
Meksikolainen beef chili on täynnä makua. Kietaise tulista patalihaa tortillan syleilyyn tai tarjoa riisin kanssa. Myös nachot toimivat!
Meksikolainen beef chili
Ainekset
Työvaiheet
- Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Leikkaa 2 cm:n kuutioiksi. Viipaloi chilit. Kuori ja viipaloi sipulit ja valkosipulit.
- Ruskista lihat muutamassa erässä öljyssä padassa kauniin värisiksi.
- Laita ruskistetut lihat takaisin pataan, lisää chilit ja sipulit ja paista muutama minuutti. Murskaa korianterinsiemenet huhmaressa. Mittaa mausteet pataan ja paista sekoitellen hetki. Lisää kirsikkatomaatit, olut ja sokeri. Jos tarjoat padan tortillojen täytteenä, lisää olutta vain 1 dl. Kuumenna seos kiehuvaksi ja vähennä sitten lämpöä. Peitä kannella ja kypsennä noin 1½ tuntia, kunnes liha on mureaa. Tortillojen kanssa syötävää pataa voit porisuttaa ilman kantta, jotta neste pääsee haihtumaan.
- Mausta valmis pata limettimehulla, suolalla ja pippurilla. Viimeistele ranskankermalla, korianterilla, juustoraasteella, hienonnetulla sipulilla, avokadolla ja jalapenoilla.
Sovelsin reseptiä metsäkauriinpaistiin ja tuli oikein hyvää.