Kaali saa tässä ruoassa olla reiluina paloina, jotta siihen jää mukavaa rapeutta ja pureskeltavuutta. Kastiketta kannattaa maistella valmistuksen lomassa ja lisätä tarvittaessa limenmehua, sokeria tai suolaa.
Kookoskana-kaalipannu
Ainekset
Työvaiheet
- Huuhtele ja paloittele kaali. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Paloittele paistileikkeet.
- Kuumenna öljy paistinpannussa. Paista broileripaloja öljyssä, kunnes ne hieman ruskistuvat. Lisää kaalipalat ja valkosipuli. Jatka paistamista, kunnes kaali pehmenee.
-
Lisää kookosmaito, currytahna (jos tahna on hyvin voimakasta, puoli purkkia voi riittää) sekä inkivääri, suola ja sokeri. Kypsennä 15 minuuttia.
-
Mausta limetin mehulla. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla tai sokerilla. Rouhaise päälle mustapippuria. Viimeistele halutessasi viipaloidulla chilillä.
Kiva ohje. Teen toistekin
Mä laitoin tuota currytahnaa puolet vähemmän kun reseptissä ja silti oli aivan liian tulista meidän perheen makuun. Muuten oli kyllä erittäin hyvää ja teen ihan varmasti toistekin, mutta pienemmällä määrällä currytahnaa :)
Voisiko olla curry-tahnan lisääminen vasta nesteen lisäämisen jälkeen syy turhan kovaan pistävyyteen? Yleensä minusta lisätään pannulle jo ennen proteiineja, jotta tahna vähän paahtuu ja maku pyöristyy?
En tee toista kertaa. Liian väkevää vaikka laitoin 50 g currytahnaa.
Onkohan currytahna määrässä virhe? Itse laitan muihin ruokiin maks. teelusikallisen ja maistuu silti. Kokoinainen purkki ehkä liioittelua, latistaa varmasti muut maut kokonaan.