
Murea entrecote-pihvi on monen lihanystävän ehdoton suosikki – erityisesti kesägrillissä paistettuna. Jos kaipaat pihviin sopivaa suolaisuutta ja syvempää makua, kokeile maustaa se savusuolalla. Kyytipoikana maistuu raikas, tuore parsa.
Savusuolalla maustettu entrecote-pihvi
Ainekset
Työvaiheet
- Ota filee huoneenlämpöön viimeistään puoli tuntia ennen valmistamista. Leikkaa noin 200 gramman kokoisia pihvejä ja nuiji niitä kevyesti. Hiero fileen pintaan savusuolaa ja pippuria.
- Paista pihvit parilapannulla tai grillissä 2 minuuttia molemmilta puolilta. Anna vetäytyä folion alla 2 min ennen ruokailua.
- Isot parsat voi kuoria tyvestä, mutta ohuemmat kannattaa jättää kuorimatta. Leikkaa parsat noin 5 cm tangoiksi.
- Huuhtele ja leikkaa kevätsipulit reiluiksi paloiksi. Paista parsat ja sipulit oliiviöljyssä halkaistun chilin kanssa. Lisää lopussa joukkoon kaprismarjat. Mausta suolalla ja pippurilla.