
Näiden nuotioherkkujen ideana on lastata kypsät nuudelit ja muut ainekset folionyytin sisälle, valuttaa päälle öljyyn sekoitut nuudelipussien mausteet ja grillata nyytit nuotiolla kuumaksi. Mausteöljy kannattaa kuljettaa retkipaikalle tiiviissä rasiassa erikseen ja lisätä ainesten päälle vasta ennen kuumennusta.
Nuotionuudelinyytit
Ainekset
Työvaiheet
-
Kypsennä nuudelit vedessä ja valuta ne lävikössä. Nosta nuudelit neljän kevyesti öljyllä voidellun folioarkin päälle.
-
Sekoita nuudelien maustepussien sisältö öljyn joukkoon.
-
Huuhtele sipulit, kesäkurpitsa, kirsikkatomaatit ja pinaatinlehdet. Paloittele sipulit ja kesäkurpitsa. Halkaise kirsikkatomaatit.
-
Paloittele kypsä broileri.
-
Asettele kasvikset, broileri ja salamiviipaleet nuudelien päälle. Valuta päälle mausteöljy. Murustele joukkoon feta.
-
Sulje nyytit ja kypsennä nuotiolla tai kuumassa grillissä ritilän päällä noin 15 minuuttia.
Vinkki: Voit kypsentää nyytit myös 225-asteisessa uunissa. Kypsennysaika on noin 20 minuuttia.
Vinkki: Voit varioida nyyttejä mieleisilläsi kasviksilla, korvata halutessasi kypsän broilerin tofulastuilla tai nyhtökauralla ja salamin vaikka aurinkokuivatulla tomaatilla tai oliiveilla.
Ei kyllä ole mitenkään suositeltavaa käyttää alumiinia ruoanvalmistukseen, tämä on linkitetty aivosaorauksiin kuten alzheimeriin. Toki jos "nopea herkku" on parempi kuin oma muisti niin siitä vaan aivoja myrkyttelemöön!
Jos alumiini noin pelottaa niin laita hyvä ihminen leivinpaperi siihen vielä väliin.