
Jokin aika sitten hitiksi noussut vodkapasta kohtaa mausteisen salamitahnan ndujan. Kerrankin pasta on parempaa seuraavana päivänä, kun voimakkaat maut ovat saaneet tasaantua.
Pastat ovat useimmiten helppoja ja kaikille maistuvia ruokia. Tässä pastaruoassa yhdistyvät hieman tulinen nduja sekä tuju vodka, joten se ei ole välttämättä perheen pienimpien mieleen.
Pastakastikkeeseen tulee päämausteiden lisäksi tomaattimurskaa sekä kermaa pehmentämään makuja. Pastan kannattaa olla muodoltaan sellaista joka kerää kastiketta sisäänsä, esimerkiksi penne- tai simpukkapastaa. Kun annoksen viimeistele parmesaanilla, on makuelämys taattu.
Valmista pastaa tulee tällä ohjeella reilusti, mutta se on vain positiivista. Nimittäin kerrankin pastassa maut ovat jopa paremmat saadessaan tasoittua seuraavaan päivään.
Nduja-vodkapasta
Ainekset
Työvaiheet
-
Tee kastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kasarissa tai isolla paistinpannulla. Paista sipulia noin 5 minuuttia, lisää valkosipuli ja paista vielä noin minuutin ajan. Lisää nduja ja paista sekoitellen muutaman minuutin ajan, kunnes nduja ”sulaa”.
-
Lisää vodka ja anna kiehahtaa. Keitä muutama minuutti, kunnes kastike on keittynyt puoleen. Lisää tomaattimurska ja keitä noin 10 minuuttia.
-
Keitä kastikkeen tekeytyessä pasta kypsäksi pakkauksen mukaan kiehuvassa, runsaasti suolalla maustetussa vedessä.
-
Mausta kastike oreganolla, suolalla ja pippurilla. (Muista, että ndujan suolaisuudessa voi olla merkistä riippuen eroa.) Alenna lämpöä, lisää kerma ja keitä vielä hetki. Valuta ja kääntele pasta ja raastettu parmesaani joukkoon. Anna tekeytyä noin 10 minuuttia.
-
Hienonna annosten päälle tuoretta persiljaa ja raasta halutessasi vielä parmesaania.
Vai että vodkaa pitäisi laittaa 2dl, kaikenlaista.
Onkohan tuo vodkamäärä varmasti oikein?