Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 87 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Ranskan yleisin juusto comté antaa uunibroilerille ihanan valuvan kuorrutteen. Kokojyväsinappi tasapainottaa rasvaisen juuston makuja kastikkeessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1½ t
Vaikeustaso
Helppo

Comté-gratinoitu broileri

Ainekset

4
(n. 1kg)
broilerin koipireittä
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
2
dl
vehnäjauhoja
4
rkl
voita
2
rkl
öljyä
dl
rosee- tai valkoviiniä
3
dl
kanalientä
tl
viherpippuria
Kastike
100
g
comtéjuustoa
50
g
voita
3
rkl
vehnäjauhoja
2
kananmunaa
dl
kuohukermaa
3
tl
kokojyväsinappia
3
ruohosipulin vartta

Työvaiheet

  1. Leikkaa koipireidet nivelen kohdalta koiveksi ja reideksi. Mausta broilerit suolalla ja pippurilla ja kääntele ne kauttaaltaan vehnäjauhoissa.

  2. Kuumenna voi ja öljy isossa pannussa. Ruskista broileripalat molemmin puolin. Lisää viini, kanaliemi ja viherpippurit. Anna kypsyä matalalla lämmöllä 20 minuuttia.

  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele uunivuoka. Raasta comté.

  4. Nosta broilerit pannusta vuokaan. Kaada pannun liemi kulhoon. Kerää liemen pinnal­le kertynyt rasva lusikalla pois.

  5. Sulata kastikkeen voi pannussa ja lisää vehnäjauhot. Paista sekoittaen 2 minuuttia. Lisää broilerin keitinliemi vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Keitä kastiketta välillä sekoittaen 5 minuuttia.

  6. Erottele keltuaiset kulhoon ja lisää kerma. Sekoita haarukalla niin, että keltuaisten rakenne menee rikki.

  7. Lisää keltuaisseosta kastikkeen joukkoon vähän kerrallaan sekoittaen. Ota pannu pois liedeltä ja lisää puolet juustosta ja sinappi kastikkeeseen. Kaada kastike broilerien päälle ja ripottele pinnalle loput juustosta.

  8. Paista uunissa noin 20 minuuttia, kun­nes ruoan pinta on kauniin ruskea ja juus­to on sulanut. Hienonna ruohosipuli ruoan pinnalle.

Kommentit (2)

Vierailija

Mainio ruoka, suosittelen! Seuraavalla kerralla laitan paistileikkeitä reilun kilon koipireisien sijaan. Luiden kaluaminen oli vähän turha ohjelmanumero sunnuntaipöydässä. Kypsennysaikakin vähän lyhenee. Kastiketta on reilusti, joten lihaakin voi olla ainakin 7-8 leikkeen verran.

Vierailija

Mainio ruoka, suosittelen! Seuraavalla kerralla laitan paistileikkeitä reilun kilon koipireisien sijaan. Luiden kaluaminen oli vähän turha ohjelmanumero sunnuntaipöydässä. Kypsennysaikakin vähän lyhenee. Kastiketta on reilusti, joten lihaakin voi olla ainakin 7-8 leikkeen verran.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Sokeriton ranskalainen sinappi antaa juuri sopivasti ytyä broilerin makuun. Yhdistä rapeapintaiseksi paistettu broileri sobanuudeleiden ja kasvisten kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Sinappibroileri ja sobanuudelit

Ainekset

600
g
broilerin luuttomia paistileikkeitä
½
tl
suolaa
½
dl
dijoninsinappia
1
iso kananmuna
2
dl
pankojauhoja
öljyä paistamiseen
(chiliä)
Nuudelit
200
g
sobanuudeleita
1
ps (250 g)
varsiparsakaaleja
2
rkl
öljyä
1
rkl
riisiviinietikkaa
ripaus
suolaa
½
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Kuivaa paistileikkeet talouspaperilla ja ripottele suola pinnoille. Laita sinappi syvälle lautaselle, riko muna joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Laita pankojauhot toiselle syvälle lautaselle. Pyörittele paistileikkeet yksi kerrallaan ensin munaseoksessa ja sitten pankojauhoissa.

  2. Kuumenna kunnon loraus öljyä laakealla pannulla. Paista paistileikkeitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia välillä käännellen, kunnes ne ovat kypsiä.

  3. Keitä nuudelit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa varsiparsakaalit pitkittäin halki ja laita ne kypsymään nuudelien kanssa samaan kattilaan viimeiseksi minuutiksi. Valuta nuudelit ja varsiparsakaalit, ja laita ne takaisin kattilaan. Sekoita pienessä kulhossa öljy, etikka, sokeri ja suola. Kaada seos kattilaan ja kääntele niin, että nuudelit ja varsiparsakaalit maustuvat tasaisesti.

  4. Jaa nuudelit lautasille ja nosta broilerin paistileikkeet päälle. Viipaloi halutessasi chiliä päälle.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Ninna Lindström

Keltajuuri antaa keittoon pirteän värin ja tuo samalla lisää syvyyttä makuun. Nuudelit imaisevat nopeasti keiton liemen, joten tarjoa keitto mieluiten pian valmistuksen jälkeen. Soppa maistuu toki myös patamaisena versiona.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Keltajuuri-kanakeitto

Ainekset

500
g
keltajuurta
2
porkkanaa
1
pieni purjo
400
g
maustamattomia broilerinfileesuikaleita
1
rkl
curryjauhetta
2–3
rkl
öljyä
2
rkl
valkoviinietikkaa
1
l
vettä
2
kanaliemikuutiota
200
g
vehnänuudeleita

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta juurekset karkeaksi raasteeksi. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo.

  2. Paista purjoa, broileria ja currya öljyssä kattilassa noin 5 minuuttia, kunnes broilerit saavat hieman väriä. Lisää juurekset ja valkoviinietikka. Kuumenna pari minuuttia sekoitellen.

  3. Lisää vesi ja kanaliemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia. Lisää nuudelit ja tarvittaessa vettä. Keitä noin 2 minuuttia, kunnes nuudelit ovat pehmeitä.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Heleä Campari-mansikkahillo nautitaan auringonpaisteessa vaniljajätskin kanssa. Appelsiinilta maistuva mansikkahillo on niin hyvää, että sitä tekee mieli popsia lusikalla purkista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 litra
Valmistusaika
20 minuutia
Vaikeustaso
Helppo

Campari-mansikkahillo

Ainekset

1
l (noin 500 g)
mansikoita
1
rkl
appelsiinin kuorta raastettuna
1
dl
appelsiinin mehua
3
dl
hillo-marmeladisokeria
dl
Camparia

Työvaiheet

  1. Puhdista mansikat ja poista kannat. Laita marjat kattilaan.
  2. Pese ja kuivaa appelsiini. Raasta appelsiinin kuoren pinnasta 1 rkl kuoriraastetta. Halkaise hedelmä ja purista puolikkaasta noin 1 dl mehua kattilaan marjojen joukkoon. Kuori ja pilko toinen puolikas, laita hedelmäpalat kattilaan.
  3. Lämmitä kattilaa liedellä, kunnes marjat pehmenevät. Lisää hillo-marmeladisokeri, kiehauta ja laske lämpöä. Anna hillon poreilla hiljalleen 5 minuuttia.
  4. Ota kattila liedeltä ja lisää Campari.
  5. Purkita hillo kuumentamalla puhdistettuihin tölkkeihin, sulje kannet ja anna jäähtyä pöydällä. Säilytä viileässä.

Vinkki! Pilko valmiin kuuman hillon joukkoon tuoreita mansikoita sattumiksi. Camparia muistuttavaa aperitiivia saa alkoholittomana Crodino-nimellä.