevään juhlapöydässä. Kokosimme Sopan parhaat gluteenittomat juhlatarjottavat, joista löydät varmasti suosikkisi sekä makeaksi että suolaiseksi makupalaksi.

Piirakkaa juustohirmuille

Yksi buffetpöydän komeimmista antimista ovat takuulla erilaiset suolaiset piiraat. Savujuustopiiras vie ykköspalkinnon suosiokilpailussa - eikä kukaan tiedä pohjan olevan täysin gluteeniton! Tämä gluteeniton juustopiiras yllättää vieraasi, sillä maussa on myös savuisuutta. Tarjoile piirakan kanssa pähkinöitä rapeudeksi ja viinirypäleitä makeudeksi. Tätä piirakkapohjaa voit käyttää myös muitten suolaisten piirakoiden toetuttamiseen gluteenittomana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Savujuustopiiraan reseptin löydät täältä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Kevyt jälkkärimahan täyttäjä

Jälkiruoat tuppaavat olemaan aika tuhtia kamaa, mutta tämä Parapähkinä-hunajakakku pelastaa kaikki kevyestä jälkiruoasta unelmoivat. Kakku valmistetaan ilman rasvaa ja makeuttajana toimii sokerin sijaan hunaja. Kun surautat pähkinät monitoimikoneessa hienoksi, vehnäjauhoja ei tässä kakussa tarvita. Mauntuojina toimivat pähkinän lisäksi myös kaneli ja sitruunankuori.

Parapähkinä-hunajakakun reseptin löydät täältä!

 

Happamille kavereille

Tässäpä salaatti, joka tuo aivan uusia makuja salaattirepertuaariisi. Raikas kevätsalaatti pursuaa makuja: on sitrusta, sipulia, jeeraa, korianteria. Linssit takaavat salaatin ruokaisuuden. Maissi tuo salaattiin mukavaa hentoa makeutta tasapainottamaan muita makuja. Juhlapöydän värikkäintä antia maultaan sekä ulkonäöltään!

Linssi-sitruunasalaatin reseptin löydät täältä!

 

Salaatin paras ystävä

Mitä olisikaan juhlat ilman leipää? Jos tavallisen leivän teko sujuu, on tämän gluteenittoman oliivileivän onnistuminen taattu. Mikä parasta, yksikään kaupan pakastevaihtoehto ei voi lyödä kotitekoista leipää laudalta. Tähän hiivapohjaiseen leipään makua tuovat tummat oliivit ja rustiikkinen kuorikin syntyy uunissa ihan itsestään.

Gluteenittomien oliivipatonkien reseptin löydät täältä!

 

Lapsille ja jälkkärikahveille keksejä

Juhlat eivät ole juhlat ilman pikkumakeita. Keliaakikkovieraidenkaan ei tarvitse jäädä kaupan keksien varaan, sillä nämä mantelikakut on helppo valmistaa kotona. Kekseihin tarvitset vain viisi ainesosaa ja valmistat ne kädenkäänteessä jo muutamaa päivää ennen juhlia. Taattu ykkösvalinta myös lasten keskuudessa mehulasin kanssa tarjoiltuna.

Mantelikakkusten reseptin löydät täältä!

 

Ruokaisaa salaattia nälkäisille

Kylmät salaatit ovat valmistujaisten buffetpöydät ykkösjuttu. Kvinoa tekee tästä salaatista ruokaisan, ja karpalot ja ruusukaalit sopivat yhteen hapokkaanmakean kastikkeen kanssa kuin kuplat shampanjaan. Suolapähkinät ovat salaatin rouskuva tekijä.

Ruusukaalikvinoan reseptin löydät täältä!

 

Frittata kevyen suolaisen ystäville

Mikäli salaatti ei maistu ja piirakka vaikuttaa raskaalta, frittata on täydellinen ratkaisu suolaisen tarjottavan paikalle. Tämä frittata täyttyy keväisistä mauista: seoksessa on herneitä, kevätsipulia, kesäkurpitsaa ja vuohenjuustoa. Frittatan voit tarjoilla myös kylmänä, mikä tekee siitä helpon tarjottavan buffetpöydässä.

Kesäkurpitsa-vuohenjuustofrittatan reseptin löydät täältä!

 

Kakkua suklaasuille

Suklaakakku on yksi helpoimmista - ja suosituimmista - jälkiruoista valmistaa gluteenittomana. Tämä kakku ei uunia vaadi ja on myös helppo valmistaa etukäteen. Täyteläisen kakun kanssa kannattaa tarjota jotain raikasta ja hedelmäistä, esimerkiksi mansikoita. Kylkiäisvaahtoon lisätyt pistaasit tuovat lisää makuja tasapainottamaan suklaan makeutta. Kakku on myös riittoisa sillä pieni pala riittää sammuttamaan makeanhimon - paitsi jos vieraissasi piilee oikea suklaahirmu.

Uunittoman gluteenittoman suklaakakun reseptin löydät täältä!

 

Pavlovaa unelmoijille

Kaikkien makeanhimoa ei kuitenkaan suklaalla sammuteta. Kakkosjälkkärivaihtoehdoksi voit valmistaa unelmankevyen pavlovan, joka on täytetty sitruunatahnalla ja kevään marjoilla. Muista koota pavlova vasta ennen tarjoilua - pohjan ja tahnan voit toki valmistaa etukäteen.

Pavloveista parhaimman reseptin löydät täältä!

 

Trendikkäille raakakakkua

Kevään trendikkäin valmistujaispöydän jälkiruoka valmistuu täysin ilman uunia, gluteenia, sokeria tai maitotuotteita. Rocky Road - raakakakku sopii lähes kenelle vain pähkinäallergikot lukuunottamatta. Cashew vastaa kakun kermaisuudesta, agavesiirappi makeudesta. Tuhtia kakkua tuskin kukaan jaksaa pikkupalaa enempää ja pääset siis jo yhdellä kakulla aika pitkälle. Reseptissä neuvotaan myös, miten syntyvät pähkinävaahtokarkit.

Rocky road -raakakakun reseptin löydät täältä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla