
Dim sumit ovat kiinalaisia taikinanyyttejä, jotka voidaan täyttää liha- tai kalatäytteellä. Ne kypsyvät pehmeiksi höyryssä höyrytyskorissa tai kotoisammin höyrykattilassa. Mitä ohuemman saat taikinasta, sitä paremmat nyytit.
Kanatäytteiset dim sumit
Ainekset
Työvaiheet
-
Riivi lihat koivesta, hienonna. Kuori ja hienonna valkosipulit, hienonna kevätsipulit ja korianteri. Raasta inkivääri.
-
Laita täytteen ainekset kulhoon ja sekoita hyvin.
-
Yhdistä monitoimikoneen kulhossa jauhot, leivinjauhe ja suola. Käynnistä kone ja kaada maito nauhana joukkoon. Taikina muodostuu nopeasti, joten sekoita vain minuutti tai kaksi. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja leikkaa siitä 8 samankokoista palaa. Kauli tai painele jauhojen kanssa ohuiksi noin ½ cm paksuiksi ympyröiksi.
-
Laita taikinoiden keskelle 2–3 ruokalusikallista täytettä. Taita taikina täytteen päälle nyytiksi ja nipistä reunat tiiviisti yhteen.
-
Laita dim sumit kaksinkertaisiin muffinssivuokiin ja vuoat höyrykattilaan tai laita nyytit bambuiseen höyrytyskoriin leivinpaperin päälle. Kypsennä kannella peitettynä 12–15 minuuttia.
-
Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla. Ripottele kypsien nyyttien pinnalle ennen tarjoilua.
Tulee harmittavan kalliiksi tuo jäätelö, raaka-aineet maksavat ja sitten pitäisi ostaa vielä pakastinkin. :(