Helsingin Sanomat on lisännyt 447 reseptiä.
Linkitetty 121 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Panu Pälviä

Näiden nuotioherkkujen ideana on lastata kypsät nuudelit ja muut ainekset folionyytin sisälle, valuttaa päälle öljyyn sekoitut nuudelipussien mausteet ja grillata nyytit nuotiolla kuumaksi. Mausteöljy kannattaa kuljettaa retkipaikalle tiiviissä rasiassa erikseen ja lisätä ainesten päälle vasta ennen kuumennusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Nuotionuudelinyytit

Ainekset

2
pkt (à 90 g)
instant-nuudeleita, esim. Tom Yam
4
rkl
öljyä + nuudelien maustepussit
2
kesäsipulia varsineen
1
pieni kesäkurpitsa
½
rs (à 250 g)
kirsikkatomaatteja
5
dl
tuoretta salaattipinaattia
250
g
kypsää broileria
100
g
salamiviipaleita
150
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Kypsennä nuudelit vedessä ja valuta ne lävikössä. Nosta nuudelit neljän kevyesti öljyllä voidellun folioarkin päälle.

  2. Sekoita nuudelien maustepussien sisältö öljyn joukkoon.

  3. Huuhtele sipulit, kesäkurpitsa, kirsikkatomaatit ja pinaatinlehdet. Paloittele sipulit ja kesäkurpitsa. Halkaise kirsikkatomaatit.

  4. Paloittele kypsä broileri.

  5. Asettele kasvikset, broileri ja salamiviipaleet nuudelien päälle. Valuta päälle mausteöljy. Murustele joukkoon feta.

  6. Sulje nyytit ja kypsennä nuotiolla tai kuumassa grillissä ritilän päällä noin 15 minuuttia.

Vinkki: Voit kypsentää nyytit myös 225-asteisessa uunissa. Kypsennysaika on noin 20 minuuttia.

Vinkki: Voit varioida nyyttejä mieleisilläsi kasviksilla, korvata halutessasi kypsän broilerin tofulastuilla tai nyhtökauralla ja salamin vaikka aurinkokuivatulla tomaatilla tai oliiveilla.

Kommentit (2)

Alumiiniaivo en muista

Ei kyllä ole mitenkään suositeltavaa käyttää alumiinia ruoanvalmistukseen, tämä on linkitetty aivosaorauksiin kuten alzheimeriin. Toki jos "nopea herkku" on parempi kuin oma muisti niin siitä vaan aivoja myrkyttelemöön!

Kaikki aiheuttaa syöpää

Jos alumiini noin pelottaa niin laita hyvä ihminen leivinpaperi siihen vielä väliin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 311 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Kasaa lounasvohvelin päälle avokadoa ja kananmunaa. Jos nälkä on isompi, voi munia paistaa tuplat. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + taikinan turvotus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Täytetty kauravohveli

Ainekset

TAIKINA
1
dl
kaurajauhoja
1
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
1
tl
leivinjauhetta
¼
tl
suolaa
2
dl
kauramaitoa
1
kananmuna
1
rkl
öljyä
AVOKADOTAHNA
2
kypsää avokadoa
1
rkl
sitruunamehua
1
valkosipulinkynsi
¼
tl
suolaa
LISÄKSI
4
kananmunaa
paistamiseen öljyä
½
tl
suolaa
2
kevätsipulia
2
dl
versoja tai ituja
(chilikastiketta kuten Srirachaa tai tabascoa)

Työvaiheet

  1. Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Sekoita joukkoon kauramaito, muna ja öljy. Anna turvota huoneenlämmössä noin puoli tuntia.

  2. Halkaise avokadot, poista kivet ja lusikoi sisus kulhoon. Muussaa avokado rouheaksi soseeksi haarukalla. Hienonna valkosipulinkynsi ja sekoita avokadon joukkoon yhdessä sitruunamehun ja suolan kanssa.

  3. Paista taikinasta kuumalla vohveliraudalla neljä rapeareunaista vohvelia. Paista yhtä aikaa munat pannulla tilkassa öljyä. Ripottele suolaa munille.

  4. Leikkaa kevätsipulit viipaleiksi.

  5. Lusikoi avokadotahnaa lämpimälle vohvelille ja nosta paistettu kananmuna tahnan päälle. Ripottele päälle kevätsipulia, versoja ja chilikastiketta maun mukaan.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1175 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Näinkin tyylikkäältä voi näyttää perinteinen puolukkapuuro.
Näinkin tyylikkäältä voi näyttää perinteinen puolukkapuuro.
Pilvenpehmeä puolukkapuuro taipuu syksyiseksi trendiherkuksi, mutta maistuu myös perinteisesti maidon ja sokerin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Vispipuuro

Ainekset

1
l
vettä
1
dl
sokeria
½
tl
suolaa
4
dl
tuoreita puolukoita
tai 1
pussi (200 g)
pakastepuolukoita
dl
mannasuurimoita
Lisäksi
1
prk
vaniljarahkaa
puolukkahilloa

Työvaiheet

  1. Kaada kattilaan vesi. Lisää sokeri ja suola.
  2. Kun vesi kiehuu, lisää puolukat. Keitä hiljalleen 8 minuuttia.
  3. Vispilöi joukkoon mannasuurimot. Hauduta puuroa 5 minuuttia välillä sekoittaen.
  4. Jäähdytä puuro. Vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella.
  5. Lusikoi annoksiin vaniljarahkaa ja puolukkahilloa.

Vinkki! Puuron voi tehdä samalla ohjeella herukoista. Puuro sopii vegaanille, jos käytät lisukkeena rahkan sijasta vaniljalta maistuvaa soijajugurttia.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3400 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Saisiko olla kulhollinen täyteläistä ja lämmittävää kanakeittoa? Maapähkinävoi tekee liemestä runsaan ja kermaisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea maapähkinä-kanakeitto

Ainekset

1
oranssi paprika
1
kesäkurpitsa
¼
punakaalia
1
maissintähkä
2
rkl
öljyä
250
g
broilerin paistisuikaleita
3
tl
keltaista currytahnaa
8
dl
kasvislientä
1
prk (250 ml)
kookosmaitoa
4
rkl
maapähkinävoita
(suolaa)
1
limetti
LISÄKSI
1
chili
1
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Leikkaa paprika ja kesäkurpitsa suupaloiksi. Suikaloi kaali. Irrota maissista lehdet ja leikkaa jyvät pitkittäissuunnassa irti.

  2. Kuumenna öljy kattilassa. Paista broilerit öljyssä kypsäksi. Lisää currytahna ja vihannekset. Paista vielä 5 minuuttia.

  3. Lisää kasvisliemi, kookosmaito ja maapähkinävoi. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Anna kiehua kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes vihannekset ovat kypsiä.

  4. Hienonna chili ja korianteri keiton kiehuessa. Purista limetin mehu ja lisää se valmiiseen keittoon. Tarjoa keitto chilin ja korianterin kanssa.

Vinkki Kokeile broilerin tilalla kiinteää tofua.

Hyvä terveys on lisännyt 311 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen
Kirpeät kurkut viimeistelevät aasialaishenkisen pannuruoan. Sipuleista suurimmalle osalle sopii kevätsipulin vihreät varret, ne eivät yleensä ärsytä vatsaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + keittäminen 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Paistettua kvinoaa ja tofua

Ainekset

3
dl
kvinoaa, ulkomaista
1
kesäkurpitsa
12
minimaissia (säilyke)
1
pkt / 270 g
maustamatonta tofua
1 + 1
rkl
öljyä
2
tl
tomaattipyreetä
1
rkl
soijakastiketta
3
kevätsipulin vihreää vartta
HÖLSKYKURKUT
½
kurkku
2
rkl
limetin mehua
¼
tl
suolaa
1
tl
sokeria
½
ruukku korianteria
1
rkl
kuorimattomia seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Huuhtele kvinoa kylmällä vedellä ja keitä kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kypsästä kvinoasta ylimääräinen keitinvesi pois. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  2. Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi esim. juustohöylällä ja laita viipaleet tiiviskantiseen rasiaan. Lisää joukkoon limetin mehu suola ja sokeri. Sulje kansi ja hölskyttele voimakkaasti noin minuutin ajan. Hienonna korianteri ja lisää seesaminsiementen kanssa kurkkujen joukkoon lusikalla sekoittaen.

  3. Leikkaa kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi ja puolita minimaissit pitkittäin.

  4. Kuivaa tofupala ja leikkaa noin sentti kertaa sentti kuutioiksi. Paista tofukuutioita paistinpannulla öljyssä pari minuuttia. Lisää tomaattipyree ja jatka paistamista toiset pari minuuttia. Siirrä tofukuutiot syrjään pannulta omaan kulhoonsa ja sekoita joukkoon soijakastike.

  5. Lorauta tilkka öljyä lisää pannuun ja paista seuraavaksi kesäkurpitsat ja maissit. Lisää kvinoa pannuun muutaman minuutin paistamisen jälkeen. Nosta hieman lämpöä ja jatka paistamista sekoitellen kunnes kvinoa on kuumaa ja aavistuksen rapeutunutta. Palauta tofut pannulle ja sekoita kvinoan sekä kasvisten joukkoon.

  6. Hienonna kevätsipulinvarret ja ripottele valmiin ruoan päälle. Tarjoa heti hölskykurkkujen kanssa.

Vinkki! Paistettua riisiä muistuttavassa ruoassa on tärkeää käyttää nimenomaan ulkomaista kvinoaa, joka ei puuroudu keitettäessä.