Kukkakaali on saanut ihmevihanneksen statuksen. Eikä ihme, sillä se on kevyt, gluteeniton ja vähän hiilihydraatteja sisältävä raaka-aine, joka taipuu kaikkeen pizzapohjasta salaattiin.

Tacot eli käsin syötävät, taitettavat tortillat ovat yhä suositumpia. Tässä reseptissä tortilloihin lastataan mausteisia, uunissa paahdettuja kukkakaalinnuppuja sekä cashewpähkinöistä soseutettua tahnaa.

Täysjyvänuudeleiden kanssa tarjottu kukkakaali ja tofu saavat upean maun, kun ne maustaa umamisella misotahnalla ja paahtaa sen jälkeen nopeasti uunissa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

PAAHDETTUA KUKKAKAALIA PAISTIN JA PIHVIN PAIKALLE

Kokonaisena paahdettu kukkakaali on vegen paisti. Kauniisti ruskettunut, maukkaan mehevä kukkakaali on pöydän keskipiste. Sen kastikkeeksi käy yrteillä maustettu voi tai vinegretti, kuten tässä reseptissä. Lisukkeena kannattaa tarjota jotain tuhtia, kuten linssipaistosta tai papuja.

Viipaleina paahdettu kukkakaali käy myös salaattiin. Esimerkiksi vanilja-kukkakaalisalaatissa paahdetut viipaleet saavat mausteekseen öljyisen vaniljasoosin ja kaverikseen rucolaa ja kurpitsansiemeniä.


PIZZAAN, RIISIKSI JA RIESKAAN

Kukkakaali on keventäjän ja hiilareiden tai gluteenin välttäjän unelma. Pizzaa ja riisiä varten kukkakaali joko raastetaan tai murustetaan monitoimikoneessa. Sen jälkeen se kypsennetään kevyesti. Tässä reseptissä kukkakaaliriisin joukkoon paistetaan myös sipulia.

Pizzaa varten kypsä kukkakaalimuru valutetaan ja sen joukkoon sekoitetaan raastettua parmesaania ja yksi kananmuna. Pohja muotoillaan ja paistetaan uunissa rapeaksi. Pizza täytetään normaalisti lempitäytteillä. Tässä kohtaa keventäjä himmaa juustosta! Katso koko resepti täältä!

CHICKEN WINGSEJÄ KUKKAKAALISTA

Yksi hauskimmista kukkakaaliresepteistä on ehdottomasti tulisessa tempurataikinassa pyöräytetyt ja öljyssä rapeaksi uppopaistetut kukkakaalin nuput. Mukavasti polttelevat nuput ovat chicken wingsien vegeversioita, jotka maistuvat tietenkin parhaimmin dipattuna esimerkiksi sinihomejuustodippiin. Katso koko resepti täältä.

Kuvat: Panu Pälviä ja Tuomas Kolehmainen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla