Ranskan yleisin juusto comté antaa uunibroilerille ihanan valuvan kuorrutteen. Kokojyväsinappi tasapainottaa rasvaisen juuston makuja kastikkeessa.
Comté-gratinoitu broileri
Ainekset
Työvaiheet
-
Leikkaa koipireidet nivelen kohdalta koiveksi ja reideksi. Mausta broilerit suolalla ja pippurilla ja kääntele ne kauttaaltaan vehnäjauhoissa.
-
Kuumenna voi ja öljy isossa pannussa. Ruskista broileripalat molemmin puolin. Lisää viini, kanaliemi ja viherpippurit. Anna kypsyä matalalla lämmöllä 20 minuuttia.
-
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele uunivuoka. Raasta comté.
-
Nosta broilerit pannusta vuokaan. Kaada pannun liemi kulhoon. Kerää liemen pinnalle kertynyt rasva lusikalla pois.
-
Sulata kastikkeen voi pannussa ja lisää vehnäjauhot. Paista sekoittaen 2 minuuttia. Lisää broilerin keitinliemi vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Keitä kastiketta välillä sekoittaen 5 minuuttia.
-
Erottele keltuaiset kulhoon ja lisää kerma. Sekoita haarukalla niin, että keltuaisten rakenne menee rikki.
-
Lisää keltuaisseosta kastikkeen joukkoon vähän kerrallaan sekoittaen. Ota pannu pois liedeltä ja lisää puolet juustosta ja sinappi kastikkeeseen. Kaada kastike broilerien päälle ja ripottele pinnalle loput juustosta.
-
Paista uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ruoan pinta on kauniin ruskea ja juusto on sulanut. Hienonna ruohosipuli ruoan pinnalle.
Mainio ruoka, suosittelen! Seuraavalla kerralla laitan paistileikkeitä reilun kilon koipireisien sijaan. Luiden kaluaminen oli vähän turha ohjelmanumero sunnuntaipöydässä. Kypsennysaikakin vähän lyhenee. Kastiketta on reilusti, joten lihaakin voi olla ainakin 7-8 leikkeen verran.
Mainio ruoka, suosittelen! Seuraavalla kerralla laitan paistileikkeitä reilun kilon koipireisien sijaan. Luiden kaluaminen oli vähän turha ohjelmanumero sunnuntaipöydässä. Kypsennysaikakin vähän lyhenee. Kastiketta on reilusti, joten lihaakin voi olla ainakin 7-8 leikkeen verran.