Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2222 reseptiä.
Linkitetty 694 keittokirjaan.
OHJE Riikka Kaila KUVA Panu pälviä

Suolapala isolle porukalle yhdellä pannulla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16
Valmistusaika
15 min + kypsennys ja taikinan t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Blinipannukakku

Ainekset

7
dl
maitoa
200
g
kermaviiliä
25
g
tuorehiivaa
2
dl
tattarijauhoja
2
dl
vehäjauhoja
1 1/2
tl
suolaa
3
kananmunaa
25
g
voita sulatettuna
Sitruunasmetana
1
(luomu)sitruunan kuori
1
rkl
sitruunan mehua
1/2
ruukkua tilliä
240
g
smetanaa
1/2
tl
suolaa
ripaus mustapippuria myllystä
Lisäksi
1
punasipuli
300
g
jokiravun pyrstöjä tai katkarapuja
100
g
mätiä
tillin oksia
(luomu)sitruunan kuorisuikaleita

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito ja kermaviili kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja liuota sekoittamalla. Sekoita nesteeseen myös jauhot ja suola. Anna taikinan tekeytyä huoneenlämmössä leivinliinalla peitettynä noin tunti, kunnes taikina kuplii reilusti.
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Huuhdo sitruuna, raasta sen kuori ja purista mehu. Hienonna tilli. Sekoita sitruunasmetanan aineet keskenään.
  3. Kuori ja viipaloi punasipuli. Valuta jokiravunpyrstöt.
  4. Sekoita pannaritaikinaan kananmunat ja sulatettu voi. Kaada taikina leivinpaperoituun reunalliseen uunipeltiin ja paista 25–30 minuuttia uunin keskitasossa, kunnes pannukakku on kullanruskea.
  5. Levitä sitruunasmetana panna-rille. Asettele pannarin päälle ravut, mäti, punasipuli, tilliä ja sitruunankuorisuikaleita.

Kommentit (1)

Jorma Syväri
Seuraa 
Liittynyt12.1.2017

Vielä parempaa tulee kun laittaa taikinan päivää aikaisemmin.

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 128 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Henri Alén KUVA Panu Pälviä

Herkkutattien makuun soveltuvat kaloista parhaiten punaiset lohikalat. Tässä ohjeessa nieriäfileet kypsennetään paistetuilla herkkutateilla täytettyinä. Skoonenperunat eli kermamuhennetut perunat sopivat hyvin lisukkeeksi, koska silloin erillistä kastiketta ei tarvita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1½ h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Herkkutateilla täytettyä nieriää ja skoonenperunaa

Ainekset

1
pieni sipuli
2
dl
herkkutatteja kuutioina
suolaa
valkopippuria
4
nieriäfileetä
2
rosmariininoksa
öljyä paistamiseen
paistinarua kalan sitomiseen
Skoonenperunat
8
kiinteää ruokaperunaa
1
dl
nokare voita
vettä
2
dl
kuohukermaa
1
ruukku
ruohosipulia hienonnettuna
suolaa, mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Paista puhdistetut sienet ja hienonnettu sipuli öljyssä ja mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Aseta kaksi kalafileetä leikkuulaudalle ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Jaa tattiseos leikkuulaudalle oleville fileille.
  3. Mausta myös jäljelle jäävät kaksi fileetä suolalla ja pippurilla. Nosta fileet tattitäytteellä päällystettyjen fileiden päälle niin, että fileet tulevat vastakkain.
  4. Aseta rosmariininoksat kalojen päälle ja sido paistinarulla kalat kiinni toisiinsa. Paista kaloja 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
  5. Tee skoonenperunat. Kuori ja kuutioi perunat noin 2 cm x 2 cm:n kuutioiksi. Kuullota kuutioita voissa, kunnes ne kypsyvät hieman, mutta eivät ruskistu. Lisää mukaan 1 dl vettä ja kypsennä, kunnes vesi on lähes haihtunut. Lisää mukaan kerma ja kypsennä, kunnes perunat ovat kypsiä ja lopputulos muhennosmainen. Lisää lopuksi ruohosipuli, mausta suolalla ja pippurilla.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 128 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Kermainen, pinaatilla höystetty sienikastike maistuu ihanalta uunilohen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohta ja kermaista sieni-pinaattikastiketta

Ainekset

600
g
lohta
hiutalesuolaa, mustapippuria myllystä
1
(luomu)sitruunan kuoriraaste
Kastike
2
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
8
dl
puhdistettuja sieniä pilkottuna, esimerkiksi tatteja, kantarelleja tai suppilovahveroita
2
rkl
rypsiöljyä
0,33
l
kuohu-, ruoka- tai kasvispohjaista kermaa
noin 130
g
salaattipinaattia
hiutalesuolaa, mustapippuria myllystä
1
rkl
sitruunamehua

Työvaiheet

  1. Mausta lohi suolalla ja pippurilla. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes kala on juuri ja juuri kypsää.
  2. Puhdista sienet ja leikkaa ne suupaloiksi. Paista niitä kuumalla, kuivalla pannulla muutama minuutti, kunnes niistä ei enää irtoa nestettä. Kuori ja hienonna sipulit. Lisää ne pannulle öljyn kanssa. Kuullota muutama minuutti. Lisää kerma. Kiehauta se ja anna porista muutama minuutti. Lisää pinaatit ja kääntele ne hyvin seokseen. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.
  3. Ripottele lohen päälle raastettua sitruunakuorta. Tarjoa pinaatti-sienikastikkeen kanssa. Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita, perunamuusia tai polentaa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 128 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Elina Innanen KUVA Elvi Rista

Vegaanisessa sienipiirakassa kantarellit saavat seurakseen savutofua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 10 palaa
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Kantarelli-savutofupiirakka

Ainekset

4
dl
vehnäjauhoja
dl
kaurahiutaleita
ripaus
suolaa
150
g
vegaanista margariinia
½
dl
kylmää vettä
Täyte
1
l (noin 300 g)
kantarelleja
1
sipuli
1
rkl
rypsiöljyä
suolaa, mustapippuria
270
g
kylmäsavutofua
2
dl
kaurakermaa
1
dl
tuoretta salviaa silputtuna

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200-asteiseksi.
  2. Valmista ensin pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon jääkaappikylmä margariini, lisää vesi. Sekoita käsin tasaiseksi taikinaksi.
  3. Levitä taikina käsin piirakkavuokaan (halkaisija 28 cm) leivinpaperin päälle. Laita pohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  4. Puhdista ja pilko kantarellit ja kuori ja silppua sipuli. Kuumenna paistinpannu ja lisää siihen rypsiöljy. Kuullota sipuleita ensin hetki ja lisää sitten sienet pannulle. Paista, kunnes sienistä ei enää irtoa nestettä ja ne ovat saaneet vähän väriä pintaansa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  5. Murskaa kulhossa savutofu käsin tai haarukan avulla pieneksi muruksi. Sekoita tofun sekaan kaurakerma ja silputtu salvia. Sekoita tofuseos sienten joukkoon ja levitä täyte pohjan päälle.
  6. Paista piirakkaa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1147 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Tuhti kermainen lohipasta taipuu kesäruoaksi, kun joukkoon lisää pannulla rapeiksi paistettuja kesäkasviksia. Loraus hummerifondia antaa pastaan tyylikkään maun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kermainen savulohispagetti ja paistettuja kesäkasviksia

Ainekset

3
dl
kermaa
1
rkl
hummerifondia
1
dl
pastan keitinvettä
200
g
lämminsavulohta
1
rkl
sitruunan mehua ja 1 tl kuoriraastetta
Lisäksi
400
g
spagettia
Päälle
150
g
sokeriherneitä
150
g
parsan tai parsakaalin nuppuja
1
ps (125 g)
retiisejä
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliiviöljyä
noin ½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Mittaa kerma ja hummerifondi kattilaan ja keitä niitä kokoon keskilämmöllä ilman kantta noin 10 minuuttia.

  2. Keitä spagetti kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Ota keittämisen puolivälissä keitinvettä kauhalla ja kaada se kerman joukkoon kiehumaan.

  3. Kuori ja paloittele parsa tai parsakaali. Huuhdo ja puolita retiisit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista parsaa tai parsakaalia ja retiisiä muutama minuutti. Lisää valkosipuli ja sokeriherneet ja jatka vielä muutama minuutti. Kasvikset saavat jäädä rapeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

  4. Paloittele savulohi kermakastikkeeseen. Lisää myös sitruunan mehu ja kuoriraaste. Valuta spagetti ja kääntele kerma-lohikastikkeeseen. Nosta lautasille ja lusikoi paistettuja kasviksia päälle.

Kommentit (0)