Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 120 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Jokin aika sitten hitiksi noussut vodkapasta kohtaa mausteisen salamitahnan ndujan. Kerrankin pasta on parempaa seuraavana päivänä, kun voimakkaat maut ovat saaneet tasaantua.

Pastat ovat useimmiten helppoja ja kaikille maistuvia ruokia. Tässä pastaruoassa yhdistyvät hieman tulinen nduja sekä tuju vodka, joten se ei ole välttämättä perheen pienimpien mieleen.

Pastakastikkeeseen tulee päämausteiden lisäksi tomaattimurskaa sekä kermaa pehmentämään makuja. Pastan kannattaa olla muodoltaan sellaista joka kerää kastiketta sisäänsä, esimerkiksi penne- tai simpukkapastaa. Kun annoksen viimeistele parmesaanilla, on makuelämys taattu.

Valmista pastaa tulee tällä ohjeella reilusti, mutta se on vain positiivista. Nimittäin kerrankin pastassa maut ovat jopa paremmat saadessaan tasoittua seuraavaan päivään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Nduja-vodkapasta

Ainekset

500
g
pastaa
2
rkl
oliiviöljyä
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
prk (noin 180 g)
ndujaa
2
dl
vodkaa
2
tlk (à 400 g)
tomaattimurskaa
2
tl
kuivattua oreganoa
noin 1½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
2
dl
kuohukermaa
1
dl
raastettua parmesaania
Päälle
1
ruukku hienonnettua persiljaa

Työvaiheet

  1. Tee kastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kasarissa tai isolla paistinpannulla. Paista sipulia noin 5 minuuttia, lisää valkosipuli ja paista vielä noin minuutin ajan. Lisää nduja ja paista sekoitellen muutaman minuutin ajan, kunnes nduja ”sulaa”.

  2. Lisää vodka ja anna kiehahtaa. Keitä muutama minuutti, kunnes kastike on keittynyt puoleen. Lisää tomaattimurska ja keitä noin 10 minuuttia.

  3. Keitä kastikkeen tekeytyessä pasta kypsäksi pakkauksen mukaan kiehuvassa, runsaasti suolalla maustetussa vedessä.

  4. Mausta kastike oreganolla, suolalla ja pippurilla. (Muista, että ndujan suolaisuudessa voi olla merkistä riippuen eroa.) Alenna lämpöä, lisää kerma ja keitä vielä hetki. Valuta ja kääntele pasta ja raastettu parmesaani joukkoon. Anna tekeytyä noin 10 minuuttia.

  5. Hienonna annosten päälle tuoretta persiljaa ja raasta halutessasi vielä parmesaania.

Kommentit (2)

Visitor

Vai että vodkaa pitäisi laittaa 2dl, kaikenlaista. 

Vierailija

Onkohan tuo vodkamäärä varmasti oikein?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Thaimaalainen som tam -salaatti valmistetaan vihreästä papaijasta, kotimainen versio syntyy lantusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Som tam -lanttusalaatti

Ainekset

½
dl
maapähkinöitä
300
g
lanttua
1
(150 g)
kyssäkaalia tai naurista
100
g
vihreitä papuja
1
valkosipulinkynsi
1
punainen pieni chili
1
limetin mehu
2
rkl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Paahda maapähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes pähkinöiden kuori on kunnolla tummunut. Kaada leikkuulaudalle ja hiero pähkinöistä kuoret pois.

  2. Kuori ja raasta lanttu raastimen karkealla terällä. Kuori ja raasta kyssäkaali tai nauris. Puhdista pavut, poista kannat ja ryöppää kiehuvassa vedessä 5 minuuttia. Jäähdytä pavut nopeasti kylmässä vedessä, valuta ja leikkaa ne paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, hienonna.

  3. Sekoita kulhossa limetinmehu, kalakastike, ruokosokeri, valkosipuli ja chili. Lisää lanttu- ja kyssäkaaliraaste, pavut ja pähkinät. Painele kunnolla puunuijalla sekaisin.

  4. Raaste säilyy jääkaapissa pari päivää.

ET-lehti on lisännyt 338 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tuorepuuro on kätevä välipala, sillä sen voi tehdä jääkaappiin odottamaan. Seesaminsiemenistä tehty tahini antaa puuroon ihanan maun ja hyviä ravintoaineita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-tahinituorepuuro

Ainekset

1
prk (250 g)
maitorahkaa
2
dl
maitoa
2
dl
kaurahiutaleita
1
pss (200 g)
pakastettuja vadelmia
3
rkl
tahinia
2
rkl
hunajaa
2
rkl
lämmintä vettä
¼
tl
kardemummaa
(mintun lehtiä koristeeksi)

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa rahka, maito, kaurahiutaleet ja vadelmat.

  2. Yhdistä toisessa kulhossa tahini, hunaja ja lämmin vesi notkeaksi tahnaksi. Lisää ne sekä kardemumma puuroon.

  3. Anna tuorepuuron tekeytyä yön yli tai vähintään pari tuntia jääkaapissa.

VINKKI! Seesaminsiemenistä tehty tahini on maapähkinävoita muistuttava tahna, joka sisältää proteiinia ja kuitua. Purkillinen säilyy pitkään jääkaapissa.

Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Siemenistä saa reippaasti kuitua ja pehmeitä rasvoja. Hiutale-siemensekoitusta kannattaa tehdä isompi määrä valmiiksi purkkiin. Säilytä hiutalesekoitus jääkaapissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaura-siemenpuuro

Ainekset

3
dl
höyryttämättömiä kaurahiutaleita
1
dl
kuorittuja siemeniä murskattuna (kurpitsan- ja auringonkukansiemen)
½
dl
paahdettua pellavansiemenrouhetta
1
l
vettä tai kasvimaitoa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Sekoita kaurahiutaleet, rouhitut siemenet ja pellavansiemenrouhe keskenään mittakannussa.

  2. Mittaa kattilaan maito ja hiutale-siemenseos. Kiehauta ja keitä 5–10 minuuttia. Mausta suolalla.

  3. Tarjoile puuron kanssa halutessasi raejuustoa, marjoja ja hunajaa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen
Nopea nuudeli-kanasalaatti on helppo ottaa evääksi sillä se maistuu myös kylmänä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Teriyaki-kanasalaatti

Ainekset

2
levyä ramennuudeleita
1
pkt (300 g)
kanasuikaleita
1
rkl
öljyä
2
rkl
teriyakikastiketta
1
ps
salaattisekoitusta
1
paprika
½
kurkku
pieni pala kaalia
1
dl
suolapähkinöitä
Kastike
1
limetin mehu
1
dl
seesaminsiemeniä
1
dl
majoneesia
¾
dl
vettä
1
rkl
soijakastiketta
½–1
tl
chililastuja
½
rkl
(fariini)sokeria

Työvaiheet

  1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Valuta ja pyyhi kanapalat. Ruskista palat pannulla öljyssä. Sekoita joukkoon teriyakikastike.
  3. Pilko paprika ja kurkku. Raasta kaali.
  4. Yhdistä salaattiainekset isossa kulhossa tai jaa valmiiksi neljään kannelliseen lounasrasiaan.
  5. Valmista kastike. Purista limetin mehu. Lisää ainekset kulhoon ja surauta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella. Kaada kastiketta salaatin päälle.