Kun pakkasessa on aina pussi herneitä ja pinaattia, on raikkaan vihreä lounasmunakas vain parinkymmenen minuutin päässä. Helppo skagenröra antaa lisäproteiinia annokseen.
Munakas on helppo ja ravitseva ateria lounaaksi tai vaikka välipalaksi. Lisäksi sen voi täyttää loputtomilla vaihtoehdoilla.
Jos pakastettu pinaatti ja herneet ovat sinunkin pakkasesi luottotuotteita, tämä vihreä munakas valmistuu käden käänteessä. Muutaman raaka-aineen skagenrörä tuo munakkaaseen lisää ruokaisuutta ja pientä luksusta.
Skagenrörän valmistus on varsin helppoa. Katkaravut sulatetaan ja valutetaan huolellisesti, jonka jälkeen reseptin loput raaka-aineet sekoitetaan keskenään. Munakkaan valmistuksessa on oleellista tarkkailla sen kypsymistä. Kun munakas on juuri ja juuri hyytynyt, lisätään joukkoon paistetut herneet ja raastettu pecorinojuusto.
Vihreä munakas
Ainekset
Työvaiheet
-
Sulata pinaatti. Sekoita kulhossa pinaatti, munat, kerma ja mausteet keskenään.
-
Sulata katkaravut ja valuta ne huolellisesti. Sekoita kulhossa majoneesi ja ranskankerma, ja lisää katkaravut joukkoon. Hienonna tilli ja kevätsipuli, ja lisää ne katkarapuseokseen. Mausta pippurilla.
-
Sulata nokare voita pannulla ja paista herneitä pari minuuttia. Siirrä herneet syrjään pannulta, lisää voita ja kaada puolet munakasmassasta pannulle. Paista yhdeltä puolen noin 5 minuuttia. Munakkaan tulisi juuri ja juuri hyytyä tässä ajassa. Lusikoi puolet herneistä täytteeksi ja raasta pecorinoa munakkaan päälle. Paista toinen munakas samalla tavalla.
-
Tarjoa munakkaat katkaraputahnan kanssa. Viimeistele halutessasi silmusalaatilla.
Se on munakas. Munakkaan voi maustaa ja päällystää monella eri tavalla...
Tästähän saakin seuraavat kolmekymmentä uutta munakasreseptiä kun vaan alittaa riman ja vaihtaa lisukkeet...